antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Долар загрожує банкам кризою

11/11/08
Банкам загрожує криза неплатежів за доларовими кредитами.

Якщо в середині літа частка дефолтних іпотечних кредитів складала 0,5%, то зараз цей показник втричі більше.

Українські банки, незважаючи на заклики Національного банку обмежити видачу іпотечних кредитів, до останнього їх видавали.

Вони настільки активно робили це в липні й у серпні, що незважаючи на різке скорочення іпотечного кредитування у вересні, зуміли наростити квартальний (липень-вересень) портфель.

На сьогоднішній день банки констатують збільшення відсотку дефолтних (за якими протягом тривалого періоду не провадяться погашення) іпотечних кредитів. Їх стало в 2-3 рази більше, ніж на початку липня.

Як стало відомо з квартального звіту Української національної іпотечної асоціації, за липень-вересень загальна сума виданих банками іпотечних кредитів виросла на 15,3% - до 80 мільярдів гривень, а частка таких кредитів у загальному кредитному портфелі банків виросла на 0,8 процентного пункту - до 14,2%.

Лідером за обсягами і темпам приросту іпотечного портфеля в третьому кварталі 2008 року став "ОТП Банк", який за три місяці видав близько 3,4 мільярдів гривень іпотеки, перевищивши середні темпи зростання на ринку в 4 рази.

Якщо в II кварталі на цей банк приходилося 8% загального портфеля іпотечного кредитування, то в III кварталі - 11,4%. Помітно наростив свій портфель і "Приватбанк" - на його частку тепер приходиться 5,8% (було 5,5%) іпотечних кредитів, виданих українськими банками. Частка "Укрсоцбанку" залишилася на рівні 12%.

А от частка "Райффайзен Банку Аваль" зменшилася на 1,2 процентних пункти - цей банк опустився з другої на четверту позицію рейтингу банків-лідерів ринку іпотечного кредитування, пропустивши вперед "Укрсоцбанк" і "ОТП Банк".

На сьогоднішній день відсоток видаваних іпотечних кредитів у банках знизився.

"Якщо раніше значну частку загального портфелю кредитування фізичних осіб складали кредити на покупку житла, то зараз - кредити на споживчі цілі", - стверджує Олексій Піліпец, виконавчий директор Української національної іпотечної асоціації.

Зміна курсу долара різко погіршила і без того непросту ситуацію.

При стабільному курсі долару кредити були вигідніше гривневих. Однак коли курс американської грошової одиниці підскочив до 6 гривень, тіло кредиту значно збільшилося.

А оскільки більшість населення України одержує зарплату в гривні, що, залишилася на колишньому рівні, багатьом стало важко обслуговувати кредитні зобов"язання у валюті.


Джерело:
Економічна правда
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: