antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Новий закон у боротьбі з рейдерством може вступити в дію вже на початку жовтня

29/09/16
Новий закон у боротьбі з рейдерством може вступити в дію вже на початку жовтня
Переглядів  1330     
Через законодавчі зміни, які стали причиною послаблення захисту права власності, з початку року зросла кількість рейдерських захоплень підприємств. Статистичні данні свідчать, що лише протягом першого півріччя 2016 року зі скаргами на дії рейдерів до Міністрерста юстиції звернулися представники близько 1000 підприємств.

«За десять років існування Антирейдерського союзу ми описали близько 800 конфліктів. За той же час в країні відбулося більше 30-ти тисяч рейдерських захватів на загальну суму близько 20-ти мільярдів доларів, які суттєво впливають на інвестиційний клімат нашої країни. Іноземці розуміють, що вкладати гроші в Україну не варто, бо зараз тут відбувається перерозподіл власності.» – зазначив директор Антирейдерського союзу підприємців України Андрій Семидідько.

Ініціатором створення нового законопроекту у боротьбі з рейдерством стала голова Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» Оксана Продан.
Робоча група авторів останні дні активно розглядала пропозиції стосовно законопроекту. Усі бажаючі, у тому числі підприємці, які зазнали атак на своє майно та активи, мали можливість надіслати свої пропозиції стосовно законопроекту.

В інформагенції УНІАН експертна група, до якої увійшли юристи, підприємці та активісти, підбили підсумки роботи над антирейдерським законом. Основними нововведеннями законопроекту є впровадження нотаріального засвідчення підписів голови і секретаря загальних зборів компанії при реєстрації зміни юридичної особи; нотаріальне засвідчення підписів на статутних документах, розподільному балансі, заяві про вихід з товариства; кримінальна відповідальність реєстраторів за неправомірні дії при перереєстрації власності.

За словами Оксани Продан такий законопроект суттєво знижує ймовірність захоплення власності рейдерами, а відтак сподівається на утвердження парламентом вже найближчим часом. Такої думки і заступник директора департаменту Міністерства юстиції Анатолій Лещенко.

«Наша мета – підготувати якісний закон, який ліквідує усі рейдерські схеми, розв’яже цю проблему раз і назавжди. Коли ми це зробимо, Україна отримає величезний поштовх вперед, адже інвестори не боятимуться вкладати кошти у нашу економіку.» – зазначає Оксана Продан.
Посилання на джерело:  antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: