antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Журналісти рятують галерею “Лавра” від рейдерів

28/11/08
Цієї середи представники компанії ТОВ "ЕЛІТ-Сервіс", що входить до групи компаній "ХХІ століття", які близькі до київського забудовника Лева Парцхаладзе, намагалися ввірватися до столичної галереї "Лавра". Ця ситуація стала надбанням громадськості завдяки публікації у "Вечірньому Києві". Швидше за все, саме це змусило рейдерів відмовитися від своїх намірів. Захоплення муніципальної галереї не сталося, але тепер від претензій бізнесмена доводиться "відбиватися" комунальним ЗМІ.

Як розповіла “Хрещатику” директор галереї “Лавра” Аїда Джангірова, у середу на територію закритого для сторонніх осіб подвір’я галереї “Лавра” проникли невідомі особи. Після того, як їх виявила охорона галереї, “гості” повідомили, що вони — представники ТОВ “ЕЛІТ-Сервіс”, яке, за їхніми словами, “є хазяїном цієї землі”. Нагадаємо, що ТОВ “ЕЛІТ-Сервіс” входить до складу групи компаній “XXI століття”. Голова ради директорів цієї групи — відомий київський забудовник Лев Парцхаладзе. П’ять років тому “омельченківський” склад міськради справді давав дозвіл “ЕЛІТ-Сервісу” на забудову в районі галереї “Лавра”, і передбачалося цілковите знищення цієї пам’ятки архітектури. Дістати забудовникам “потрібне” рішення Київради на той час було не дуже тяжко. Адже у 2003 році посаду заступника начальника Головного управління містобудування та архітектури КМДА обіймав член ради директорів компанії “XXI століття” Андрій Миргородський.

Але знесення “Лаври” тоді не сталося завдяки протестам мистецької громадськості столиці. Крім того, відіграло роль елементарне нехлюйство ТОВ “ЕЛІТ-Сервіс” у ставленні до “своєї” ділянки землі. Від вересня 2003 року воно так і не увійшло в права власності на неї. Між тим, згідно з чинним законодавством, якщо протягом п’яти років власник цього не зробить, він втрачає право на ділянку землі. Тобто нині команда пана Парцхаладзе вже не має жодних прав на землю київської громади. Але це не завадило їм у середу заявити на територію галереї.

“Вечірка”, між тим, встановила, що для такого поспіху в пана Парцхаладзе існують й інші причини. А саме фінансові проблеми. Нещодавно група компаній “ХХI століття” розповсюдила заяву про можливість невиконання своїх фінансових зобов’язань у 2008 році. Аби знайти гроші на здійснення проектів, компанія вже продала свій логістичний бізнес і бізнес-центр у Харкові. Компанія скорочує персонал на 30 % і вживає додаткових заходів щодо подальшого скорочення витрат. Мабуть, тому там “згадали” про “Лавру” та вирішили поліпшити стан власних справ за рахунок комунального майна.

У середу ввечері галерею “Лавра” було знеструмлено. Її працівники почали готуватися до рейдерського нападу. Проте завдяки публікації у “Вечірці” справа набула розголосу і забудовник не ризикнув вдаватися до силових акцій. Але тепер під вогонь потрапили комунальні ЗМІ. Вчора представники бізнесмена обривали телефони міських газет “Хрещатик” та “Вечірній Київ” із вимогою припинити поширення “неправдивої інформації”. Але публікація у “Вечірці” таки досягла своєї мети. Принаймні вчора у галереї “Лавра” вже увімкнули світло.


Джерело: Хрещатик
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: