antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Наскільки ефективно оперативні штаби захищають фермерів Дніпропетровщини від рейдерства?

18/09/17
Наскільки ефективно оперативні штаби захищають фермерів Дніпропетровщини від рейдерства?
Переглядів  1648     

На Дніпропетровщині вже третій місяць працює регіональний оперативний штаб боротьби з аграрним рейдерством. Наскільки ефективна допомога штабів оперативного реагування на спроби рейдерських захоплень земель або вирощеного фермерами урожаю розповів сьогодні, 18 вересня, під час прес-конференції в медіа-центрі «Забеба.лі» заступник начальника слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області Олексій Брандіс, інформує Дніпроград.

За статистикою, найбільше випадків аграрного рейдерства спостерігається в центральних областях України — Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській та Кіровоградській регіонах. Дніпропетровська область стала однією з найбільш «гарячих» регіонів за кількості звернень до оперативного штабу, що реагують на випадки порушень прав землевласників.

«Недобросовісні підприємці обманом намагаються заволодіти землею та вожаєм селян. Зазвичай для цього використовується кілька схем. Наприклад, власникам паїв повідомляють, що агрофірма, з якою в них укладено договір, збанкрутувала, і пропонують укласти договір з їхньою фірмою. Селяни не перевіряють інформацію, вкладають договір. Або ж за підробленою довіреністю від імені власників паїв розривається договір з однією фірмою і укладається з іншою. Потім виникає спірна ситуація, кому належить врожай і право користування землею», — розповів слідчий.

На Дніпропетровщині відкрито близько 400 кримінальних впроваджень за подібними фактами. Під час розслідування земля і врожай заарештовуються, врожай збирається третьою особою за рахунок державних коштів і зберігається до вироку суду.

«На території області частина врожаю вже зібрана. І протягом усього часу конфліктних ситуацій, зокрема, протистояння представників поліції, громадських формувань чи охоронних структур, не було. Кожного дня відбуваються виїзди оперативних штабів до населених пунктів, де все вирішується мирним шляхом. Наразі представники штабу успішно попереджають конфліктні ситуації, які можуть мати місце при використанні земель сільськогосподарського призначення та ознайомлюють землевласників та землекористувачів щодо їх прав та обов’язків», — розповів Олексій Брандіс.

Також зазначимо, представниками Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області двічі на тиждень проводитимиуть виїзні прийоми громадян з вищезгаданих питань у районах області.

Посилання на джерело:  http://dnepr.web2ua.com

Повернутися до розділу


Інші публікації: