antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


З мільйонера в жебраки love-story

19/05/16
З мільйонера в жебраки love-story
Переглядів  18063     
Знайомтесь, Тертичний Володимир Іванович, 04.07.1962 р-н., уродженець м. Києва. Батьки держслужбовці, закінчив 173 київську школу. Вступив до КПІ на факутьтет гірничої механіки та автоматики. Будучи студентом працював вантажником на цементному заводі. Інститут закінчив переважно на відмінно.

Відразу після розвалу союзу разом з однокласником роблять перші кроки в рієлтерському бізнесі, пізніше спільних проектів буде безліч, здебільшого займалися нерухомістью, будівництвом, страхуванням та реалізацією автомобілів. Одне з перших підприємство, що заснував Тертичний В.І. це ТОВ «Бритиш Моторс Україна». Перший автосалон Land Rover та Range Rover було відкрито у 1994 році в м. Києві по вул. Кіровоградська, 21А, на відкритті якого були присутні: письменник Рой Грегорі, посол Великобританії Рой Джонс, а також директор Land Rover по східному ринку Сер Боб Уотс, що підтверджує значимість БМУ на автомобільному ринку України.

Не зупиняючись на автомобільному бізнесі Тертичний В.І. створив ряд інших компаній. Так, у 2000 році було засновано Корпорацію «Феномен», учасниками якої були належні йому компанії ТОВ «Бритиш Моторс Україна» та компанія «Dover Finance LTD». Корпорація «Феномен» володіла на праві власності офісним бізнес-центром, що розташований по вул. Б.Хмельницького, 63-А, який на сьогоднішній день має довгостроковий договір оренди з ДП НАЕК «Енергоатом». Директором компанії з 01.09.2004 року по 27.11.2013 року був Тертичний В.І.. Також, Тертичний В.І. заснував ТОВ «ТІ ЕНД ТІ ГРУП», що зареєстрована у м. Ялта, вул. Червоноармійська, 10 кім.4., ця компанія є генеральним замовником будівництва оздоровчого спортивного комплексу «Нептун» на південному березі Криму.

Станом на сьогоднішній день «Нептун» побудований на 98%. На балансі ТОВ «ТІ ЕНД ТІ ГРУП» перебувають об’єкти загальною площею близько 2000 м. кв.. ТОВ «Феномен Сервіс Безпека», дану компанію також заснував Тертичний В.І.. Компанія має ліцензію на надання охоронних послуг. ПП «Авто-Альянс», власником, якої також був Тертичний В.І. дане підприємство орендує об’єкти нерухомості у НДІ «Квант» , що розташовані в м. Києві, вул. Димитрова, 5. ТОВ «Бритиш моторс Україна ЛТД» було засновано також Тертичним В.І.. У власності компанії перебуває колишня пожежна частина, приміщення якої розташовано АР Крим м. Ялта, Курпати, Алупкінське шосе,1. Крім того, у власності Тертичного В.І. перебувають житлові будинки, що знаходяться за адресою: м. Київ, вул. Товарна, 37; пгт. Козин Обухівського району Київської обл.,вул. Старокиївська, 7, кооперативу «Зоря» та земельна ділянка розташовано АР Крим, м. Ялта, шосе Туристів, 14(3).

За своє життя Тертичний В.І., був нагороджений різноманітними нагородами та медалями Торгівельної палати України, ВААІІД, Кабінетом міністрів України та іншими відомчими органами. Що стосується особистого життя, воно у нього склалося не досить добре, однак за період його шлюбів - Новохацькою Т.П., та першою дружиною, він має дітей: Тертичного Івана Володимировича, 2003 р. н. та Тертичну Єлизавету Володимирівна 1999 р. н.. У 2008 році Тертичний В.І. склав заповіт, згідно з яким усе належне йому майно заповідалося його дітям. Героїня Листопад Марина Ігорівна , 03.05.1988 року народження. ЇЇ познайомили з Володимиром Івановичем у 2010 році вона надавала йому послуги інтимного характеру, після яких зі слів знайомих почала проживати з Тертичним В.І. Остання працювала у модельному агентстві.

Після розлучення зі своєю дружиною Тертичний В.І. перебував у депресійному стані, скориставшись цим 20.05.2010 р. Листопад М.І. уклала шлюб з Тертичним В.І.. Процес укладання шлюбу був нікому не відомий, так як це відбулося без присутності свідків, друзів та родичів останніх. Після укладення шлюбу Листопад Марина взяла прізвище Тертичного В.І.. Тертичний В.І. постійно з нею сварився з приводу її зрад та фото зйомками нижньої білизни. Однак, остання, користаючись його алкогольною залежністю, продовжувала займатися різноманітними зйомками і т.д.. Одного разу, після чергової сварки, остання виїхала до Російської федерації у м. Москва, де проживала з коханцем. Через декілька місяців повернувшись до України повернулася до Тертичного В.І..

Після повернення, вона почала налаштовувати Тертичного В.І. проти своїх дітей. Про те що Марина була не зразковою дружиною, свідчать усі друзі та колеги, які були досить близькими з Тертичним В.І.. 24.05.2012 року Тертичний В.І. дуже сильно сварився з Мариною, яка після вечірньої сварки виїхала з домівки, де вони спільно проживали, а саме у будинку за № 7 по вул. Старокиївська, ст «Зоря» пгт. Козин Обухівського району Київської обл. у невідомому для нього напрямку. При цьому Тертичний В.І. просив її залишитися разом з ним. Однак, незважаючи на його прохання, остання виїхала залишивши його у будинку. 24.05.2012 приблизно об 22:00 год., охоронець будинку Зінченко проходячи вздовж будинку, помітив, що з-під дверей будинку витікає вода, зайшовши до будинку, він побачив на підлозі воду, яка тече з другого поверху.

Зі слів Зінченка, в цей час, Тертичний В.І. спокійно спав у себе в кімнаті. Так як все було залито водою, охоронець перекрив воду та почав прибирати. Прибравши будинок, він пішов до себе в будинок для охоронців, де проспав до ранку. В цю ніч, (з 24.05.2012 на 25.05.2012) невстановлена особа, проникнувши до будинку Тертичного В.І., нанесла йому тупим предметом тілесні ушкодження у праву потиличну частину голови. Після цього, Тертичний Володимир Іванович не пам’ятав, що з ним відбувалося. Вказане встановлено під час розслідування кримінального провадження № 42013100230000059. Вранці, зайшовши в будинок, охоронець Зінченко побачив Тертичного В.І. на ліжку, всього в крові та без свідомості. Зінченко, зателефонував до Томашевського (співробітника ТОВ «Бритиш Моторс Україна»), який одразу приїхав до Тертичного В.І. та викликав швидку допомогу.

Надалі все відбувалося дивним чином, швидка допомога в супереч інструкціям по приїзду на місце виявлення хворого не викликала та не повідомла про це правоохоронні органи. Тертичного В.І. привезли до лікарні швидкої медичної допомоги у тяжкому стані, де йому зробили операцію на головному мозку. В свою чергу, Тертична М.І. не повідомила про це його родичів та продовжувала жити звичайним для неї життям. Тертична М.І., Томашевський О.О. та Лубенець О.І. (працював начальником охорони), зазначали, що Тертичний В.І. очевидно самостійно впав у ванній кімнаті, що кран під умивальником який спричинив підтоплення у будинку був пошкоджений від старіння, при цьому вся система відео-нагляду, після підтоплення відновленню не підлягала. Усі вони були впевнені, що він перебував у стані алкогольного сп’яніння, хоча у лікарні, після проведених аналізів, алкоголю у крові виявлено не було.

Згідно зі слів покоївки - Інни Петрівни, на наступний день, коли Тертична М.І. запросила її прибрати у будинку вона виявила, що ковдра у кімнаті де знайшли Тертичного В.І. була у згустках крові. Ці всі факти, не зацікавили жодного з наближених осіб Тертичного В.І., окрім його доньки - Тертичної Е.В. та колишньої дружини Тертичного В.І. Новохацької Т.П., вони й звернулися до міліції, однак було винесено постанову про відмову в порушені кримінальної справи, хоча фактично перевірку ніхто не проводив. Тертична М.І., узявши мобільний телефон Тертичного В.І., почала розповідати всім хто телефонував Тертичному В.І., що у нього стався інсульт. На пропонування багатьох друзів, надати якусь допомогу - Тертична М.І. відмовляла.

При цьому, варто зазначити, що після того як Тертичний В.І. отримав травму голови, Третична М.І. шляхом обману давала йому психотропні препарати, що не уможливлювали відновлення здоров’я Тертичному В.І.. В подальшому, Тертична М.І. спільно зі своєю матір’ю Листопад-Овечкіною І.М. та іншими родичами та знайомими, привласнила майно Тертичного В.І. на свою користь. При цьому Тертична М.І., користувалась тяжким посттравматичним станом, за якого він легко піддавався навіюванню та був занадто довірливим до своїх рідних та друзів. Так, в 2013 році Тертична М.І. привела Теричного В.І. до приватного нотаріуса КМНО Лазаревої Л.І., де були присутні ще дві подруги Листопад-Овечкіної І.М. та Інна Петрівна (покоївка), у присутності яких було складено заповіт, згідно з яким усе майно Тертичний В.І. заповідав Тертичній М.І..

Пізніше, Марина повторно привела Тертичного В.І. до нотаріуса, де він підписав генеральну ряд довіреностей на ім’я Теричної М.І., згідно з якою остання мала право на управління усіма належними йому компаніями та на розпорядженням усім його майном, у тому числі коштами на банківських рахунках. 03.07.2013 р. Тертична М.І. знову привела Тертичного В.І. до приватного нотаріуса Лазарєвої Л.І. та використовуючи його тяжкий стан уклала ряд договорів, згідно з якими Тертичний В.І. відступив на користь Тертичної М.І. належні йому частки у статутних капіталах наступних підприємств: ТОВ «Бритиш Моторс Україна», ТОВ «Бритиш Моторс Україна ЛТД», ТОВ «Феномен Сервіс Безпека», ПП «Авто-Альянс», ТОВ «Ті Енд Ті Груп».

Провівши усі необхідні реєстраційні дії, Тертична М.І., не маючи відповідних знань та спеціальної підготовки у керуванні бізнесом, приймає особисту участь у керуванні підприємствами. В результаті Тертична М.І., грубо порушила умови дилерського договору між ТОВ «Бритиш Моторс Україна» та ТОВ «Віннер Імпортс Україна», у зв’язку з чим останній був розірваний. Однак, Тертична М.І. знаючи та усвідомлюючи, що між ТОВ «Віннер Імпортс Україна» та ТОВ «Бритиш Моторс Україна» було розірвано дилерський договір, отримала від клієнтів попередній платіж в сумі майже 2 мільйони гривень. Не маючи намірів повертати грошові кошти клієнту, Тертична М.І. звільняється з посади генерального директора ТОВ «Бритиш Моторс Україна» та знову призначає на зазначену посаду Тертичного В.І. без відома та згоди останнього. Також, перед призначенням на посаду генерального директора Тертичного В.І., Марина заборонила бухгалтеру сплачувати податки та заробітню платню працівникам, тим самим покладаючи усю відповідальність на Теричного В.І., який у цей час не усвідомлював значення своїх дій та не міг керувати ними. Приблизно на початку 2014 року Тертична М.І. займає посаду генерального директора Корпорації «Феномен», яка здає в оренду приміщення бізнес центру, та отримує щомісячно близько 800 000 грн.. Користуючись фірмами-конвертаційними центрами, Тертична М.І. привласнила грошові кошти Корпорації «Феномен», що надходили з орендних платежів.

В цей період часу, умови кредитного договору, що був укладений між Корпорацією «Феномен» та ПАТ «Марфін Банк» не виконувалися. Клієнти ТОВ «Бритиш Моторс Україна» подали позови до суду з вимогами повернути їх кошти, що вони сплатили за автомобілі. За одним з таких фактів 01.09.2014 Голосіївським РУ МВС у м. Києві було порушено кримінальне провадження № 42014100010000206. Оскільки Тертичну М.І. не хвилювала, доля вказаних підприємств, усвідомлюючи усі негативні наслідки, які можуть призвести до її кримінальної відповідальності вона передала корпоративні права ряду вказаних підприємств Компанії «Кімалтенсо Інвестментс ЛТД», яка зареєстрована за законодавством Британських Віргінських островів 30.11.2012 реєстраційний номер 1747054, що зареєстрована за адресою Крейгур Чамберс, Роуд Таун, Тортола, Британські Віргінські острови бенефіціаром якої сама і являлась. З цього моменту вона розпочинає розкрадання усього майна Тертичного В.І.. Тертична М.І. з метою обмежити спілкування Тертичного В.І. вивезла останнього до найманого приватного будинку у пгт Кодаки, пояснивши йому, що його хочуть викрасти та розповідаючи цю байку усім оточуючим. Таким чином вона позбавила його можливості спілкуватись з рідними та працівниками його компаній, у тому числі ТОВ «Бритиш Моторс Україна». Тертична М.І. користуючись відсутністю Тертчного В.І., звільнила усіх його звичайних покоївок, до яких він звик та які намагалися йому допомогти привівши його до тями. Потім, Тертична М.І. оформила Тертичному В.І., собі та Листопад-Овечкіній Ірині візу до Греції та в супереч волі Теричного В.І. вивезла його туди, залишивши його там із новою покоївкою, яку він не знав, наказавши останній надавати йому лікарські препарати – психотропні препарати («Галапередол», «Азалептил»).

З 25.10.2014 року Тертичний за допомогою покоївок, які у нього постійно змінювалися прохав Тертичну М.І., щоб вона його повернула в Україну, однак усі його зусилля були марними. Приблизно перед новим 2015 роком до нього приїхала Листопад-Овечкіна Ірина, яка привезла продукти харчування, крупи, консерви та залишила 190 євро на проживання. В цей час було змінено стару покоївку новою – Шахмаєва Олена. Тертичний В.І., постійно просив Шахмаєву зв’язатися із його родичами та Тертичною, яка на його телефонні дзвінки не відповідала. Одного разу після того, як Шахмаєва отримала посилкою нові ліки, які вона давала Тертичному, йому стало погано і вона зателефонувала до свого чоловіка назвавши йому назву ліків, який як фармацевт повідомив, що приймати їх небезпечно для здоров’я, оскільки вони є сильнодіючими психотропними засобами. Шахмаєва перестала давати Тертичному ліки, після чого він став приходити в себе розповідаючи, як і де можна знайти його родичів та людей, які можуть йому допомогти. На початку лютого 2015 року Тертичний попрохав Шахмаеву зв’язатися з Фещенко Т.Л., та розповісти що з ним відбувається при цьому прохати про допомогу виїзду з Греції, що вона і зробила. Фещенко в свою чергу повідомила про це Тертичну і переповіла, те що вона чула від Тертичного і Шахмаєвої, на її запитання чи правда що він голодний та йому погано, вона відповіла Фещенко, що з ним усе добре і що він все вигадує і що на це не треба звертати уваги, при цьому вона заборонила Фещенко спілкуватись з Тертичним В.І. в подальшому. Терична М.І., усвідомлюючи, що Теричний В.І., виходить із-під її контролю і намагається зв’язатися зі своїми знайомими і родичами, також забороняє бухгалтерам ТОВ «Бритиш Моторс Україна» сплачувати рахунки за корпоративні телефони, які у зв’язку з цим були відключені. Не зупиняючись на цьому, продовжуючи незаконно заволодівати майном Тертичного В.І. Тертична М.І., очевидно, шляхом підроблення документів перевела розрахунки за договором оренди приватного будинку в м. Києві, по вул. Товарній, 37, що належав Тертичному В.І. на праві власності, на ввірену їй фірму «Рінком Інвест», через яку отримала орендні платежі.

В кінці лютого 2015 року подруга Тертичної М.І., що мешкала у Греції повідомила їй, що Тертичний В.І. зник. Ця подруга інформувала Тертичну М.І. про стан справ на території Греції. Як стало відомо, покоївка Шахмаєва, після місяця розшуку близьких Тертичного, знайшла колишню дружину, через спільного сина – Івана, після чого остання одразу приїхала до Греції та вивезла їх до України. 02.03.2015 року Тертичний В.І. потрапив до Києва, прийшовши відновлювати свій паспорт, що був викрадений Тертичною М.І. він з’ясував, що був виписаний з м. Києва та наразі прописаний у Донецьку. Потім він одразу звернувся до нотаріуса, відкликавши усі довіреності видані від свого ім’я, про що у письмовому вигляді повідомив Тертичну М.І. надіславши їй листа. Тертичний В.І. повідомив Тертичній М.І. та її мати Листопад-Овечкіну І.М., про його повернення на територію України, і вимагав від них повернули належне йому майно, на що вони повідомили йому, що все його майно вже належить їм, і вони його нікому повертати не збираються.
06.03.2015 р. Листопад-Овечкіна І.М., приїхала до приміщення салону ТОВ «Бритиш Моторс Україна» звідки вивезла антикварний автомобіль «Ягуар Марк 7» 1955 р. в., що належав Тертичному В.І. у невідомому напрямку. В подальшому даний автомобіль було виявлено Фещенко Т. в місті Бориспіль по вул. Київський шлях, земельна ділянка, 2/16, що належало ТОВ «Елбор» Крім цього, приватний будинок Тертичного В.І., що розташований у пгт. Козин Обухівського району, був проданий Тертичною М.І. на користь Сульженка Вадима Георгієвича. Продовжуючи укривати свої злочинні діяння, 20.03.2015 р. Тертична М.І. зібрала всіх співробітників ТОВ «Бритиш моторс Україна» та звільнила їх, із займаних ними посад. В тому числі, заступника генерального директора Фещенко Т.Л., яка згідно наказу виконувала обов’язки генерального директора, заборонивши їй приймати участь та приходити до приміщення ТОВ «Бритиш моторс України».

З даного періоду часу, користуючись вільним доступом до ТОВ «Бритиш моторс України», Тертична М.І. за попередньою змовою із Листопад-Овечкіна І.М., найняли групу людей, які демонтували та вивезли із приміщення ТОВ «Бритиш Моторс Україна» у невідомому напрямку запчастини, обладнання та інші матеріальні цінності на орієнтовну загальну суму 10 000 000,00 грн..

За цим фактом Голосіївським РУ ГУ МВС України в м. Києві розпочато кримінальне провадження № 12015100010005943 від 17.06.2015 року, однак фактично слідчі дії не проводились. Паралельно із зверненням до міліції Теричний В.І., звернувся до ПАТ «Марфін банк», де отримав інформацію, що за порушення умов кредитного договору, а саме не сплату грошових коштів за кредитним договором, банком на підставі іпотечного застереження було зареєстровано право власності на офісне приміщення що розташоване в м. Києві по вул. Б.Хмельницького, 63-А, загальною площею 3215,00 кв. м.. При цьому, до липня 2015 року, грошові кошти, що сплачував орендар цього приміщення - ДП НАЕК «Енергоатом» надходили на рахунки Корпорації «Феномен», якими в подальшому заволоділа Тертична М.І.. За час відсутності Теричного В.І., Тертична М.І. заволоділа паспортом Тертичного В.І. (СН № 461078) та його особистими речами, частину з яких передала в користування своєму відчему - Овечкіну І.В.. Тертична М.І. продовжуючи свої злочинні дії, та використовуючи вже відкликану довіреність, 25.05.2015 року самостійно приїхала до АР Крим, та уклала з Черкасовою Ярославою Миколаївною 14.11.1957 р. н. договір купівлі-продажу земельної ділянки, що розташована у м. Ялта, шосе Туристів, 14(3), тим самим шахрайським шляхом заволоділа грошима громадянки Черкасової та незаконно відчужила нерухоме майно Тертичного В.І.. З даного приводу в АР Крим було порушено кримінальне провадження.

Варто зазначити Листопад-Овечкіною І.М. з 1997 року є засновником центру «Мудрость Вечности», та позиціонує себе, як езотерик (псевдонаука) та має начебто великий досвід роботи в галузі психології людини. З самого знайомства Тертичного В.І. із Тертичною Мариною, остання використовувала відносно нього, навички та підказки своєї матері, досить тривалий час вводила Тертичного В.І. в оману, використовуючи при цьому психотропні засоби, які впливали на психічний стан Тертичного В.І.. Всі ці навички, вплив на психічний стан та заспокійливі засоби дали можливість поетапно заволодіти матеріальними цінностями Тертиного В.І.. Тертична Марина Ігорівна та Листопад-Овечкіна Ирина Миколаївна є досить небезпечними особами.

Використавши свої шахрайські навички із застосуванням впливу на психічний стан Тертичного В.І., заволоділи усім належним йому майном та корпоративними правами. Варто зазначити, що у плани Тертичної М.І. та її матері не входило, те що Тертичний В.І. виживе після отриманої травми та «лікування» його психотропами в Греції а також прийде до тями, що наштовхнуло їх на терміновий продаж усього його майна та корпоративних прав Тертичного В.І..

Маємо зазначити, що Тертична М.І., Листопад-Овєчкіна І.М. та Овєчкін І.В. діючи відверто злочинно та становлячи небезпеку для оточуючих, продовжують свою злочинну діяльність та перешкоджають слідству встановленню обставин вчинення злочину.


P.S. Кохайте але будьте пильними у виборі партнерів













Автор:  Бусаєв Олексій
Посилання на джерело:  http://antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: