antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Антирейдерська комісія повернула право власності на більш ніж 5,5 тис. земельних ділянок за 9 місяців цього року

26/10/17
Антирейдерська комісія повернула право власності на більш ніж 5,5 тис. земельних ділянок за 9 місяців цього року
Переглядів  1162     
Комісія Мін’юсту з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації (так звана Антирейдерська комісія) за 9 місяців поточного року повернула у власність громадян більш ніж 5,5 тисяч земельних ділянок загальною площею майже 7 тисяч гектарів. Про це сказала заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова, підбиваючи підсумки роботи Департаменту державної реєстрації та нотаріату за три квартали 2017 року.

«Антирейдерська комісія Мін’юсту була і залишається дієвим механізмом відновлення порушених майнових прав громадян. Так, за 9 місяців поточного року комісія задовольнила 453 скарги. З них 204 скарги щодо земель, 183 — щодо об’єктів нерухомого майна, 66 — щодо реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Людям повернуто право власності на більш ніж 5,5 тисяч земельних ділянок загальною площею майже 7 тисяч гектарів», - зазначила Олена Сукманова.

За її словами, за кожною із цих задоволених скарг — долі конкретних людей, які стали жертвами рейдерів чи нечистих на руку реєстраторів, але знайшли справедливість у комісії. Як приклад Олена Сукманова навела кілька найпоказовіших цьогорічних кейсів. Так, комісія повернула киянам-інвесторам 52 квартири, відчужені рейдерським способом. Також задовольнила спільну скаргу 151 селянина з Кіровоградської області, земельні ділянки яких були незаконно перереєстровані. Комісія частково вирішила одну з найгучніших рейдерських історій, повернувши 35% підприємства «Нива-2010» родині Трибиненків у с. Бережинка Кіровоградської області. А зовсім нещодавно допомогла відбити рейдерську атаку на ПАТ «Рижівський гранітний кар'єр» (Полтавська область), яка здійснювалась шляхом незаконної реєстрації зміни керівного складу підприємства.

Олена Сукманова також наголосила, що Департамент веде активну діяльність щодо перевірки якості роботи державних реєстраторів та нотаріусів. «За результатами перевірок для 241 державного реєстратора тимчасово заблоковано, а для 16 — анульовано доступ до держреєстрів. Також до Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату при Міністерстві юстиції України направлено одне  подання щодо анулювання свідоцтва про право займатися нотаріальною діяльністю», - зазначила заступник Міністра.

Окрім того, за її словами, Департамент державної реєстрації та нотаріату має значні успіхи у наданні інших послуг населенню. Зокрема, послугою отримання свідоцтва про народження дитини у пологовому будинку з початку дії сервісу скористалося вже більше 200 тисяч громадян. Проект «Шлюб за добу» також набуває популярності серед українців: ним вже скористалось майже 20 тисяч пар по всій Україні», - сказала Олена Сукманова.

Вона також додала, що Департамент веде активну роботу у питаннях державної реєстрації громадських формувань та ЗМІ. «За три квартали цього року було підготовлено та прийнято 257 позитивних рішень у сфері державної реєстрації громадських формувань та 511 у сфері державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств», - зазначила заступник Міністра. Зокрема, за її словами, було зареєстровано три політичні партії, дві всеукраїнські профспілки, для участі у виборчому процесі засвідчено копії статутних документів 94 політичних партій, зареєстровано 280 друкованих засобів масової інформації та ще 51 інформаційне агентство, як суб’єкт інформаційної діяльності.
Посилання на джерело:  https://minjust.gov.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: