antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Антирейдерський Союз відкриває владі очі

17/09/08
Андрій Семидідько: «Ми вчимо власників захищати своє!»

На сьогодні в Україні склалася ситуація, яка унеможливлює розвиток малого та середнього бізнесу. Таких підприємців фактично знищує олігархічний капітал. Великі компанії мають можливості утримувати охоронні фірми, юридичні фірми, які власне займаються рейдерством. Йдеться насамперед про діяльність організованих злочинних угруповань, які привласнюють чуже майно шляхом шахрайства з використанням незаконних судових рішень і співучастю корумпованих працівників правоохоронних, контролюючих та інших органів державної влади. При цьому влада відсторонюється від проблем підприємництва. Між тим, малий та середній бізнес - є основою економіки України, адже податковий тягар лягає на невеликі компанії, а фінансово-промислові групи розміщають свої активи поза межами України, в оффшорах.

Проблема криється не лише в протизаконному поглинанні одними компаніями інших. На жаль, підприємці, які керують невеликими компаніями, не навчилися захищати своє майно. Про це вони починають думати, коли процес поглинання розпочався. Тоді важко захищати себе. Державна машина бездіє, влада відсторонюється від підприємців - немає персональних відповідальних. Правоохоронні органи воліють не втручатися у конфлікти з рейдерами. Тут, зазвичай, грає свою роль корупційність певного працівника міліції. 

Селище Ківшовата Таращанського району Київської області – один із сотень прикладів самовідсторонення влади від проблем „маленьких” українців. Шановні учасники засідання, зараз Ви бачите те, що відбувалося в селі 23 серпня цього року. Це бійка селян і рейдерів. Нападаючі нікого не шкодували - одній з селянок зламали руку.

Коротко суть конфлікту: депутат Київської облради Юрій Бондарчук, представник Соціалістичної партії України, планував отримати контроль над активами сільського виробничого кооперативу «Ківшовата-Агро». Пан Бондарчук уже володіє значною частиною аграрних господарств у Київській області (в Білоцерківському, Васильківському, Рокитнянському, Таращанському районах). Діє депутат протизаконними, а тепер ще й силовими методами. Рейдери не очікували, що селяни, по-перше, не захочуть віддавати своє майно за безцінь, а по-друге, дадуть відсіч.

Влада і правоохоронці самовідсторонилися від проблеми: керівник РВВС пішов у відпустку, керівник ГУВС „у підпілля”,  голова Таращанської райдаміністрації не приїхав, навіть жодного з замів не відправив у селище. Прокурор Таращанського району відсторонився. Як у такому випадку сподіватися на владу? Чи можна довірити владі захист себе та свого майна від рейдерів?
Чимало українських підприємців зрозуміли – не варто сподіватися на владу. Маленький приклад: з 16-ти карних справ по рейдерству жодна не доведена до кінця! Чим у цей час займається держава? Чому не бореться з рейдерством? Ситуація в Україні виходить з-під контролю влади – в Херсонській області, у Миколаєві люди створюють ДНД і виходять вдень та вночі охороняти свої території зі зброєю! Підприємці зрозуміли - потрібно об’єднуватися і діяти без влади, самим відстоювати своє право на ведення законного бізнесу. Я ще раз наголошую - Антирейдерський Союз підприємців України – єдина організація, яка веде дієву боротьбу з рейдерством. Настав час громаді захищати себе!

Влада повинна зрозуміти - суспільство самостійно розвивається (без влади, без політичної еліти). Підприємці почали самі об’єднуватися, щоб захищати себе від рейдерів.

Сьогодні, нарешті, через майже 3 роки успішної роботи Антирейдерського Союзу, влада почула підприємців. Вперше у Верховній Раді відбуваються слухання на тему протидії рейдерства. Я маю на увазі нинішнє наше засідання. На жаль, політики втратили зв’язок із реальністю. В Україні формується громадянське суспільство, люди самі захищають своє право на власність, самі об’єднуються. Ми звертаємося до Вас: почніть бути реалістами! Формується нове суспільство і цей процес відбувається без Вашої участі, шановні парламентарі та представники державних установ. У нас чудові закони, тільки виконувати їх ніхто не хоче. Ми закликаємо Вас вийти з кабінетів і подивитися, що відбувається у державі?

Потрібно виховувати поважне ставлення держави та її громадян до власності, до власника. У громадян немає поваги до власності, люди досі не можуть зрозуміти, що вони є власниками! Радянська влада, за 70 років свого існування, знищила в громадянській свідомості поняття власності. Коли 1861 року у нас відміняли кріпосне право, на Заході людина зі зброєю вже захищала свої 10 акрів землі від загарбників.

Антирейдерський Союз підприємців вважає за потрібне внести зміни в закон про міліцію. Треба зобов’язати кожного правоохоронця захищати власника майна. Не захистив – несеш персональну відповідальність. Також ми маємо поставити питання на всеукраїнському рівні щодо забезпечення державою захисту власності, як чинника, який впливає на інвестиційну привабливість України. АСПУ вважає, що відповідні органи державної влади повинні тримати на контролі питання, що стосуються захисту власності. Також ми вважаємо: повинна бути кримінальна відповідальність конкретної посадової особи за невиконання прямих обов’язків. Треба чітко прописати це в законі.

Свої пропозиції АСПУ надав профільному Комітету ВР для врахування їх під час підготовки змін до законодавства.


Прес-служба АСПУПарламент та уряд нарешті почули Антирейдерський Союз. Напередодні відбулися слухання  у Верховній Раді на тему «Удосконалення законодавства та шляхи подолання рейдерства через посилення реагування правоохоронних органів на протиправні дії його організаторів та виконавців».

Проведення цього заходу – результат роботи АСПУ. Майже три роки Союз веде успішну боротьбу з рейдерством. Увесь цей час влада відсторонювалася від проблем малого та середнього бізнесу, які потерпають від рейдерів. Нарешті вона почула представників бізнесу та створений ними Антирейдерський Союз підприємців.  Надаємо текст виступу директора АСПУ Андрія Семидідька на слуханнях у ВР.

Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: