antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Бориспільці відстояли комунальну власність міста

31/07/09
У Борисполі добре пам"ятають рейдерські атаки депутатів Київської обласної ради на власність громади міста. Перша з них відбулася на Бориспільське міське бюро технічної інвентаризації кілька років тому.

Завдяки міській владі, депутатам, мешканцям міста обласні можновладці не змогли захопити важливий для життя міста об"єкт. Наступним ласим об"єктом для обласних чиновників стало комунальне підприємство "Бориспільтепломережа". Неймовірних зусиль було докладено міським головою А.С.Федорчуком, депутатами міської ради, щоб КП "Бориспільтепломережа" залишилося власністю громади міста. Два роки у судових тяганинах іде боротьба за комунальне підприємство "Бориспільводоканал". І знову обласна рада, нехтуючи законом, прагне у бориспільської громади відібрати підприємство. Мабуть, кожному з нас зрозуміло, у якому становищі знаходиться КП "Бориспільводоканал". Десятками років не обновлювали технічний стан підприємства. Світовий банк має надати кредит на суму 32 мільйони гривень КП "Бориспільводоканалу" на впровадження енергозберігаючих технологій. Але за умови, що підприємство буде належати громаді міста.

Саме тому спекотного ранку минулого четверга до Києва вирушили пікетувальники на чолі з міським головою, депутатами міської ради з вимогою включити до порядку денного сесії обласної ради питання про передачу КП "Бориспільводоканал" у власність територіальній громаді міста Борисполя.

Близько трьох сотень пікетувальників, підтримка депутатів міської ради, рішуча позиція міського голови змусили обласну раду зрушити важкий камінь проблем КП "Бориспільводоканал" і внести до порядку денного сесії конкретне питання щодо його власності.

- Закон про місцеве самоврядування гласить, – сказав міський голова, – що ті комунальні об"єкти, які виконують свої функції виключно на території місцевої громади, повинні знаходитися у її власності. Той ганебний статут, який облрада прийняла два роки тому, є неправомірним. У статуті говорилося про те, що виключне право розпоряджатися майном КП "Бориспільводоканал" належить депутатам обласної ради. Призначення керівників підприємства – також право обласної ради.

Коли б ми підтримали той статут, то депутати облради провели б черговий "дерибан" водоканалу. Цього ні в якому разі не можна було допустити. Ми відвоювали БТІ, тепломережу, а сьогодні постало питання вирішення долі КП "Бориспільводоканал". Два роки йде судова тяганина. Тиску обласних правоохоронних органів зазнав не лише я, як міський голова, а й територіальна громада. Я ж зобов"язаний захищати її інтереси. Все-таки здоровий глузд взяв гору, після виступів депутатів міськради болюче для нас питання було включене до порядку денного сесії. Дякую нашим людям, які у спекотну погоду прийшли сюди, щоб підтримати мене, міських депутатів, бориспільську громаду.

На другому пленарному засіданні Київської обласної ради, яке відбулося 28 липня, депутати прийняли рішення про передачу до власності територіальної громади міста Борисполя КП ВКГ "Бориспільводоканал".


Джерело: Народна правда

Антирейдерский союз предпринимателей Украины
Остановить рейдерство, обеспечить безопасность бизнеса
Национальный комитет защиты предпринимательства
Группа компаний Корпоративная безопасность
Защита собственности, поддержка предпринимательства

Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: