antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Чи буде знищена науково-експериментальна база НАН України?

02/09/09
Державні землі передаються у комунальну власність з метою подальшої приватизації.

Глевахівська селищна рада Васильківського р-ну Київської обл. зухвало намагається поза межами своєї компетенції відібрати орні землі та знищити всесвітньо відомий науковий стаціонар загальнодержавного значення – Державне підприємство (ДП) «Дослідне сільськогосподарське виробництво Інституту фізіології рослин і генетики НАН України». Намагається відібрати землі, які належать державі і згідно закону не можуть передаватись у комунальну власність.

Рейдерські зазіхання Глевахівської селищної ради (в особі її голови Шепеленка О.В.) розпочалися давно, практично протягом всього часу існування ДП «ДСВ ІФРГ НАН України». Через відсутність вільних земельних ділянок у Глевахівській селищній раді, які можна було б роздати (продати) у приватну власність, розпочато судову тяганину з позовом до ДП «ДСВ ІФРГ НАН України» про припинення користування земельною ділянкою, вилучення земельної ділянки та визнання недійсним державного акту на землю ДП «ДСВ ІФРГ НАН України» за надуманим приводом про нецільове використання земель сільськогосподарського призначення. Насправді ж, суть претензій голови Глевахівської селищної ради Шепеленка О.В. полягає в його бажанні перерозподілу на власну користь державних земель, які закріпленні за ДП «ДСВ ІФРГ НАН України».

Таким чином, з боку голови Глевахівської селищної ради Шепеленка О.В. мова йде не про турботу про місцеве населення, а про «дерибан» державної землі і використання її з метою власного збагачення.

З лютого 2008 р. Глевахівською селищною радою розпочато судові позови з метою заволодіння землями ДП «ДСВ ІФРГ НАН України».

27 травня 2009 р. Вищий Господарський суд України задовольнив касаційну скаргу НАН України та скасував рішення Господарського суду Київської області від 30-31.12.2008 р. та постанову Київського міжобласного апеляційного господарського суду від 30.04.2009 р. у справі №18/595-08 і прийняв нове рішення, яким відмовив Глевахівській селищній раді в задоволенні позову до ДСВ ІФРГ НАН України.

Але Верховний суд України рішенням 18 серпня віддає державну ріллю селищній раді.
Ще до засідання Верховного суду України в Інтернеті було розміщено повідомлення про продаж земельних ділянок.

Україна є потужною аграрною країною. Створення та впровадження у виробництво високоурожайних сортів, сортів з високою якістю насіння є справою загальнодержавного значення, одним з найважливіших компонентів розбудови держави. Орні землі ДСВ ІФРГ НАН України є Національним надбанням, ключем до розвитку аграрного сектору України і сьогодні, як і протягом багатьох років, забезпечують провідні компанії країни унікальним насінням.
Відібрати державні землі у Національної академії наук та будувати вілли на Ріллі, де створюються Сорти пшениці з потенціалом врожайності за 120 ц/га, це зубожіння та дикунство. Якщо таке станеться, це буде знаковою подією, це буде свідчити про знищення майбутнього Держави, її деградацію.

Цього не повинно бути!
Доля Національного Наукового центру вирішується вже сьогодні! Втрата Центру буде означати початок знищення науки в Україні.


Джерело: maidan.org.ua
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: