antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Газовий мільярдер заявляє, що втратив компанію через шахрайські дії

12/05/09
Імперія Фірташа занепадає? Після витіснення з російсько-української газової торгівлі трейдера «РосУкрЕнерго», Дмитро Фірташ позбувся і однієї зі своїх ключових компаній – угорського газового постачальника Emfesz. Однак бізнесмен стверджує, що компанію в нього вкрали «обманним шляхом», і він боротиметься за її повернення, – йдеться в статті в британській The Financial Times.

Учора в заплутаній газовій торгівлі в Східній Європі спалахнув новий скандал, коли український газовий мільярдер Дмитро Фірташ заявив, що втратив контроль над ключовою дочірньою компанією через шахрайські дії одного з працівників.

Суперечка щодо права власності на Emfesz – велику газову й енергетичну компанію, розташовану в Будапешті – спалахнула через декілька тижнів після того, як пана Фірташа витіснили з газової торгівлі в Україні згідно з умовами нового російсько-українського контракту, підписаного після січневої кризи у газопостачанні.

Російський монополіст «Газпром» погодився здійснювати поставки до України напряму, відмовившись від послуг компанії «РосУкрЕнерго», якою спільно володіють «Газпром», пан Фірташ та ще один український бізнесмен.

В останньому конфлікті, який знову піднімає питання щодо безпеки газопостачання до Європи, компанія Mabofi, якою повністю володіє Group DF (холдингова компанія пана Фірташа), заявила про те, що її стовідсотковий пакет акцій в Emfesz «обманним шляхом передали» розташованій у Швейцарії компанії RosGas.

У Mabofi стверджують, що невідомий пану Фірташу Іштван Гоцці, генеральний директор Emfesz, скористався своїми колишніми повноваженнями юриста, щоб провести трансакцію, яку зареєстрували уповноважені органи Угорщини. У Mabofi додають, що не мали інформації про бенефіціарів RosGas, але одним з її директорів був Тамаш Гажда, угорський юрист, якого раніше взяли на роботу в Emfesz за «безпосередньою вказівкою» пана Гоцці.

«[Зареєстрована на Кіпрі] Mabofi зараз активно відстоює свої законні права в Угорщині, Швейцарії й на Кіпрі і впевнена в тому, що право власності на Emfesz буде повернуто його законному власнику в максимально короткий строк», – йдеться у заяві Mabofi.

За словами директора Group DF Роберта Шетлера-Джонса, «шахрайська й незаконна» передача акцій стала повним шоком для групи й пана Фірташа.

У офісі Emfesz працівник, який відмовився назвати своє ім’я, відмовив у проханні поговорити з паном Гоцці чи паном Гаждою, заявивши, що їх немає в країні. Він повідомив у електронному листі, що, згідно з реєстраційними документами компанії, Emfesz тепер належить RosGas, а Mabofi – її попередній власник.

Вчорашньому розвитку подій передували зусилля Emfesz забезпечити поставки газу після завершення терміну дії українського контакту «РосУкрЕнерго». Минулого тижня Emfesz оголосила, що переходить на закупівлю газу в компанії RosGas замість «РосУкрЕнерго» – тоді вперше публічно прозвучала назва RosGas.

Згодом Emfesz заявила, що RosGas входить до «сфери інтересів «Газпрому». «Газпром» відразу ж спростував цю заяву: «Газпром» не має жодного стосунку до RosGas. Ця компанія не є частиною «Газпрому».

На прохання уточнити зв’язки між RosGas і «Газпромом», працівник Emfesz вчора заявив, що RosGas скоро опублікує інформацію. Сєрґєй Купріянов, речник «Газпрому», відмовився від коментарів.

Компанія Emfesz була ключовою структурою в бізнес-імперії пана Фірташа, її прибуток до оподаткування в 2007 році склав 4,3 млрд. форинтів при обороті в 179 млрд. форинтів (570 мільйонів фунтів стерлінгів). Вона забезпечує приблизно 20% потреб Угорщини в газі, має експортні контракти в інші країни регіону і планує збудувати електростанцію потужністю 2400 мегават.

Group DF довгий час заробляла набагато більше грошей, постачаючи газ через «РосУкрЕнерго» і Emfesz до країн Центральної Європи, аніж в України, де, за її твердженнями, вона зазнавала збитків. З того часу як Юлія Тимошенко минулого року повернулася до влади на посаду Прем’єр-міністра України й пообіцяла витіснити «РосУкрЕнерго», на компанію чинився величезний політичний тиск. Владімір Путін, російський колега Тимошенко, цього року погодився усунути посередника.

В січневій угоді не йшлося про те, що буде з газотрейдерським бізнесом «РосУкрЕнерго» поза межами України, але проблеми у компанії почали множитися, особливо після того, як український уряд перебрав контроль над запасами газу компанії.


Стефан Вегстил, Томас Ескрітт, Роман Олеарчик

Джерело: inoZMI
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: