antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Хоружівка наступає

02/04/09
ВАТ «Сумський хлібокомбінат» у четвер, 2 квітня знову опинився в епіцентрі подій обласного центру. Незважаючи на рішення Дарницького районного суду Києва про забезпечення поновлення на роботі його директора – Анатолія КІСІЛЄНКА,  до приміщення офісу підприємства на вулиці Жовтневій за 15 хвилин до прес-конференції вдерлися близько тридцяти молодиків. Кожен з них був у бронежилетах, з протигазами, балончиками із нервово-паралітичним, сльозогінним та іншими газами, а також навушниками спецзв’язку, кастетами та дехто – зброєю: пістолетами (на вигляд – ПМ – пістолетами Макарова).

Саме у цей час у Сумах мала розпочатися прес-конференція А.Кісілєнка за участю народного депутата України, члена партії «Вперед, Україно!»  Юрія ГРИМЧАКА та лідера "Антикримінального вибору" і "Народної самооборони" Сумщини Івана БОРШОША щодо чергової рейдерської атаки на Сумський хлібокомбінат.

Однак, невідомі "бойовики", вибивши молотами (!) вікна, обшукали офіс, забрали з нього всі документи у бухгалтерії, системні блоки офісних комп’ютерів з усіма електронними носіями, побили шибки і використали сльозогінний газ проти представників громадськості і преси. «Бойовики» заблокували також територію, прилеглу до ресторану «Фоско». При цьому нападники застосували грубу фізичну силу стосовно жінок – працівниць ВАТ, погрожуючи фізичною розправою. Одну з них «бойовики» поклали обличчям на робочий стіл, іншу вдарили по голові. Дії нападників носили явно організований характер.

Прикметно, що саме в цей час поблизу, у ресторані, відпочивали жителі та гості Сум. Жоден із власників автомобілів, які були відвідувачами закладу громадського харчування, не змогли залишити місце подій на своєму автотранспорті.

Цікаво, що безпосередньо поблизу цих подій перебували працівники правоохоронних органів – ДАІ, патрульно-постової служби, оперативники. Але ніхто (!) з них не втрутився у цей конфлікт. Зокрема, наприклад, один із чоловіків, що перебував на території ресторану, отримав сильний опік обличчя від використання кимось із нападників газового балончика. Однак, ніякої реакції правоохоронців на всі ці події не було.

 По тому, через півгодини, озброєні пістолетами і газовими балончиками бойовики розташувалися по периметру даху адмінприміщення та на вході прохідної ВАТ «Сумський хлібокомбінат» по вулиці Нахімова, де наглухо заблокували вхідні двері на територію підприємства.

Народний депутат України Юрій Гримчак, користуючись Законом України «Про статус народного депутата України», разом із судовим виконавцем намагався законним шляхом потрапити на завод, щоб туди зайшов і поновлений судом А.Кісілєнко. Навіть у присутності правоохоронців вони це зробити не змогли. Причому, на місці подій саме в цей час з`явилися начальник сумської міської міліції Юрій ЗАБІЯКА, перший заступник начальника УМВС України в Сумській області Микола УСТИМЕНКО, прокурор міста Суми та ряд інших посадовців правоохоронних органів.

Юрій Гримчак різав «болгаркою» петлі вхідних дверей. Але по тому отримав опік обличчя, оскільки на території прохідної ВАТ був розпилений газ невідомого походження. Однак «охорона» комбінату, що здійснює захист інтересів дніпропетровських акціонерів хлібокомбінату, перешкоджала  цим діям, внаслідок чого кілька разів перед прохідною виникали бійки.

Представники партії "Вперед, Україно!" Сумщини звернулися із заявою до начальника УМВС Сумської області генерала Володимира Горпинченка та до прокурора Сумської області за  сприянням у поновленні законності на підприємстві. Згодом з"ясувалося, що одного із судовиконавців, які намагалися виконати  рішення суду про поновлення на роботі директора хлібокомбінату Анатолія Кісілєнка, вже, нібито, звільнено із займаної посади. Щодо самого В. Горпинченка, то він, за його словами, «не зміг» особисто прибути на місце описуваних подій, хоча, перебуваючи за 30 км від Сум, по телефону обіцяв приїхати за 20 хвилин.

«Ці 20 хвилин розтягнулися у підсумку на півтори години, але начальник Сумської обласної міліції на місце подій так і не прибув», - розповів Ю.Гримчак.

За словами Івана Боршоша, він, а також нардеп Юрій Гримчак увечері 2 квітня таки побували у робочому кабінеті Володимира Горпинченка. Під час цієї зустрічі начальнику УМВС Сумщини було повідомлено про те, що подекуди «працівники міліції стали німими свідками злочинних дій групи осіб, а самі не втручалися для їх припинення». На що В.Горпинченко відповів: «Давайте завтра (3 квітня) ви приведете до мене свого Кісілєнка, а я – Колєснікова».

Нагадаємо, Сергій Колєсніков є депутатом Сумської міської ради від партії «Народний Союз «Наша Україна» і з його ім`ям пов`язується спроба рейдерського захоплення ВАТ «Сумський хлібокомбііінат».

Також нагадаємо, що 10 лютого активісти Сумської обласної організації ВГО «Антикримінальний вибір» провели у Сумах акцію «Рейдер-геть!», метою якої було привернення уваги місцевих органів виконавчої влади, прокуратури,  органів місцевого самоврядування до проблем рейдерських атак на ВАТ «Сумський хлібокомбінат». До учасників протестної акції приєдналися активісти «Народної самооборони» та політичної партії «Вперед, Україно!» із Полтавської та Чернігівської областей, а також окремі працівники хлібокомбінату. Останні, щоправда, перебували в абсолютній меншості, оскільки люди бояться бути звільненими з підприємства і відкрито не всі можуть висловити своє невдоволення подіями, що розгорнулися на цьому ВАТ. Тим часом на хлібозаводі вже пройшли показові звільнення: "нове", незаконне  начальство вже позбулося тих працівників, які відкрито висловлювали свою позицію. У рамках акції тоді відбулося і пікетування обласної прокуратури, Сумської облдержадміністрації та міськвиконкому, а також Сумського бюро технічної інвентаризації. Організатори акції захотіли ще раз нагадати правоохоронцям та владі, що рейдерство - це злочин, а тому має бути покараним.

Як стало відомо надвечір 2 квітня, народні депутати Юрій Гримчак, Олег Новіков, Катерина Лук"янова, Сергій Харовський та Олександр Бобильов  готують офіційне звернення до міністра  внутрішніх справ України  Юрія Луценка  з вимогою здійснити відповідні заходи щодо незаконних дій  керівництва УМВС України в Сумській області та м.Суми.

Приводом цього став конфлікт, що знову трапився сьогодні  біля  заводоуправління ВАТ «Сумський хлібокомбінат».

«Приводом звернення стало кілька чинників. Це, зокрема, злочинне невтручання працівників сумської міліції у сприяння законному виконанню своїх обов’язків судовими виконавцями. По-друге, злочинна бездіяльність міліціянтів при забезпеченні виконання Закону України «Про статус народного депутата України» та ще ряд моментів», - наголосив Ю.Гримчак.

У свою чергу Іван Боршош нагадав, що наразі начальник УСБУ в Сумській області, начальник УМВС в Сумській області, заступник голови Сумської облдержадміністрації, начальник податкової міліції області, начальник головного управління праці та соціального захисту населення Сумської ОДА і ряд інших посадовців Сумщини родом із села Хоружівка Недригайлівського району Сумської області, тобто – земляки нині діючого Президента України Віктора Ющенка.

Нагадаємо також, що раніше представники трудового колективу підприємства звернулися до народного депутата України Юрія Гримчака за допомогою: після двох силових конфліктів, що сталися на ВАТ у 2008 році, працівники хлібокомбінату просили сприяння у дотриманні законності при вирішенні спірних питань у стосунках між акціонерами.

 
Джерело: Вперед, Україно!
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: