antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Комітет з питань соціальної політики та праці рекомендує Верховній Раді прийняти антикризові заходи у сфері соціального захисту

10/02/09
Члени Комітету розглянули пропозиції Президента України до Закону (реєстр. № 3344), прийнятого Верховною Радою 25 грудня 2008 року.

Як зазначається у пропозиціях Президента України, зокрема, змінами до Закону "Про оплату праці" передбачається, що оплата праці працівників усіх установ, закладів та організацій бюджетної сфери має здійснюватися на основі Єдиної тарифної сітки, яка затверджується Кабінетом Міністрів. При цьому посадовий оклад (тарифну ставку) працівника першого тарифного розряду відповідно до Єдиної тарифної сітки пропонується встановити в розмірі, що перевищує законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати. Водночас, Законом, що розглядається, Кабінету Міністрів доручено у місячний строк з дня його опублікування передбачити, зокрема, встановлення мінімальної заробітної плати на рівні прожиткового мінімуму для працездатної особи.

Президент України зазначив, що такі зміни не відповідають нормам Конституції та законів України, оскільки "будь-які видатки держави на загальносуспільні потреби, розмір і цільове спрямування цих видатків визначаються виключно законом про Державний бюджет України".

Глава держави звертає увагу на те, що встановлення з 1 січня 2009 року посадового окладу (тарифної ставки) працівника першого тарифного розряду відповідно до Єдиної тарифної сітки в розмірі, що перевищує законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати, зумовить додаткові видатки Державного бюджету України у розмірі 29,5 млрд. гривень. При цьому, пропозицій про видатки, які належить скоротити, та/або пропозицій про джерела додаткових доходів для покриття збільшення видатків, як того вимагає частина друга статті 27 Бюджетного кодексу України, не надано. Відтак, такі додаткові видатки Державного бюджету України в умовах світової фінансово-економічної кризи спричинять розбалансування Державного бюджету України.

Президент України пропонує Верховній Раді відхилити Закон "Про заходи з подолання наслідків фінансово-економічної кризи у сфері соціального захисту, оплати праці та зайнятості населення".

Комітет з питань соціальної політики та праці, розглянувши пропозиції Президента України, зазначив, що нагальним залишається встановлення нових умов визначення розміру мінімальної заробітної плати. Народні депутати вважають, що мінімальна заробітна плата має встановлюватися у розмірі не нижчому від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

На думку членів Комітету, "традиційне використання ресурсів без урахування соціальної складової та без належного регулювання процесів розподілу доходів, які б гарантували працюючим гідний рівень життя, може призвести до повної втрати віри населення в можливості змінити своє становище завдяки наполегливій праці".


Джерело: rada.gov.ua
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: