antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Криминальные хроники Украины

01/04/09
Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 366 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 244 (41,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 37 пограбувань,  п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 28 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, чотири пістолети, обріз мисливської рушниці, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, 700 грамів вибухівки та 166 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 59 осіб, у яких вилучено 16,3 кілограма  наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 467 осіб.      

За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 особи.

Протягом минулої доби порушено 605 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 302 – у сфері службової діяльності, у тому числі 51 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 79 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких дев’ять осіб загинули та 90 – травмовані.

У Новоазовському районі Донецької області 30 березня у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 77-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 20-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 30 березня, з метою крадіжки, зламавши вхідні двері, проник до будинку пенсіонерки, металевою трубою вбив господарку й викрав 1,8 тисяч гривень. Викрадене вилучено.

У Кіровоградській області на околиці міста Світловодська 26 березня було знайдено мертвою з ознаками удушення невідому жінку. Нею виявилася 23-річна безробітна місцева жителька. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 46-річного жителя згаданого міста, приватного підприємця. Попередньо встановлено, що він увечері 25 березня у своїй квартирі задушив потерпілу під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, а тіло, з метою приховування злочину, на своїй автомашині вивіз на околицю зазначеного міста.
У Макарівському районі Київської області 6 листопада минулого року у своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови 38-річного приватного підприємця. У результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано жителя згаданого району,  двох жителів Ірпінської міськради віком від 20 до 25 років (усі без постійного місця роботи) та 23-річного громадянина Республіки Узбекистан. Попередньо встановлено, що вони вночі 6 листопада минулого року в зазначеному районі, на замовлення 33-річної безробітної місцевої жительки, в будинку її чоловіка завдали господарю смертельних тілесних ушкоджень, викрали 40 тисяч гривень, пневматичний пістолет, мобільний телефон, відеокамеру, кредитну картку та золоту каблучку. Замовницю також затримано. Частину викраденого вилучено.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області у своїй квартирі було знайдено мертвою 78-річну пенсіонерку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 26-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 13 березня, з метою крадіжки, зайшов до квартири пенсіонерки, завдав господарці смертельних тілесних ушкоджень й викрав 1,3 тисяч.

У місті Донецьку на вулиці працівниками міліції затримано 45-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 585 грамів вибухівки та електродетонатор.

У Деснянському районі міста Києва на вулиці працівниками міліції затримано 53-річного безробітного жителя Київської області, у якого вилучено три грами героїну.

На Вінниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову однієї з райдержадміністрацій та начальника районного відділу Держкомзему, які вимагали та отримали відповідно 230 тисяч й 105 тисяч гривень хабара від жителя міста Вінниці за виділення йому земельної ділянки площею 90 гектарів. Хабарників затримано. Прокуратурою області порушено дві кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.3 і ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника директора закритого акціонерного товариства, який упродовж 2007-2008 років надавав до митних органів неправдиві відомості, на підставі яких були оформлені фіктивні вантажно-митні декларації, що стало підставою приховання фактів придбання та подальшого експорту зазначеним товариством відходів металургійного виробництва (шлак). У результаті цього до держбюджету не було сплачено ПДВ на загальну суму 1,35 мільйона гривень. Слідчим відділом податкової міліції ДПА в місті Кривому Розі порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У Донецьку працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито завідуючого лікарнею ветеринарної медицини одного з районів міста, який вимагав та отримував хабарі від місцевих жителів за надання їм ветеринарних свідоцтв на вивезення за межі України продуктів харчування та тварин. Задокументовано 15 фактів отримання правопорушником хабарів на загальну суму понад 10 тисяч гривень. Органами прокуратури кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Івано-Франківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівникам навчально-курсового комбінату, який отримав 1,7 тисяч гривень хабара від місцевого жителя за видачу йому свідоцтва про закінчення курсів підготовки трактористів-машиністів та посвідчення тракториста-машиніста без навчання на вказаних курсах. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.366 і ч.1 ст.368 (службове підроблення та одержання хабара) КК України.

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито арбітражного керуючого відкритого акціонерного товариства, котрий у минулому році під час проведення процедури санації зазначеного товариства незаконно реалізував за заниженою вартістю одну з будівель вказаного товариства, чим завдав йому збитки на суму 233,7 тисяч гривень. Прокуратурою міста Лисичанська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову правління риболовецького колективного господарства, котрий упродовж 2006-2008 років надавав до відділення Державної податкової інспекції неправдиві відомості про те, що його підприємство є сільськогосподарським товаровиробником (таким не являється). У результаті цього зазначене колективне господарство незаконно отримало пільги зі сплати ПДВ, чим завдало збитки державі на загальну суму 523,2 тисяч гривень. Слідчим відділом Кременчуцького міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.222 і ч.2 ст.366  (шахрайство з фінансовими ресурсами та службове підроблення) КК України.

У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівників приватного підприємства, які у порушення вимог Закону України “Про податок на додану вартість” внесли до податкових декларацій завідомо неправдиві відомості щодо суми податкового кредиту з ПДВ, на підставі чого не сплатили до держбюджету обов’язкових платежів на загальну суму 720 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.


Джерело: Украина Криминальная
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: