antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Криминальные хроники Украины

06/04/09
05.04.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 947 заяв  про злочини. Вжитими заходами 1 531 (38,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять фактів спричинення тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 35 пограбувань, один факт незаконного заволодіння транспортним засобом.

За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено карабін, два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, п’ять гранат, 16,4 кілограма вибухівки та 497 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 31 особу, в яких вилучено 2,5 кілограма  наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 255 осіб.        

За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 осіб.

Протягом минулої доби порушено вісім кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 109 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, в яких 12 осіб загинули та 137 – травмовані.

У місті Ковель Волинської області 20 вересня 2004 року на вулиці було знайдено в непритомному стані з ножовими пораненнями грудей 29-річного місцевого мешканця, інваліда дитинства, який під час надання медичної допомоги помер на місці події. У результаті  оперативно-розшукових заходів працівниками міліції у скоєнні вбивства викрито раніше затриманого за  розбійний напад та грабіж 22-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 20 вересня, на вулиці згаданого міста, з хуліганських спонукань убив ножем потерпілого.

У місті Слов’янськ Донецької області 1 квітня на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвим з травмою голови 35-річного безробітного місцевого мешканця. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних місцевих мешканців віком 21 та  22 років. Попередньо встановлено, що вони вночі 1 квітня, на вулиці згаданого міста, завдали смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час раптово виниклої сварки.

У Богородчанському районі Івано-Франківської області 3 квітня на території СТО, яка належить 34-річному приватному підприємцю, 43-річний житель районного центру, комерційний директор приватного підприємства, з хуліганських спонукань, провів три постріли із власного зареєстрованого карабіна АКМС-МФ у ворота зазначеної СТО. Правопорушника затримано. Зброю вилучено.

У Луганську в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано двох 25-річних громадян Грузії. Попередньо встановлено, що один з них вранці 31 березня викрав з автомашини “Шевроле” 28-річної безробітної місцевої жительки мобільний телефон, 700 гривень та 50 доларів США. Крім цього, інший затриманий вдень 1 квітня викрав з автомашини “Мазда” 39-річної безробітної жительки згаданого міста 600 гривень та вироби із золота. Частину викраденого вилучено. Перевіряється причетність затриманих до скоєння інших злочинів.

У Дніпропетровській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито керуючого міським відділенням філії банківської установи. Вона торік, перевищуючи свої повноваження, переоформила договори банківських вкладів з вкладниками зазначеного відділення на договори про надання банківській установі позик на загальну суму 4,2 мільйона гривень, заручившись їх згодою та оформивши договори позик, запропонувала їм вищі відсотки, які існували в банку на той період. Зазначені грошові кошти були зараховані на транзитний банківський рахунок та в подальшому переведені на рахунки підприємств позичальників, які мають заборгованість за отримані кредити в тому ж відділенні банку. Загальна сума незаконно переведених грошових коштів на погашення заборгованостей позичальників складає понад 3,28 мільйона гривень. Крім того, отримані від позики грошові кошти були використані для сплати відсотків за депозитами юридичних осіб на суму 727,7 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.365 та ч.2 ст.209 (перевищення влади або службових повноважень та легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.

У Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора комунального підприємства, який  отримав 300 доларів США хабара від представника приватного підприємця за укладання договору оренди частини адміністративної будівлі зазначеного підприємства. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.


06.04.2009
 
Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 280 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 220 (37,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 20 пограбувань,  два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано трьох осіб. У правопорушників вилучено 200 грамів вибухівки та 49 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 25 осіб, у яких вилучено 3,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 777 осіб.       

За порушеними кримінальними справами заарештовано 65 осіб.

Протягом минулого тижня порушено 1 467 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 717 – у сфері службової діяльності, у тому числі 105 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 119 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 18 осіб загинули та 155 – травмовані.

У Миколаєві 15 березня на вулиці знайдено мертвим з ножовими пораненнями невідомого чоловіка віком до 30 років. Невідомим виявився 27-річний безробітний місцевий житель. За скоєння цього злочину працівниками міліції затримано 30-річного безробітного жителя обласного центру. Попередньо встановлено, що він увечері 14 березня на вулиці вказаного міста вбив ножем потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.
 
У Чугуївському районі Харківської області працівниками міліції затримано 43-річного безробітного місцевого жителя, зі схованки якого вилучено 16 артилерійських снарядів різного калібру, 11 кілограмів артилерійського пороху та 24 набої калібру 7,62 мм (усе часів Великої Вітчизняної війни).

У Вінницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовця відділу Державної виконавчої служби одного з районних управлінь юстиції, котрий у листопаді минулого року, під час здійснення виконавчого провадження про стягнення з сільськогосподарського підприємства грошових коштів у сумі 400 тисяч гривень на користь Державної податкової інспекції, пенсійного фонду та інших юридичних і фізичних осіб, виніс незаконну постанову про закриття виконавчого провадження відносно вказаного підприємства, мотивуючи відсутністю в них майна. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Донецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю та управління капітального будівництва Донецької міськради, які впродовж 2005-2007 років, у порушення вимог Закону України “Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю”, без залучення відповідних фондів фінансування будівництва та випуску цільових облігацій, уклали задніми числами угоди з місцевими жителями про фінансування будівництва житлового будинку. Унаслідок протиправних дій правопорушників порушено право громадян-інвесторів та завдано їм збитки на суму понад 2,8 мільйона  гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника голови однієї з райдержадміністрацій, який вимагав та отримав 15 тисяч доларів США хабара від жителя обласного центру за сприяння останньому у виділенні земельної ділянки (загальна площа 2 га) у межах вказаної сільради. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Хмельниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника голови однієї з міськрад, який вимагав та отримав дві тисячі доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння останньому у виділенні земельної ділянки для зайняття підприємницькою діяльністю. Хабарника затримано. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Чернівецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій однієї з сільрад Новоселицького району. Вони склали фіктивний акт обстеження будинку місцевого жителя та включили до списків осіб для виплати матеріально-грошової допомоги постраждалих у результаті стихійного лиха, яке сталося 23-27 липня 2008 року. Унаслідок цього з резервного фонду державного бюджету йому було незаконно виплачено грошові кошти в сумі 308 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України


Джерело: Украина Криминальная
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: