antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Криминальные хроники

30/03/09
29.03.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 885 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 553 (40,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, 11 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, вісім розбійних нападів, 37 пограбувань,  чотири  факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено два кулемети, вісім автоматів, два пістолети-кулемети, дві гвинтівки, 15 пістолетів, чотири обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 200 грамів вибухівки та майже 6,2 тисяч набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 47 осіб, у яких вилучено 7,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 078 осіб.     

За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 осіб.

Протягом минулої доби порушено 151 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 73 – у сфері службової діяльності, у тому числі 16 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 89 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 12 осіб загинули та 109 – травмовані.

У місті Макіївці Донецької області 17 березня в каналізаційному колодязі було знайдено тіло невідомого чоловіка віком до 35 років. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. Невідомим виявився 39-річний місцевий житель, безробітний, раніше судимий. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 36-річного жителя цього ж міста, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 14 січня цього року в квартирі потерпілого завдав господарю смертельних тілесних ушкоджень під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, а тіло, з метою приховування злочину,  вкинув до зазначеного колодязя.

У місті Горлівці Донецької області 27 березня у своєму будинку було знайдено мертвим з ознаками удушення 65-річного пенсіонера. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 40-річного жителя Луганської області, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 25 березня в зазначеному місті, з метою крадіжки, зламав вхідні двері, проник до будинку пенсіонера, задушив господаря й викрав 2,8 тисяч гривень, годинник та продукти харчування. Частину викраденого вилучено.

В Обухівському районі Київської області 6 лютого на території садового товариства в побутовому вагончику було знайдено мертвим з травмою голови 47-річного чоловіка без певного місця проживання й роботи. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 31-річного жителя Кіровоградської області, робітника за наймом. Попередньо встановлено, що він уранці 6 лютого в зазначеному вагончику завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки, що виникла на ґрунті невиплати заробітної плати.

У місті Мелітополі Запорізької області 27 березня у своїй квартирі було знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї 23-річну безробітну місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 24-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він удень 27 березня в квартирі потерпілої вбив ножем господарку під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У Запорізькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які не відобразили в податковій звітності отримані доходи зазначеного товариства й не сплатили до держбюджету податок на додану вартість у сумі 959,9 тисяч гривень. Прокуратурою Заводського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Тернополі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які у порушення вимог Законів України “Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг”, “Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю” та “Про інвестиційну діяльність”, не маючи відповідної ліцензії, упродовж  2005-2007 років незаконно отримали від місцевих жителів 1,8 мільйона гривень інвестиційних коштів на будівництво житлових будинків. Прокуратурою міста Тернополя порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.202 (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю) КК України.

На Хмельниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника управління праці та соціального захисту населення однієї з райдержадміністрацій, котрий неналежним чином провів перевірку актів виконаних робіт приватним підприємцем, який завищив їх вартість, на підставі чого останньому було незаконно перераховано 144 тисячі гривень бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

На Чернігівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора відкритого акціонерного товариства, який надав до районної комісії з визначення переліку сільськогосподарських підприємств, що мають право на отримання бюджетних коштів за програмою “Бюджетна тваринницька дотація та державна підтримка продукції рослинництва”, неправдиву інформацію щодо відсутності заборгованості перед місцевим бюджетом й незаконно отримав з держбюджету 381,6 тисяч гривень. Прокуратурою Куликівського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.


30.03.2009

 
Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 024 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 114 (36,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 25 пограбувань,  два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано п’ять осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць та 114 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 19 осіб, у яких вилучено 1,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 542 особи.     

За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 осіб.

Протягом минулого тижня порушено 1 257 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 532 – у сфері службової діяльності, у тому числі 86 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 80 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких сім осіб загинули та 107 – травмовані.

У місті Євпаторії Автономної Республіки Крим 29 березня після гасіння пожежі у власному  будинку було знайдено мертвими з ножовими пораненнями 45-річну безробітну господарку та її 34-річного безробітного співмешканця. Попередньо встановлено, що вночі 28 березня в зазначеному будинку 27-річний безробітний син господарки вбив матір та її співмешканця під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, після чого підпалив вказаний будинок й намагався покінчити життя самогубством, завдавши собі ножове поранення грудей (госпіталізовано).

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито завідуючу гуртожитком ремонтно-експлуатаційного будівельного управління державного підприємства, яка вимагала та отримала 100 тисяч гривень хабара від жительки Дніпропетровської області за укладання договору найму житлового приміщення в згаданому гуртожитку з подальшою реєстрацією останньої. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який впродовж минулого року незаконно використовував торгову марку, що належить іншому товариству з обмеженою відповідальністю, чим завдав збитки правовласнику на суму 240 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) КК України.

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника військового комісаріату, який вимагав та отримав 2,6 тисяч гривень хабара від місцевого жителя за надання йому відстрочки від призову на військову службу. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Чернівецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб  відділення філії банківської установи, які впродовж 2007-2008 років підробили заяви клієнтів банку на отримання грошових коштів з рахунків, відкритих для обслуговування кредитної лінії, й привласнили понад 200 тисяч гривень. Прокуратурою міста Чернівців порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення) КК України.


Джерело: Украина Криминальная
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: