" />
     antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Ми не допустимо будь-яких нападок, атак на "ІТРЗ"

17/11/09
Коментуючи ситуації, які склалися на заводах "ІТРЗ" та ім. Шевченка, голова облдержадміністрації Арсен Аваков перефразовував відому тезу Йосипа Сталіна про те, що під час руху до комунізму класова боротьба наростатиме, відзначивши, що під час руху до виборів слабшає влада, чим і користуються деякі несумлінні бізнесмени.

Керівник області нагадав, що ще не так давно Ізюмський тепловозоремонтний завод простоював, руйнувався. "Витягнули ситуацію, було важко нам, призначили нову дирекцію, привернули Віктора Остапчука, новий директор розвернув роботу. Кілька днів тому загнали перший тепловоз, починаємо набирати людей – ще 100 чоловік прийдуть на завод". Потім ми бачимо рішення суду, де за позовом 243 тис. грн. Торговий Будинок "ІТРЗ" подає позов про банкрутство підприємства", - наголосив Арсен Аваков.

За словами голови облдержадміністрації, за цією організацією стоїть колишній директор "ІТРЗ" Орлов, який був звільнений і стосовно якого зараз відкрито кримінальну справу.

"По суті, створена фіктивна заборгованість, ми розповсюдили найдокладнішу інформацію, в якій цих "трудящих" ми показали. Тут втрутиться і прокуратура, ми активно втрутилися в цей процес. Тут ми не допустимо будь-яких нападок, атак на завод", - завірив керівник області.

Тим більше, на даний момент ситуація на підприємстві почала налагоджуватися - за півтора місяці до кінця року на "ІТРЗ" надійде близько 10 млн. грн. виручки, отже, завод зможе і зарплату заплатити і потихеньку з кредиторами розраховуватися. "Солідні кредитори почекають – вони розуміють, що із заводом можна вирішити питання, не руйнуючи його, а допомагаючи йому", - підкреслив Арсен Аваков.

Аналогічна ситуація виникла і на заводі ім. Шевченка, який останнім часом теж поступово став "підійматися на ноги". В той час, як голова облдержадміністрації знаходився у відрядженні в Таджикистані, відбулися збори, так званих, кредиторів заводу ім. Шевченка.

"Під вихідні швиденько суддя в господарському суді 6 листопада виніс ухвалу, призначив санацію, відсторонив директора, погодженого Мінпромполітики і облдержадміністрацією, керівника стовідсоткового держпідприємства відсторонив і призначив арбітражного керуючого – людину, яка так само розуміє в приладобудуванні, як я в аеронавігації", - відзначив голова облдержадміністрації.

"Я вважаю, що відбувається відверта безсовісна атака, при чому, вже йдеться не про "ІТРЗ", на якому 300 чоловік працюють, а про завод, на якому працює більше 2 тис. чоловік, грубо кажучи, з сім"ями майже 10 тис. чоловік. Це безпрецедентно! Ми бачимо тут ознаки умисного доведення до банкрутства, ми бачимо тут ознаки прямої рейдерської атаки", - заявив керівник області.

Голова облдержадміністрації провів переговори з міністром промполітики Володимиром Новіцьким, були скоординовані дії - міністерство негайно подасть касаційну скаргу.

"Сподіваюся, що касаційним судом при такому резонансі, нашій увазі, суд ухвалить рішення на користь людей і держави, згідно закону. Я не знаю жодного прикладу в Харківській області, коли державне підприємство, введене в режим санації, вийшло з нього з успіхом. Я знаю інші випадки – завод "Серп і молот", навіть будівель не залишилося, по цеглі розібрали, а раніше це був завод, на якому працювало декілька тисяч чоловік, "Харківський завод самохідних шасі" - теж завод-фантом, "Завод електроапаратури", Куп’янський ливарний завод – це все санація, і можна продовжувати", - наголосив Арсен Аваков.

Більш того, голова облдержадміністрації окремо відзначив, що завод ім. Шевченка входить до переліку стратегічних підприємств України і задіяний у ряді дуже важливих проектів. Наприклад, виробництво танків "Оплот", систем атомних електростанцій. Для робіт в цих напрямах необхідні спеціальні дозволи, яких, природно, не має призначений судом керуючий. Таким чином, виробництво на підприємствах, для яких завод ім. Шевченка виконує частину робіт, також ставиться під загрозу.


Джерело:
Харківська обласна державна адміністрація

Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: