antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Народний депутат Андрій Портнов загрожує свободі слова

24/09/09
11 вересня ц.р. Микола Бурмака направив офіційного листа на ім’я Генерального прокурора України Олександра Медведька із проханням вивчити можливість притягнення до кримінальної відповідальності директора громадської організації «Антирейдерський Союз підприємців України» (АСПУ) Андрія Семидідька.

Звернення було підписане Миколою Бурмакою як членом ДКЦПФР та Секретарем Міжвідомчої комісії (МВК) з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств.

Таким чином, пан Бурмака класифікував поточну діяльність АСПУ як спробу «привласнення повноважень, віднесених Конституцією України до компетенції судів, органів прокуратури». Таким «привласненням» він назвав «звернення й висновки експертної ради» АСПУ, що містять правову оцінку «дій суддів при виконанні правосуддя», а також фізичних та юридичних осіб.

АСПУ вважає абсурдними ці звинувачення. Право на свободу звернень, висловлювань думки, а також захист інтересів членів громадських організацій  гарантовано Конституцією України. В свою чергу, за більш ніж трирічну історію існування АСПУ жоден з її членів чи керівників не робив будь-яких заяв від імені державних органів чи інших організацій.

Фактично, дії Миколи Бурмаки є неприхованою спробою використання Генеральної прокуратури як інструменту обмеження конституційних прав та свобод громадян через залякування протизаконним кримінальним переслідуванням.

Зазначимо, що пан Бурлака наразі не є членом ДКЦПФР, тому що термін його повноважень закінчився 12 липня 2009 року, а Розпорядження КМУ від 8 липня 2009 р. №769-р про призначення його на повторний термін донині не затверджене Верховною Радою України. Більш того, у ДКЦПФР за взаємодію з правоохоронними органами відповідає пан Іван Нестеренко, а підписувати звернення від МВК уповноважений лише її Голова, в даному випадку Олександр Турчинов, але не секретар. Таким чином, дії пана Бурмаки, на думку АСПУ, є підлогом й перевищенням службових повноважень.

На жаль, заяви Миколи Бурмаки, скоріш за все, є частиною спланованої інформаційної атаки на АСПУ, яка почалася після того, як АСПУ направив відкритого листа на ім’я Юлії Тимошенко з проханням виключити зі складу фракції БЮТ Андрія Портнова.

Таким чином, 17 серпня та 18 вересня ц. р. на численних інформаційних веб-сайтах української частини мережі Інтернет були розміщені рекламні банери, які містили посилання на наклепницькі статті про АСПУ та про Андрія Семи дідько як про його керівника.

Після публікації звернення пана Бурмаки аналогічне звернення підписав генеральний директор Української асоціації інвестиційного бізнесу (УАІБ) Андрій Рибальченко, який тривалий час працював з Андрієм Портновим у ДКЦПФР.

17 вересня ц. р. Андрій Семидідько отримав виконавчий лист, який зобов`язував його спростувати заяву, зроблену ним в ефірі «5 каналу» про те, що Андрій Портнов «причетний до рейдерських дій». Як було з’ясовано, це рішення було прийняте Подільським районним судом міста Києва близько року тому, без повідомлення Андрія Семидідька про проведення слухань.

Також причетність Андрія Портнова до організації атаки на АСПУ непрямо підтверджує й той факт, що керівником ДКЦПФР наразі є Сергій Петрашко – колишній партнер Андрія Портнова в юридичній фірмі «Корпоративні технології» й колега по ДКЦПФР.

Антирейдерський Союз підприємців України звертається до громадських організацій та засобів масової інформації з проханням допомогти в освітленні обставин даного конфлікту.

Спроба позбавити АСПУ права на свободу слова та висловлювання думки через тиск з боку ДКЦПФР й загрози кримінального переслідування є дуже загрозливим прецедентом.

Дозволивши сьогодні владі використовувати прокуратуру як чинник тиску на громадські організації та їхніх лідерів, завтра громадяни України можуть бути позбавлені можливості вільно висловлювати свої думки, як це відбулося в деяких сусідніх державах.


antiraider.ua

Антирейдерский союз предпринимателей Украины
Остановить рейдерство, обеспечить безопасность бизнеса
Национальный комитет защиты предпринимательства
Группа компаний Корпоративная безопасность
Защита собственности, поддержка предпринимательства
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: