antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Найвідоміших рейдерів видають як борців із несправедливістю

02/09/10
Люди перестали вірити журналістам

Олег Сичов: ”Щоб повернути значимість журналістського слова ми маємо розмежувати замовну журналістику і чесно виконано роботу”(фото з особистого архіву Олега Сичова)

Навколо теми свободи слова в Україні справжній ажіотаж. В останні роки ефективність нашої роботи менш ніж задовільна. Справа в тому, що відсутня належна реакція соціальних інститутів на журналістський виступ, хай то критична стаття чи телевізійний репортаж. Сьогодні журналістське слово втратило свою значущість, власне немає і результату від виконаної роботи.

Я вимагаю від своїх журналістів не просто розповісти про якийсь конфлікт і назвати все це рейдерством, а провести аналіз схеми захоплення, продемонструвати всю ту палітру різного роду правопорушень, показати всі ланки рейдерського ланцюга.

Нещодавно ”Громадська варта” випустила в ефір цикл сюжетів про рейдерство в Дніпропетровську. Мова йшла про захоплення власності — готелів, приміщень ділових центрів і низки підприємств.

У процесі розслідування, ми дійшли висновку, що за ланцюжком захоплень стоїть одна й та ж відома дніпропетровська ФПГ. Ми не одноразово називали прізвища не тільки головних рейдерів країни, а й суддів, чиновників, детально описували схеми захоплень, технології, намагалися донести результати нашої роботи правоохоронним органам, прокуратурі та іншим інстанціям, але результату не було. Довго намагалися зрозуміти, в чому ж справа. Чому більш як рік ні в кого з чиновників не виникло елементарного бажання розібратися в резонансній рейдерській справі. Відповідь зрозуміла — уся справа в девальвація журналістського слова.

Основною причиною знецінення слова є надлишок сенсацій і скандалів від резонансних програм, забалаканість від численних політичних ток-шоу, але в цьому випадку ситуація інша. Відсутність реакції з боку відповідних інстанцій — це результат колективної безвідповідальності журналістів і чиновників.

Нещодавно Інтернет буквально заряснів анонімними нападками у вигляді рецензії на цикл дніпропетровських програм. Тишком, не називаючи ні прізвища ведучих, ні власне назви програми, окремі журналісти раптом почали виправдовувати дії осіб, які стоять за дніпропетровськими захопленнями.

Про що йшлося у програмі вони явно не знали, хоча всю інформацію — про хід розслідування і передачу можна подивитися на офіційному сайті ”Громадської варти”.
   

Більш як рік ні в кого з чиновників не виникло бажання розібратися в резонансній рейдерській справі

На ”5 каналі” у програмі ”Бізнес-час” зробили з рейдера Геннадія Корбана борця за майно, нібито викрадене екс-прем’єром Лазаренком. А всі рейдерські захоплення, до яких він був причетним, називали бажанням повернути майно державі.

Чи був хоч один прецедент повернення відібраного рейдерством державі? Я не пам’ятаю. Чи повернули будинок на вул. Комсомольській, 58? Він успішно функціонує. Від цього отримує дохід офшорна компанія Геннадія Корбана ”Брістол ком ЛЛП”.

Чому від імені дніпропетровської громади виступає пан Єсауленко, який є довіреною особою Корбана? Адже його з нетерпінням чекають в американському суді у справі про присвоєння майна американської корпорації.

Одне слово, у результаті замовних матеріалів довіра до журналістів не підвищується. Журналістський виступ втрачає сенс. А кому власне вірити? На мій погляд, ми повинні розмежувати замовну і чесно виконану роботу. Тільки так зможемо домогтися не тільки взаємодії ЗМІ та влади, а й повернути втрачену цінність і значимість слова журналіста, ревальвувати свою свободу слова!

Олег СИЧОВ, лідер громадської організації ”Репортери за свободу слова”, понад два роки працює автором програми ”Громадська варта”, яка присвячена проблемі рейдерства в Україні.


Джерело: Gazeta.ua

Антирейдерский союз предпринимателей Украины
Остановить рейдерство, обеспечить безопасность бизнеса
Национальный комитет защиты предпринимательства
Группа компаний Корпоративная безопасность
Защита собственности, поддержка предпринимательства
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: