antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Не розумію поведінки підприємців...

29/07/09
Жодної реконструкції на ринку не проводять, категорично заявляють в адміністрації ринку. Причому початок робіт на території господарського двору пояснюють тим, що виконують прохання міської влади.

- Міська рада ще років 2-3 тому поставила перед нами завдання: створити торгові місця і прийняти людей, які продають промислову продукцію на вул. Шептицького, - каже директор ВАТ “Тернопільський міський ринок LTd” Сергій Поліщук (49 р.). - Тоді ми біля господарських споруд заасфальтували майданчик, встановили столи... Але туди перейшли лише чоловік десять. Причому лише п’ятеро із них досі торгують.

Більшість кіосків підприємці, за його словами, використовують як склади. Насправді ж, люди торгують на Шептицького, не вносячи належних платежів та отримуючи надприбутки від несанкціонованої торгівлі.

- Ви ж бачите, що там робиться?! Вулиця забрала у нас не лише торгівлю промисловими товарами, а й подовольчими, - продовжує він. – “Басарабка”, столи на ринку фактично пустують. Уся торгівля перебралася на ту перекриту вулицю. Там – содом і гомора: торгують городиною, молокопродуктами просто на асфальті, вже навіть м’ясо почали продавати! Причому без жодних висновків ветлабораторії. До того ж, вони залишають після себе гори сміття...

Проект перебудови території вже непотрібних ринку господарських споруд, за його словами, існує давно. Досі залишалося відкритим питання про забезпечення умов для торгівлі чотирьом підприємцям, котрі дійсно торгують у тому “закапелку”. До слова, як стверджує директор ринку, цих людей при “переселенні” від дороги попереджали, що нинішнє місце – тимчасове, працювати там можна буде не більше, як рік. Нещодавно підприємців запрошували для розмови, аби знайти варіант, котрий задовольнить обидві сторони. Йшлося про першочергове отримання торгових площ після ремонту.

- Більше того, ми навіть пропонували їм перевезти кіоски в інше місце коштом ринку, - додає пан Поліщук. – Зрештою, вільних територій – достатньо, і ми знаємо, як важливо людям зберегти бізнес і заробітки. Тому я не розумію нинішньої поведінки підприємців. Вони мали б насамперед прийти сюди, до мене в кабінет, а не звертатися до редакції.

До речі, йти назустріч тим, хто перетворив кіоски на склади, а торгує на Шептицького, адміністрація наміру відразу не мала. Саме ці люди, на думку директора, і “мутять воду”.

- Усі роботи відбуваються за кошти ринку, - продовжує він. – Гроші підприємців ми не залучаємо. Ставити претензії, що ринок вимагає щось, - абсурд... Тим паче, там потребує ремонту осадова каналізація... Зрештою, як я думаю, міськрада таки знайде в собі сили “закрити” торгівлю на Шептицького, і ті люди будуть мати куди перейти – на вже готові торговельні місця, під навіси.

Він додає, що жодних послаблень для Тернопільського міського ринку ніхто, попри кризу, не робить. Підприємство, за словами пана Поліщука, щомісяця сплачує 105 тис. грн за оренду приміщень, близько 120 тис. грн ринкового збору, майже 35 тис. грн за оренду земельної ділянки. Окрім того, йде проплата за дератизацію, дезінфекцію, вивезення сміття “плюс” зарплата і податки з неї.

- Ми нині всього-навсього поліпшуємо умови для людей, - переконує він. – А хтось знову хоче погратися в політику, можливо, в рейдерство. Однак це їм не вдасться, бо вся документація у нас готова. Ми працюємо відкрито, прозоро, сплачуємо всі податки.

Історія “розбірок” на ринку

Проблеми, що виникають у підприємців, які торгують на тернопільських ринках, загострюються із закономірною періодичністю. На початку 2000-х спротив викликала добудова приміщення Центрального ринку. Згодом відбувалися протести підприємців щодо реконструкції території перед фасадом ринку і навколо. У 2006-му та 2007 рр. міськрада створювала депутатську комісію, яка мала розібратися із проблемою овочевого ринку “за сіткою”. Тоді ж планували повністю вирішити питання із “стихією” на вул. Шептицького. Це викликало хвилю протестів. Торгівлю з вулиці вдалося забрати ненадовго. Чергову «ринкову» комісію очолив “бютівець” Андрій Артимович. У нього на початку 2008 р. попросили захисту підприємці, яких, за їхніми словами, змушували підписувати кабальні угоди про оренду. Втім, реально на ситуацію комісія не вплинула і нічого змінити не змогла. Хоча лунали гучні заяви про “переїзд” ринку в інше місце та забудову нинішньої його території. Врешті, на одній із сесій міськради цю комісію назвали “політизованою” і вирішили створити нову. Втім, офіційної інформації про її склад не оприлюднювали. Чергові чутки про закриття ринку “за сіткою” спричинив ремонт вул. Шептицького, котрий уже почали. Втім, масовій торгівлі він наразі не заважає. “Ринкову” комісію виконавчих органів, як повідомили у прес-службі мерії, нині очолює перший заступник мера Олена Лакома.


Джерело: 20хвилин

Антирейдерский союз предпринимателей Украины
Остановить рейдерство, обеспечить безопасность бизнеса
Национальный комитет защиты предпринимательства
Группа компаний Корпоративная безопасность
Защита собственности, поддержка предпринимательства

Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: