antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Одесса: ветераны ЧМП призвали власти остановить «разграбление пароходства»

02/02/10
Ветераны государственной судоходной компании «Черноморское пароходство» обратились с открытым письмом к руководителям страны и парламентских партий, призывая «поставить точку в разграблении и уничтожении» ГСК.

В распространенном авторами документе говорится, в частности, о том, что развал предприятия начался еще в 1992 году и продолжается до сих пор. «Уничтожение ЧМП — это плевок в души тех ветеранов и моряков, которые вкладывали свой труд в развитие флота, подготовку высококлассных специалистов», — подчеркивают подписанты.

Они призвали политиков «проявить свои мужество и совесть, немедленно принять Закон об остановке банкротства ГСК». Также ветераны предложили создать Фонд спасения ЧМП: «Обратиться ко всем морякам Украины, судовладельцам, крюинговым компаниям, портам, профсоюзу моряков и просто гражданам Украины с просьбой внести свой посильный вклад для расчета с кредиторами».

Напомним, что в декабре Высший хозяйственный суд Украины отменил судебные решения, согласно которым за коммерческими структурами было признано право собственности на имущество пароходства, оцениваемое в сумму порядка 400 млн. грн. (причем по ценам 2006 года). Среди незаконно переданных объектов были межрейсовая база моряков (площадь – более 13 га), административное здание (5 тыс. кв. м) на улице Дерибасовской, Черноморский яхт-клуб, пансионат ветеранов флота и другие.

В октябре 2009-го суд продлил санацию (процедуру экономического оздоровления) ЧМП. Ранее Черноморская транспортная прокуратура опротестовала проведение аукциона, который газета «Вечерняя Одесса» назвала «дешевой распродажей» имущества компании. По данным издания, административные здания в центре города предлагались «по цене приличной квартиры или средненького коттеджа в Царском селе», судно-тренажер «Лесозаводск» — «за стоимость «навороченного» «Лексуса», океанские яхты «Сириус» и «Таурус» – чуть ли не даром». По предположению издания, «тотальная распродажа, по всей видимости, является краеугольным камнем философии плана санации, предложенного комитету кредиторов управляющим Владимиром Шнякиным».

Он был назначен санатором ГСК в августе 2008 года – по решению областного хозяйственного суда. В. Шнякин пообещал, что «не позволит разворовать» имущество ЧМП.

Находясь в марте 2009-го в Одессе, председатель Госкомитета по регуляторной политике и предпринимательству Александра Кужель сообщила, что Министерство экономики лишило В. Шнякина лицензии арбитражного управляющего. Однако вскоре лицензия была восстановлена. Министерство транспорта и связи оспаривало в суде назначение этого санатора, в частности – потому что оно не согласовано с ведомством.

Предыдущим санатором был президент ГСК Евгений Кожевин. Его в феврале 2008-го арестовали – по обвинению в злоупотреблениях во время работы на железной дороге. В мае 2009 года суд полностью оправдал Е. Кожевина. По его словам, пароходством интересуются два лагеря высокопоставленных рейдеров

Весной 2009-го ЧМП было добавлено в перечень предприятий, подлежащих подготовке к продаже. Распоряжение об этом принял Кабинет Министров.

Справка. Официальной датой образования Черноморского пароходства считается 16 мая 1833 года. В 1991-м на балансе ЧМП числилось 350 судов основного флота и свыше тысячи — вспомогательного. До распада СССР доходы компании достигали 1 млрд. долл. в год. Однако уже в 1993-м ее долги превысили 200 млн. долл. В том же году был образован акционерный концерн «Бласко», на чей баланс перешли суда ЧМП. Большинство из них продано. Летом 2008-го флот ГСК составляли 6 единиц.


Джерело: Вiкна-Одеса

Боротьба за "Україну" 01.02.2010
В Україні пристрасті не вщухають. Тільки-но закінчився перший тур виборів і всі більш-менш спокійно зітхнули, як у країні сталася надзвичайна подія: у понеділок, 25 січня, стався напад на Україну. Точніше, на поліграфічний комбінат "Україна", де друкуються виборчі бюлетені. Так, між шостою та сьомою годинами ранку близько 40 невідомих осіб у чорній формі без розпізнавальних знаків намагалися потрапити на територію поліграфкомбінату.

Після того як охорона комбінату і працівники намагалися їм перешкодити, забарикадувавши прохідну, якою користуються робітники, невідомі повибивали вікна на першому поверсі, розтрощили центральну прохідну і проникли на територію комбінату. Під час нападу, який тривав близько 30 хвилин, зловмисники використовували гумові кийки та димові шашки.

У БЮТ одразу ж заявили, що на "Україні" йде боротьба за власність, Генеральна прокуратура у зв"язку з цим порушила кримінальну справу, Президент Віктор Ющенко доручив внутрішнім військам забезпечити охорону комбінату, а Юлія Тимошенко доручила встановити цілодобове он-лайн відеоспостереження у цехах ПК.

Юрій Луценко не зміг утриматися, і дав екстрену прес-конференцію, на якій пообіцяв нормалізувати роботу "України" до кінця тижня та повідомив, що міліція затримала 22 осіб, які перешкоджали потрапити на робоче місце директору поліграфкомбінату. Серед цих осіб, стверджує головний міліціянт країни, є депутати від Партії регіонів.

У Партії регіонів швиденько відбили м"яч: Микола Азаров заявив, що у ПР знали про рейдерську атака на поліграфкомбінат, "яку готувала Тимошенко і її найближче оточення". Саме цим він пояснив наявність "регіоналів" на ПК: "Регіони" "були змушені направити на комбінат і організувати там постійне чергування народних депутатів України для того, щоб хоча б їх присутність завадила цій операції".

У вівторок, 26 січня, тема "України" продовжилася. Спочатку МВС запевнило, що на поліграфкомбінаті "Україна" запровадять жорсткіші режимні умови, а потім депутати продовжили одне одного звинувачувати. Так,  депутат від "Народної Самооборони" Юрій Гримчак заявив, що "у Партії регіонів чудово розуміють, що за умови чесного волевиявлення громадян їх лідер Віктор Янукович ніколи не стане президентом однієї з найбільших європейських держав". "Саме тому бойовиками з ПР під прикриттям народних депутатів було влаштовано провокацію із захопленням поліграфкомбінату "Україна", де мають виготовлятися як виборчі бюлетені, так і бланки документів громадян України", - підкреслив Ю.Гримчак.

А інший нардеп від "Народної Самооборони" Володимир Стретович повідомив, що "регіонали" готують "парламентську вендету" Юрію Луценку. Мовляв, керівник МВС має занадто принципову позицію стосовно поліграфкомбінату.

Іншою темою вівторка став Сергій Тігіпко та ймовірність його прем"єрства. Не встигла Юлія Тимошенко офіційно запропонувати Тігіпку прем"єрське крісло в разі своєї перемоги у другому турі, як Тігіпко заявив, що він не проти очолити уряд. Але за однієї умови: якщо новий президент України - чи то Віктор Янукович, чи то Юлія Тимошенко - збере більшість у парламенті.

Водночас виявилося, що представники різних політичних сил зовсім не проти подібного союзу. Так, член фракції БЮТ Володимир Яворівський заявив, що пропозиція Юлії Тимошенко - "це повага до професіоналізму Тігіпка, а не передвиборна кон"юнктура", а "тандем "Тимошенко - президент, Тігіпко - прем"єр" дуже актуальний і дуже ймовірний".

А от позафракційний народний депутат Тарас Чорновіл запевнив, що в разі перемоги Юлії Тимошенко на президентських виборах він може приєднатися до коаліції "лише за умови, якщо коаліція буде створюватись у тандемі Ю.Тимошенко та С.Тігіпка".

"Під саму Тимошенко я танцювати не збираюся, а от тандем Тимошенко і Тігіпка мені цікавий", - наголосив Т.Чорновіл.

Зацікавленість тандемом двох "Т" у середу, 27 січня, висловив і перший президент незалежної України Леонід Кравчук. Він порадив С.Тігіпку визначитись щодо підтримки когось із кандидатів у президенти й озвучити своє рішення до другого туру виборів. Потім зазначив, що Віктор Янукович не зможе запропонувати С.Тігіпку посаду прем"єра, та підкреслив, що вважає президента Ю.Тимошенко і прем"єр-міністра Тігіпка найефективнішим для України.

А потім говорив сам Тігіпко. Він повідомив, що новий президент зобов"язаний провести дострокові парламентські вибори, та наголосив, що поки не отримував від В.Януковича пропозиції стати прем"єр-міністром. Щоправда, потім додав, що переговори ще не закінчено. Не відходячи від каси він підкреслив, що і Тимошенко, і Янукович викликають у нього "певний песимізм", бо вони, перебуваючи на посаді прем"єр-міністра України, не продемонстрували стратегій щодо модернізації країни. Також він запевнив, що у нього сьогодні немає людей у "Нашій Україні", але він провів і проводить переговори з трьома представниками з НУ.

Четвер, 28 січня, по праву можна назвати днем Юрія Луценка, якого Верховна Рада відправила у відставку. Перший віце-прем"єр-міністр України Олександр Турчинов одразу ж заявив, що "жодних підстав для звільнення Юрія Луценка не було", і висловив переконання, що після виборів Луценко знову стане керівником МВС.

Ну, і як завжди, пішли заяви. Так, народний депутат від Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Юрій Стець заявив, що "це абсолютна політична розправа, не більше не менше".

Інший нардеп від НУ-НС Генадій Москаль зазначив, що "міністра внутрішніх справ Юрія Луценка відправили у відставку, щоб відкрити дорогу до фальсифікацій та свавілля, оскільки не всіх влаштувало, що перший тур президентських виборів пройшов спокійно".

Член ЦВК Михайло Охендовський повідомив, що зняття Юрія Луценка декриміналізує роботу міліції та унеможливить випадки незаконного втручання працівників МВС у роботу виборчих комісій. 

У "Народній Самообороні" ж офіційно заявили, що відставка їх очільника з посади голови МВС є політичною розправою Партії регіонів і бажанням фальсифікувати вибори.

Натомість лідер Комуністичної партії Петро Симоненко заявив, що комуністи проголосували за відставку Ю.Луценка, щоб виключити можливість фальсифікації виборів.

"Наша позиція стосовно голосування за відставку Ю.Луценка визначена тим, що не відбулося виборів 2010 року, а відбувся 4 тур виборів 2004 року, тому продовжується вакханалія, яка призвела до втрати керівництва держави", - зауважив П.Симоненко.

Варто зазначити, що довго сумувати з приводу раптового звільнення Луценку не довелося: за декілька годин його було призначено першим заступником міністра внутрішніх справ, а також виконуючим обов"язки міністра внутрішніх справ.

Луценко навіть порадів з цього приводу, заявивши, що на новій посаді він сподівається отримувати набагато більшу зарплатню, ніж у нього була до цього, та запевнив, що у статусі виконуючого обов"язки голови МВС він планує залишатися до кінця виборів.

"Я взагалі вважаю, що зараз не стоїть питання, хто буде головою МВС. Це крісло зайнято. Юлія Тимошенко вже заявила, що коли вона стане президентом, вона бачить главою МВС Луценка, і я завжди готовий прийняти цю пропозицію", - сказав він.

Його радість трохи остудив Віктор Янукович зі сподіваннями на те, що Президент Віктор Ющенко призупинить рішення Кабміну про нове призначення.

Позицію лідера ПР  у п"ятницю, 29 січня, пояснив екс-"регіонал" Василь Кисельов. За його словами, "у Партії регіонів дуже бояться Ю.Луценка на посаді міністра внутрішніх справ, некерованого міністра, який може перешкодити фальсифікаціям на виборах".

Але на цьому історія Луценка не завершилась. Трохи пізніше стало відомо, що Президент Віктор Ющенко вивів Ю.Луценка зі складу РНБО.

А Генеральний прокурор України Олександр Медведько заявив, що міністром внутрішніх справ України має стати заступник голови МВС М.Клюєв.

Водночас політтехнолог Тарас Березовець зазначив, що Партія регіонів жодним чином не зможе усунути міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка ні з яких позицій.

Стає спекотно, вам так не здається?


Марія Сердюк

Джерело: ІМК

Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: