antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Паркінг замість гаражів — це рейдерство

11/11/09
На земельній ділянці, де розміщені гаражі кооперативу “Стартер” на вул. Степовій, 5 у Рівному, планують збудувати багатоповерховий паркінг. Але таку ідею не підтримують користувачі цієї землі — майже півтори сотні рівнян. Нещодавно зібрали збори кооперативу, запросили чиновників, виказали невдоволення... Ледь до штовханини не дійшло. Люди скандували: “Ми проти паркінгу”.

Гаражам пропонують змінити прописку

Члени автогаражного кооперативу “Стартер” користуються земельною ділянкою площею 60 сотих, наданою їм під гаражі. Випадково вони дізналися про плани на побудову на цій землі багатоповерхового паркінгу. Відповідно, їхні гаражі мають змінити прописку. Перенести їх пропонують на вул. Будівельників. А ще розглядають можливість купівлі учасниками кооперативу паркувальних місць у новозбудованому паркінгу за собівартістю. Більше сотні обурених рівнян прийшли на територію автомобільної стоянки відстояти свої гаражі. Ідею з облаштування сучасного паркінгу на цій ділянці, яку хотів донести заступник начальника УКБ, навіть слухати не хотіли.

— Це місце підходить за санітарними вимогами, підведеними комунікаціями, розташуванням під спорудження багатоповерхового паркінгу, — заявив заступник начальника міського управління капітального будівництва Василь Гайчук. — Рельєф дозволяє зробити кілька заїздів.

На таку заяву начальника УКБ нервово відреагували присутні. Почали кричати, що проти будівництва паркінгу, свої гаражі переносити не збираються — залишаться на автостоянці, а якщо потрібно, то й перекриють авто та залізничні дороги.

— Згоди, бачу, немає, — продовжив Василь Гайчук. — Вас ніхто не буде силувати, ніхто не виганятиме. Мова йде про нормальну співпрацю. Лише за згодою сторін. Виберіть ініціативну групу з кількох чоловік. Ми разом сядемо, обговоримо всі деталі, до найменших, розпишемо на папері. Якщо хтось не зрозуміє — обговоримо і розкажемо ще раз, і вдруге, і втретє. Але виберіть когось нормального, а не з цих трьох крикунів, які чомусь думають, що вигукують думку усіх тут присутніх.

Учасники зборів почали наголошувати, що така думка одностайна, а крикунів серед присутніх немає.
— Я знаю, з чого розпочинався цей кооператив. Колись тут були ями, поставили один гараж, потім ще два, а згодом об’єдналися у кооператив. Але життя змінюється, не стоїть на місці. Через років десять ви самі зрозумієте, що треба виходити з таких гаражів, будувати сучасні будівлі, — далі продовжував переконувати присутніх заступник начальника УКБ.

Жили ми в ямі і далі житимемо


— Ви нам скажіть таке, — звернувся до чиновника учасник зборів Володимир Григорчук. — Це околиця міста. Ми можемо приватизувати землю під гаражами?

Не дочекавшись відповіді, вже інший учасник зборів Віктор Мартинюк кинув свою репліку:

— Кооператив створили після того, як зі стоянки викрали машину. А це, що відбувається зараз, ваш паркінг — називається рейдерством! Хочу сказати, що ви вибрали невдалий час. Вибори на носі. Ми підемо до представника Президента, до представників інших кандидатів. І от вам заява від усіх: ніхто звідси не піде! Нащо мені, йому, іншим йти на витрати і переносити наші гаражі хтозна куди? І давайте це питання закриємо. Жили ми у цій ямі і будемо тут жити далі.

Запрошений на збори депутат міської ради Олександр Катеринчик, почувши обурення, зазначив:

— Ми звернемося до голови і рекомендуватимемо шукати інше місце під спорудження багатоповерхового паркінгу. А самі займіться документами, оформіть право власності, внесіть поправки до статуту, наведіть толк.

— Я приватизував свій гараж, заплатив за це гроші, — вигукнув із натовпу дідусь. — І я тут не один такий. Але землю під ним приватизувати не зміг. Як же нам бути тепер?

Голова постійної комісії з питань архітектури, будівництва і землевпорядкування Руслан Мальований радить членам автомобільного кооперативу “Стартер” приватизовувати землю не порізно, а гуртом.

— Земельна ділянка вам надана у постійне користування. Якщо ви оформите на неї право власності, то це дозволить вам не тільки володіти та користуватися, а ще і розпоряджатися нею. Як ви зараз платите податок на землю, так і платитимете. Захочете, вирішите приватизувати землю — звертайтеся, ми сприятимемо у цьому. Приватизовуючи земельну ділянку колективом, витрати будуть меншими. Якщо хтось захоче продати свій гараж, то він зможе це зробити незалежно від того, як приватизована земельна ділянка — одноосібно чи колективно.


Тетяна КОВАЛЬ
Джерело: Рівненська газета

Антирейдерский союз предпринимателей Украины
Остановить рейдерство, обеспечить безопасность бизнеса
Национальный комитет защиты предпринимательства
Группа компаний Корпоративная безопасность
Защита собственности, поддержка предпринимательства
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: