antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Паспортний "монополіст" каже, що без нього не обійдуться, а йому погрожують "катком"

10/11/08
В ЄДАПСі називають політичними інтригами звинувачення в тому, що вони монополізували виготовлення закордонних паспортів і отримують надприбуток.

За словами співрозмовників "Сегодня" в ЄДАПС, хтось щось "не поділив" із головою МВС Юрієм Луценком, який співпрацює з концерном (у тому числі і відкриваючи центри з прискореної видачі закордонних паспортів).

"Кілька днів назад ми написали відкритий лист президенту, де виклали свою позицію. Зокрема, ми вказали, що наша частка у виробництві, наприклад, паспортів – близько 30-40%. Ми робимо тільки бланки, на які наносяться дані людини. Іншим займаються державні структури. Друкує паспорти держкомбінат "Україна". Про яку монополію йдеться?", - заявив газеті голова прес-служби ЄДАПСу Олександр Дранников.

За його словами, про майбутню паспортну реформу – видачу нових паспортів з біометричними даними (реформа потрібна для надання Україні перспективи безвізового режиму з ЄС) – консорціум знає і готується взяти участь у конкурсі на виробництво таких паспортів.

"Сподіваємося, що якусь частку роботи ми будемо виконувати і при виготовленні нових паспортів", - говорить Дранников.

Крім того, як заявив він у коментарі газеті "Комерсант-Україна", держава не зможе відмовитися від послуг ЄДАПС. "Ніхто не має таких технологічних і виробничих потужностей не тільки в Україні, але й у Європі", - заявив Дранников.

На його думку, підприємства, названі заступником секретаря РНБО Степаном Гавришем як альтернатива концерну в частині виробництва захищених документів, із заявленими задачами не впораються. "Наприклад, "Укрелеком" розміщений у підсобному приміщенні одного з навчальних закладів – у них навіть немає місця, щоб поставити столи для десятка співробітників", - зазначив Дранников.

Як відомо, президент Віктор Ющенко оголосив про необхідність повернення під держконтроль процесу виготовлення бланків строгої звітності, національних і закордонних паспортів, посвідчень співробітників правоохоронних органів і інших документів особливої важливості, які мають спеціальні засоби захисту від підробки.

"Ми довіряємо виготовлення посвідчень особи і службових документів структурі, яку нездатні контролювати (консорціум ЄДАПС), а потім СБУ і міліція в підворітті вилучає ці документи в злочинних груп", - заявив він на засіданні РНБО в п"ятницю.

За словами Гавриша, Радбезу доручено повернути "ринок під монопольне управління держави", віддавши контроль виробництва даної продукції Національному банку України і Міністерству фінансів, а міжвідомча група має найближчим часом представити свої пропозиції з націоналізації цього ринку.

Виробництво захищених документів планується здійснювати на потужностях трьох держпідприємств: поліграфічного комбінату "Україна", банкнотно-монетного двору Нацбанку й інституту "Укрелеком". За оцінками Гавриша, процес перерозподілу замовлень на держпідприємства можна буде завершити до березня 2009 року.

"Для коректного переведення виробництва треба, щоб усі дії були погоджені з консорціумом ЄДАПС, тож нам належить провести з ним переговори", - зізнався він "Комерсанту". "Я б їм порадив погодитися, тому що інакше ми включимо державну машину. А ви знаєте, що таке державна машина? Це такий каток, у якого немає ручок гальма або заднього ходу", - додав він.


Джерело:
Українська правда
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: