antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Підприємці вимагають від влади вжити заходів з мінімізації впливу кризи на бізнес до 1 березня

16/02/09
Представники підприємців з регіонів України звертаються до влади з вимогою негайно вжити заходів з мінімізації впливу кризи на малий і середній бізнес до 1 березня, зокрема зменшити податковий тиск і полегшити доступ до кредитних ресурсів. Про це 11 лютого заявила голова організації працедавців "Хмельниччина" Надія Погосян під час прес-конференції в УНІАН.
    
За словами Н. Погосян, умови, в яких сьогодні перебуває малий і середній бізнес, не дають змоги наповнювати бюджет і зберігати робочі місця, а також утримувати власні сім’ї.
    
Підприємці відзначають необхідність стабілізації курсу гривні, створення умов для реструктуризації боргових зобов’язань комерційним банкам, зокрема шляхом погашення іпотечних кредитів без штрафних санкцій. Вони також вимагають введення мораторію на всі види контрольних перевірок строком на 1 рік, введення декларативного принципу видачі дозволів, негайного ухвалення законів "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування дозвільних процедур", "Про внесення змін до Земельного кодексу України і деяких законодавчих актів України".
   
Проблемними на сьогодні залишаються для підприємців питання зменшення податкового тиску. Вони вимагають від влади введення єдиного соціального внеску в розмірі не більш як 25% від підприємців-фізичних осіб, спрощеного механізму відшкодування ПДВ. Крім того, необхідно зменшити ставки оренди державного і комунального майна до 2–6% його оцінної вартості залежно від виду діяльності орендаря.
   
Учасники цієї прес-конференції прийняли звернення до влади, яке направили Президентові України Вікторові Ющенку, Прем’єр-міністрові України Юлії Тимошенко та Голові Верховної Ради Володимирові Литвину.


Звернення бізнесу до влади
    
Підтримка розвитку підприємництва є вкрай важливим напрямом державної політики в умовах економічної кризи. Ріст безробіття та інфляційні процеси становлять основний серйозний виклик перед усією нацією. Водночас системні проблеми економіки України та відсутність консолідованої та економічно виваженої позиції політиків та керівників держави щодо мети, принципів та методів монетарної та економічної політики, спрямованої на подолання кризових явищ, суттєво погіршують перспективи розвитку бізнесу в найближчі роки та можливості швидкого виходу із кризи. Ці фактори спричинили різке зростання стурбованості та тривоги за майбутнє свого бізнесу і, як наслідок, майбутнє власних родин та родин своїх найманих працівників у підприємницькому середовищі України.
    
Тому підприємці малого та середнього бізнесу України звертаються до державної влади України з настійною вимогою про вжиття негайних та ефективних заходів із метою мінімізації негативного впливу економічної кризи на бізнес-середовище України.
    
Основна увага державної політики має зосереджуватися на створені умов для самостійної підприємницької діяльності вільної робочої сили. Це можливо виключно шляхом лібералізації процедур ведення господарської діяльності – скорочення обов’язкових процедур податкового та бухгалтерського обліку, спрощення правил ліцензування, сертифікації та інших норм технічного регулювання, а також процедур перевірок їх дотримання.
    
Очевидно, що для успішного подолання економічної кризи держава має розробити другий пакет антикризових заходів, який повинен містити чітку мету, принципи та методи втручання в економіку. Суто в функціональному плані цей пакет має складатися з двох частин:
   
ідеологія дій держави (принципи, пріоритети та правила надання державної допомоги);
   
 конкретні законодавчі акти (термінові заходи та стратегічні кроки).      До термінових заходів належать:
    
– полегшення доступу до фінансових ресурсів шляхом зменшення облікової ставки НБУ, стабілізації курсу гривні, удосконалення та поширення державних механізмів гарантування кредитів малого підприємництва. Створення умов для реструктуризації боргових зобов’язань комерційними банками, зокрема шляхом погашення іпотечних кредитів без штрафних санкцій;
      
зменшення адміністративних бар’єрів для ведення бізнесу через запровадження мораторію на всі види контрольних перевірок, декларативний принцип видачі дозволів та інші заходи дерегулювання підприємницької діяльності. Термінове ухвалення законів "Про внесення змін до Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" (реєстр. № 1362), "Про перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності" (реєстр. № 3224), "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування дозвільних процедур" (реєстр. № 3005 від 23.07.2008), "Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких законодавчих актів України" (реєстр. № 3044 від 07.08.2008);
    
– зменшення податкового навантаження шляхом введення єдиного соціального внеску в розмірі не більше 25% від ФОП, спрощеного механізму повернення ПДВ;
   
 – зменшення ставок оренди державного та комунального майна до 2–6% його оціночної вартості в залежності від виду діяльності орендаря. З урахуванням зменшення вартості нерухомості в Україні, провести переоцінку державного та комунального майна;
    
– негайне прийняття законів, які регулюють повноваження, організацію та порядок діяльності органів виконавчої влади, а саме: закону про державну службу, закону про нормативно-правові акти та закону про адміністративну процедуру.
    
У стратегічній перспективі залишаються актуальними кроки, передбачені у "ПОСЛАННІ ВІД БІЗНЕСУ ДО ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ УКРАЇНИ", що було підготовлено Радою підприємців України при Кабінеті Міністрів України ще в травні 2006 року.
    
Ми наголошуємо на важливості термінового прийняття другого антикризового пакету не пізніше 1 березня 2009 року, оскільки умови, у яких опинився сьогодні малий та середній бізнес України, не дають нам можливості не тільки наповнювати бюджет і зберегти робочі місця для наших найманих працівників, але й забезпечити елементарне утримання власних сімей. У нас щезає мотивація до цивілізованої співпраці з владою, яка не тільки залишила нас беззахисними перед економічною кризою, але й посилює на нас фіскальний тиск.
    
Ми готові до опору!

Надія Погосян – голова Організації роботодавців "Хмельниччина",
Петро Мокрій – голова спілки підприємців Тернопілля,
Лідія Кравчук – Ліга підприємців Умані,
Шафагат Набієв – член Спілки підприємців малих середніх та приватизованих підприємств
та інші



Джерело: chp.com.ua
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: