antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Політики піаряться на курсі

04/11/08
Віктор Ющенко пообіцяв, що замість трьох курсів долара Україна отримає один. Міжбанківський (безготівковий) курс зрівняється з офіційним і готівковим. У результаті робота обмінників стане складнішою.

"Ми домовилися, що цього тижня НБУ робить формування єдиного курсу на міжбанківському ринку, готівковому ринку й офіційний курс. Усі курси буде зведено до єдиного", - заявив президент після того, як у понеділок провів консультації з головою Нацбанку Володимиром Стельмахом.

Це не єдине висловлення на тему курсу за останні кілька днів. Свою думку щодо того, скільки повинен коштувати долар, озвучили відразу декілька "голів, що говорять".

Ще в п"ятницю міністр фінансів Віктор Пинзеник заявив: курс гривні необхідно стабілізувати. "Якщо банк може заробляти сьогодні за день 2% на курсі, то він ніколи не буде кредитувати українську економіку. Він буде заробляти на курсі", - сказав він.

Прем"єр Юлія Тимошенко заявила, що долар повинен коштувати 5,5 гривні. "Я звертаюся до Нацбанку: стабілізуйте гривню. Я вимагаю це зробити", - заявила вона. На думку прем"єра, жовтнева девальвація була необґрунтованою.

Тимошенко заявила, що якщо НБУ не буде справлятися із ситуацією, його керівництво має відзвітувати перед парламентом. Цих слів ніби чекав економічний комітет Верховної Ради: вже в середу він хоче почути доповідь Стельмаха на тему курсової політики і резервів.

Тема слухань нагадує запрошення голови Нацбанку на страту: "Про бездіяльність НБУ в прийнятті відповідальних регуляторних рішень щодо питань курсової політики, яка призвела до ослаблення національної валюти і кризи в банківській сфері з відповідними соціальними складовими; про з"ясування реального стану золотовалютного резерву НБУ і негативний вплив цих факторів на перспективи розвитку економіки України".

Треба визнати: усі ці заяви є чистим піаром на темі курсу. Реально вони нічого не змінять, тому що Нацбанк приймає рішення самостійно. Причому не тільки за законом, але і на практиці, - за рахунок твердої руки Стельмаха.

Частково слова президента вже справдились. Зокрема, офіційний курс НБУ об"єднано з міжбанківським: уже тиждень його розраховують на основі результатів угод з безготівковою валютою. А в обмінках Стельмах заборонив продавати долар дорожче 6,2 гривні.

Зате контролювати безготівковий і готівковий курси буде дуже складно. 4 листопада набирають чинності нові правила укладання угод на міжбанківському ринку. Раніше банк зводив заявки клієнтів між собою і на загальний ринок виставляв лише різницю.

Тепер треба абсолютно всі заявки виносити на ринок, причому за ціною, яку вкаже клієнт. Деяким банкам доведеться оперувати сотнею, деяким - тисячею заявок на день.

У який бік піде курс із 4 листопада, і в що по підсумку виллється така велика кількість інформації в загальній системі, ніхто не може пророчити. Самі банкіри прогнозують, що в остаточному підсумку залишаться лише два курси: покупки і продажу Нацбанком.

Клієнтів будуть умовляти писати у своїх заявках "за курсом НБУ", щоб уникнути довгого зависання угод у системі. У підсумку, Нацбанк буде виконувати роль головного міняли - одною рукою він стане скуповувати валюту, іншою - продавати, але вже дорожче.

Окремі складності в роботу міжбанку вносить правило Т+5, яке НБУ затвердив напередодні.

Тепер клієнт, що захоче купити безготівкову валюту, повинен буде внести на рахунок гривню і чекати п"ять днів. Увесь цей час банк нібито буде розглядати обґрунтованість заявки, і лише на шостий день продавати. 3 листопада - останній день, коли валюту можна купити майже одразу.

Курс на готівковому ринку також не буде стабільним. І вже, звичайно, мова не йде про його зв"язок з міжбанківським курсом. Можна припустити, що найближчим часом долар буде падати в ціні.

Банки настільки захопилися скуповуванням валюти, що в них закінчилася гривня. У п"ятницю, останній день жовтня, залишки на кореспондентських рахунках скоротилися до 11 мільярдів гривень - цього недостатньо навіть для проходження окремих платежів. Тому найближчим часом варто чекати "зливу" зайвої валюти.


Джерело: Економічна правда
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: