antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Продали без суду та слідства

13/11/08
На проспекті М. Бажана, 3 у Києві з 1986 року працює колективне підприємство «Радіотехніка». У його розпорядженні - 153 квадратних метри загальної площі. Підприємство займається ремонтом побутової техніки, здійснює соціальні послуги – тут безкоштовно обслуговують пенсіонерів та ветеранів, іншим соціально незахищеним верствам населення – знижки.

«Радіотехніка» - справні платники податків та комунальних послуг. Але виявляється: Дарницькому району не потрібні такі компанії. Завдяки керівництву РДА та Фонду майна Дарницького району приміщення тишком-нишком продали з аукціону ПП «Бельведер АВБ», а через три дні ця ж компанія перепродає майно іншій – ТОВ «КТ-ГРУП», яка була зареєстрована лише 11 серпня 2008 року. Тільки з цього факту можна зрозуміти, що було здійснено рейдерську атаку на КП «Радіотехніка».

З 2005 року Дарницька рада на своїх сесіях 4 рази змінювала рішення щодо приватизації приміщення, де розташоване КП «Радіотехніка»: конкурс, викуп, зняття з приватизації, аукціон. Але згідно Указу Президента «Про приватизацію державного майна підприємств групи А» в 1994 році був підписаний договір купівлі-продажу між Фондом майна м. Києва та КП «Радіотехніка».

«Ми підписали акт прийому-передачі, сплатили 7млн крб. за майно та 70 млн крб. за матеріальні  об’єкти, які нараховувалися згідно площі приміщення, в якому розташоване майно підприємства. Згідно Указу Президента України, в якому чітко написано, що підприємство, яке викупило майно, має право викупити приміщення, в якому воно розташоване. Указ Президента діє і по сьогоднішній день», - пояснює ситуацію директор КП «Радіотехніка» Сергій Черняков.

Згідно рішення Дарницької райради № 15 «Про приватизацію приміщення шляхом викупу» КП «Радіотехніка» знову сплатило 6 тисяч гривень за оформлення всіх необхідних документів, але,  здається, у Фонду майна Дарницького району був інший покупець. Голова Фонду Саченко О. М. затягувала (з невідомих причин) кілька місяців  підписання  договору купівлі-продажу з КП «Радіотехніка», про що свідчать листи від підприємства до Фонду та райради Дарницького району.

«І тут приходить лист від райради, що це приміщення зняли з приватизації, у зв’язку з перевиконанням плану надходжень», - дивується Сергій Черняков, директор КП «Радіотехніка».

Колективне підприємство «Радіотехніка» знову шукає правди в суді. «Проходить деякий час, ми судимося, а тут приходить наступне рішення – продати приміщення шляхом аукціону», - продовжує розмову представник КП.

«Радіотехніка» знову до суду. Загалом по справі з березня 2008 року слухалося вже три справи у господарському суді Києва і одна справа в апеляційному господарському суді столиці.

Зараз КП «Радіотехніка» чекає на слухання щодо визнання договору купівлі-продажу приміщення ТОВ «КТ-ГРУП» недійсним.
У Дарницькій райадміністрації або байдуже ставляться до ситуації, що склалася, або роблять вигляд, ніби нічого не відбувається, бо чотиримісячні походи директора КП «Радіотехніка» Сергія Чернякова на прийом до голови району так і не увінчалися успіхом.

Між тим, новий нібито власник приміщення вже намагався силою захопити квадратні метри. Представники ТОВ «КТ-ГРУП» спробували зламати замки на вхідних дверях. А там майна КП ледь не на сто тисяч доларів!

Але працівникам «Радіотехніки» вдалося завадити цьому. Довелося найняти охоронців.

КП «Радіотехніка» також звернулося по допомогу до Антирейдерського Союзу підприємців України. Вчимося захищати СВОЄ!


Валентин Ніколаєв

Antiraider.org
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: