antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Прокуратура Житомирської області скасувала рішення суду про оренду 8 га землі

20/09/10
Прокуратура Житомирської області встановила, що Господарський суд Житомирської області своїм рішенням від 08.02.2010 р. задовольнив позов ТОВ «Лабрадорит» до Кам’янобрідської сільської ради.

Як повідомила Житомир.info прес-служба прокуратури Житомирської області, відповідно до рішення суду, сільська рада, хоча й не приймала такого рішення, повинна затвердити проект землеустрою про відведення двох чималеньких земельних ділянок в оренду приватному підприємству.

Одну - площею понад 7,6 га для будівництва комплексу заводів по глибокій переробці каменю та виробництва щебеню, другу земельну ділянку площею майже 0,4 га для розширення виробничого майданчика по обслуговуванню Кам’янобрідського родовища лабрадориту.

Як повідомила начальник відділу прокуратури області Роксолана Гребенюк, цим же рішенням суду сільську раду зобов’язано укласти з ТОВ «Лабрадорит» договір оренди двох земельних ділянок строком на 5 років з орендною платою 5% від їх нормативно - грошової оцінки.

Рішення господарського суду Житомирської області прокуратура області оскаржила в апеляційному порядку у зв’язку з тим, що вказаний проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду ТОВ «Лабрадорит», у порушення п. 9 Порядку розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердженого постановою Кабміну України (№ 677) не погоджено органами охорони культурної спадщини, державного геологічного контролю та органом державного гірничого нагляду.

У даному випадку порушено й інше чинне законодавство. Адже необхідною умовою укладення договору оренди земельної ділянки, яка перебуває у державній або комунальній власності, є наявність рішення відповідного органу про надання земельної ділянки, а зобов’язувати цей  органу укласти такий договір за відсутності вказаного рішення є порушенням його виключної, передбаченої Конституцією України та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», компетенції на здійснення права власності від імені українського народу та управління землями.

Минулої середи (16 вересня 2010р.) постановою Житомирського апеляційного господарського суду апеляційне подання прокурора задоволено, рішення господарського суду Житомирської області (від 08.12.2010) скасовано, в задоволенні позову ТОВ «Лабрадорит» відмовлено.


Джерело: Житомир.info

Антирейдерский союз предпринимателей Украины
Остановить рейдерство, обеспечить безопасность бизнеса
Национальный комитет защиты предпринимательства
Группа компаний Корпоративная безопасность
Защита собственности, поддержка предпринимательства
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: