antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Рейдери атакують столичний гаражний кооператив

12/12/08
Учасники:

Власник

Об’єднаний кооператив по будівництву та експлуатації гаражів, стоянок – ГБК “Центр” в особі Освяннікова А.І.
01032 м. Київ, вул. Л.Толстого, 59

З іншого боку

Об’єднаний кооператив по будівництву та експлуатації гаражів і стоянок – ГБК “Центр” в особі Біба С.І.
01032, м. Київ, вул. Л.Толстого, 59

СУТЬ

Об’єднаний кооператив по будівництву та експлуатації гаражів, стоянок – ГБК “Центр”
був заснований при Ленінському райвиконкомі м. Києва 27.05.91 р. (рішення № 396). Організував кооператив і першим головою правління, а з 1996 р. і генеральним директором був обраний Овсянніков А.І., який неодноразово переобирався згідно Статуту  та Закону України “Про кооперацію”. Останнє переобрання відбулося 16 січня 2006 року (протокол № 6). Але зараз йому рейдери не дають та заважають легітимно керувати кооперативом.

В грудні 2005 року спочатку Конограй Ю.Г (раніше судимий за шахрайство з гаражами), організовує та проводить фіктивні збори за участю декількох десятків сторонніх людей (в ГБК “Центр” налічувалось 811 членів кооперативу) при КО “Київпідрядбуд”, де виражає недовіру Правлінню, Голові правління ГБК “Центр”. В подальшому до Конограя Ю.Г.  приєднується Біба В.Т. (депутат ВР України від ПР), Біба С.І. (його жінка), Остапенко С.І. (помічник депутата ВР України Біби В.Т., до цього чотири роки водій ВР України), Карпенко М.Н., Бондаренко С.В. ( помічник депутата ВР України від НУ Марущенко В.С.), Гвоздецький А.П.. Крайнєв В.П., Панасенко В.М.

Рейдери кришувалися з боку суддів, міліції, прокуратури.

Рейдерство з захопленням власності ГБК “Центр” здійснювалось наступним чином:

1. Заволодіння 4-ма будівельними майданчиками по вул.: Клінічна, 25; Н. Ополчення, 23;  Л.Толстого, 59; Повітрофлотській, 1, що належить Об’єднаному кооперативу по будівництву та експлуатації гаражів, стоянок – ГБК “Центр”.
16 січня 2007 року – рейдерська група Біби В.Т., Біби С.І., Карпенка М.Н., Конограя, Гвоздецького, Крайнова, Якіменко, Панасенко та ін. силою захопили контрольно-пропускний пункт гаражного комплексу по вул. Народного Ополчення, 23. Надалі були взломані КПП і захоплені будівельні майданчики по вул. Клінічній, 25 та вул. Л.Толстого, 59.

22.04.2004 року Біба В.Т., як керівник ВП “Побутрембудматеріали” заключив договори № 05/04 і № 06/04  з ГБК “Центр” на будівництво та пайову участь у будівництві найвищого в Європі 20-ти поверхового паркінгу з офісами по вул. Л.Толстого, 59. Відповідно до умов договору,  починаючи з червня 2004 року, на протязі року Біба В.Т. щомісяця повинен був вносити 556 тис.649 грн., (всього 9 млн. 823 тис. грн.) проте, з запізненням вніс 300 тис. грн., які одразу ж були повернуті йому за виконані підготовчі будівельні роботи. В подальшому Біба В.Т. відмовився від участі вносити пай ( згідно договору № 05/04) та від продовження виконання підготовчих робіт, а ВП “Побутрембудматеріали” юридично припинило свою діяльність, як організація. Біба В.Т. виразив бажання сам бути замовником будівництва, тобто Головою правління, на що йому було відмовлено.

2. Викрадення документів, частково проектно-кошторисної документації шляхом бандитського нападу та пограбування офісу по вул. Л.Толстого, 59. В подальшому частину будівлі, де був офіс ГБК “Центр” спалили.

3. Фальсифікація, підлог  при оформленні уставних документів, печатки кооперативу на безпосередніх замовників-виконавців.

24 грудня 2005 р. Біба В.Т. та Конограй Ю.Г. не члени кооперативу, не маючи 1/3 пайовиків на позачергові збори, не звертаючись в діюче правління, абсолютно не маючи кворуму навіть з привезеними на автобусах робочими Біби, під забором ГБК “Центр” в хуртовину проводять “Общее собрание уполномоченных ГСК «Центр», де обирають Бібу В.Т. головою правління, а Конограя Ю.Г. і других вказаних вище рейдерів в правління. Статут ГБК “Центр” на зборах не затверджувався, тому згідно Законодавства обрання голови і правління не правомірні.

Суддя Голосіївського суду Антонова Н.В. прийняла до розгляду протокол цих зборів на російській мові, таких по назві зборів, яких немає ні в Статуті, ні в Законі України “Про кооперацію” та з таким змістом.

31 серпня 2006 року суддя Голосіївського районного суду м. Києва Антонова Н.В., ігноруючи ухвалу Апеляційного суду м. Києва, виносить рішення яким повторно зобов’язує Овсяннікова А.І., передати печатку, документи Бібі В.Т.

Суддя Голосіївського районного суду м. Києва Антонова Н.В. не тільки завдала шкоду охоронюваним законом правам та інтересам Овсяннікова А.І., але й підірвала авторитет судової влади в Україні, як судової гілки влади.

Варто звернути увагу і на те, що жодного разу на засіданнях суду не було ні Голови Правління, ні членів кооперативу.
Крім того, підроблювались підписи Овсяннікова А.І. на поштових відділеннях, про те, що Овсянніков А.І. щоразу отримував повістку в суд, а це означає, що рішення суддів не направлялись до адресата або перехоплювались рейдерами.
Довіреність на суд, яку організовував для ГБК “Центр” Бондаренко С.В. (директор адвокатського бюро “Адлер і партнери”) має елементи фальсифікації.

Документи ГБК “Центр” не досліджувались належним чином. В порушення принципів справедливості, неупередженості та об’єктивності, законне керівництво ГБК “Центр” в особі Овсяннікова А.І. було фактично позбавлене можливості захистити свої права. Відбулось тотальне фальшування повідомлень про розгляд справ: зокрема призначене засідання апеляційного суду на 31 січня 2007 р. було перенесене на 6 грудня 2006 р., а відбулось 26 грудня 2006 р. без наявного повідомлення сторін з порушенням ст. 121 ЦПК десь на кухні бо протокол нерозбірливим почерком від руки без печатки ходив 2 місяці, аж поки його оформили.

Верховний Суд під різними приводами, юридичними колізіями так і не розглянув справу, “мертво прикрив” суддю Антонову Н.В.

23 травня 2007 року – Біба Василь Тимофійович помирає, що підтверджується свідоцтвом про смерть № 072533 від 23.05.07 р.

Проте, на запит до Головного управління статистики у м. Києві, керівником Об’єднаного кооперативу по будівництву та експлуатації гаражів і стоянок - ГБК “Центр” станом на 17 грудня 2007 року значиться Біба Василь Тимофійович. Станом на 12 червня 2007 року керівником значиться Біба Світлана Іванівна (Довідка ЄДРПОУ № 48059 від 22.07.2007 р.), хоча виконує роль виконавчого директора. Так, згідно Закону України “Про кооперацію” виконавчий директор може бути введений при наявності голови правління, який видає наказ та встановлює посадовий оклад “виконавчий директор працює по контракту”, не є розпорядником грошового рахунку кооперативу та не може бути керівником кооперативу. Юридично може керувати кооперативом в окремому випадку, якщо кожний пайовик надасть нотаріальне доручення виконавчому директору розпоряджатися його паєм, але це неможливо, через те, що Бібу С.І. ніхто не знає. Вона не має відповідної освіти, ні досвіду роботи в той час, як Овсянніков А.І. є вчений, з 1977 р. дипломований старший науковий співробітник, кандидат технічних наук, був Головою правління 17 років у ГБК “Центр” та 8 років Головою правління ЖБК “Каштан”, де будував один з перших в Києві 16-ти поверховий житловий будинок по вул. Красноармійській, № 94 (1972 рік).

27 квітня 2006 року – здійснено напад на офіс по вул. Л.Толстого, 59, внаслідок чого він був повністю пограбований. Міліція Голосіївського району дала можливість рейдерам ліквідувати майнові докази. Рейдери мали намір захопити документи та бухгалтерські звіти та заодно й пограбувати офіс.

Зважаючи на стрімкий розвиток подій, Овсянніков А.І. направив заяву до Генеральної прокуратури України щодо перевірки протиправних дій Біби В.Т. та Конограя Ю.Г. Так Голосіївським РУ ГУ МВС України в м. Києві проведену перевірку, за результатами якої 31.01.06 порушені кримінальні справи. Їх цілий ряд. З генпрокуратури (від А.Курися) були повідомлення про провадження досудового слідства. Але ніяких документів від нас не запросили. Нічого не зроблено майже 3 роки. Колективна скарга членів ГБК “Центр” щодо рейдерства Президенту України Ющенку В.А. за листом секретаріату № 9-13/1554 від 18.07.07 – була направлена до Генпрокуратури “За належністю”. Але ніякої відповіді голова правління Овсянніков А.І. не отримав.

На звернення народного депутата України В.М.Литвина (БЛ) по заяві Овсяннікова А.І. до Генпрокуратури отримали лист з відповіддю першого заступника прокурора м. Києва В.Молодика. Ніяких порушень в прокуратурі Києва не знайшли та “підстав для вжиття заходів для прокурорського реагування не вбачається”, хоч матеріали в Голосіївській прокуратурі були.

На звернення народного депутата ВР України, керівника фракції БЛ Литвина В.М. до Міністра МВС України Луценка Ю.В., МВС та ГУ ВМСУ у м. Києві подані документи притримали, а новий в Голосіївській міліції лейтенант, якому доручили підготувати відповідь, на цей запит Литвина В.М. не відповів.

Таким чином, внаслідок рейдерської атаки рейдерів Біби В.Т., Біби С.І., Остапенка С.І., Карпенка В.Н. мають місце наступні грубі порушення норм законодавства України:

1. ГБК “Центр” з 23.05.07 р. керує померла людина Біба В.Т. Цей факт посвідчується свідоцтвом про смерть № 072533 від 23.05.07 та довідкою                 № 13-7972 від 17.12.07 р. із Головного управління статистики у м. Києві станом на 17 грудня 2007 року. Жінка Біби В.Т. Біба С.І. немає ніякого права керувати ГБК “Центр”.

2. 21.06.2007 р. (майже через місяць по смерті Біби В.Г.) на нього видано в Голосіївському районі аж 2 свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи – об’єднаного кооперативу по будівництву гаражів і стоянок – ГБК “Центр”: № 211937 серія А01 від 21.06.07 за підписом державного реєстратора Петриченко Л.Ю. та № 216421 серія А01 також від 21.06.07 за підписом державного реєстратора Петриченко Л.Ю. При цьому номер запису в ЄДРПОУ один і той же 1068108000602003. Мотивація, що документи на внесення змін здали до смерті Біби В.Т. є безпідставною, оскільки на перереєстрацію згідно чинного законодавства дається не більше 5 днів.

3. Фактом грубої фальсифікації, підлогу при проведенні державної реєстрації є те, що дата реєстраційних дій в довідці № 13-7972 від 17.12.07 р. Головного управління статистики м. Києва вказана 15.08.07 р., але ж паспорт Біби В.Т. для реєстрації уже замінений свідоцтвом  про смерть з 23.05.07 року. Таким чином, вчинені афера, підлог не тільки в Голосіївському районі, але й в Головному управлінні статистики м. Києва. Крім того фальсифікація документів в головному управління статистики м. Києва (довідка № 13-7972 від 17.12.07 р.) мала місце ще в тому, що адреса кооперативу по вул. Л.Толстого, 59 значиться в Шевченківському районі м. Києва, коли це Голосіївський район.

4. Біба В.Т. взагалі не мав право, як майбутній керівник прибуткової організації державно реєструватись (вказано вище) в ГБК “Центр”, оскільки був уже депутатом ВР України. Овсянніков А.І., як керівник ГБК “Центр” зареєстрований в Мінюсті, як неприбуткової організації.

5. Внаслідок подання сфальсифікованої інформації та корупційних дій державного реєстратора безпідставно Біба С.І. присвоїла ідентифікаційний код 22933821 існуючого 17 років  “Об’єднаного кооперативу по будівництву та експлуатації гаражів, стоянок – ГБК “Центр” для своєї організації – “Об’єднаний кооператив по будівництву та експлуатації гаражів і стоянок – ГБК “Центр” з метою заволодіння вищезгаданими будівельними майданчиками та майном ГБК “Центр”.

6. В реєстраційних документах Біби про внесення змін значиться втраченими ПЕЧАТКА та СВІДОЦТВО про державну реєстрацію юридичної особи. Всі установчі документи та печатка в Об’єднаному кооперативі по будівництву та експлуатації гаражів, стоянок – ГБК “Центр” є в наявності.

7. Підлог, фальсифікація документів державним реєстратором Петриченко Л.Ю. засвідчується тим, що видане Свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи 21 червня 2007 року не відповідає реєстрації Статуту за тим же номером реєстрації (10681080006020003) 21 червня 2007 року, оскільки Статут підписується Петриченко Л.Ю. 15 серпня 2007 року. Крім того, назва кооперативу в цьому Статуті не відповідає назві кооперативу у Свідоцтві.

8. Відбувається тотальне фальшування підпису Біби В.Т. в документах, які направлялись в різні організації і установи після його смерті. Найбільш вираженим проявом фальсифікації, підробки підпису Біби В.Т. після його смерті є підпис на титульному листі Статуту, який прийнятий державним реєстратором Кошельною О.Е. 15 серпня 2007 року. Без експертизи видно зовсім інший підпис.

9. З метою отримання матеріальної вигоди Біба С.І. шляхом шахрайства та фальсифікації документів виготовила круглу печатку з реквізитами Об’єднаного кооперативу по будівництву та експлуатації гаражів, стоянок – ГБК “Центр” в той час, як зареєстрований нею кооператив – Об’єднаний кооператив по будівництву та експлуатації гаражів і стоянок - ГБК “Центр”. Так Біба С.І. представила, а відділ дозвільної системи міліції дозволив, порушивши Законодавство, виготовити печатку, на якій назва кооперативу не відповідає назві кооперативу в свідоцтві реєстрації № 216421 серія А01 від 21.06.07 та в довідці Головного управління Статистики м. Києва за № 13-7972 від 17.12.07 р.

Фальсифікація документів знайшла своє відображення у висновку майора міліції Харченка М.Л. про результати перевірки заяви Біби С.І. Зокрема, у вищезазначеному висновку вказано, що печатка загублена при невизначених обставинах. Проте Овсянніков А.І. жодного протоколу про загублення печатки не підписував. Харченко М.Л. не знає. Крім того, надрукований матеріал, що печатка втрачена по заяві Біби С.І. є неправомірним, оскільки висновок міліції (Харченко) датований 20 липня 2007 р., а надруковане це в газеті “Голос України” 17 липня 2007 р. (раніше ВИСНОВКУ міліції про втрату печатки).

Відкриті рахунки в Банках та збір готівкових грошей Карпенком М.Н. з членів ГБК “Центр” тільки з площадки по вул. Народного Ополчення, 23 є незаконним (площадка по вул. Л.Толстого, 59 – охорона, освітлення і т.д. внесків немає, то сплачують пайовики з площадки по вул. Н.Ополчення, 23 майже 2 роки). Багато пайовиків з площадок по вул. Л.Толстого, по вул. Повітрофлотській у зв’язку з рейдерством хотіли би забрати свої паї назад з кооперативу, але Бібу С.І. знайти не можуть. Біба переховується від пайовиків, прийому громадян не веде. Вирішувати питання неможливо.

Зараз рейдери підводять ГБК “Центр” під банкрутство. Після чого на ще не відведених земельних ділянках гаражі можуть знести без компенсації, як самозахват, а паї всіх біля 1000 членів ГБК “Центр” пропадуть в зв’язку з банкрутством.


antiraider.org
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: