antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Рейдери полюють на «Знання»У просвітян намагаються відібрати готель

22/08/08
Крапку в конфлікті навколо спроби рейдерів захопити майно Товариства «Знання» вчора мав поставити Вищий господарський суд. Щоб допомогти суддям прийняти справедливе рішення, представники Антирейдерського союзу підприємців України провели біля осідку Феміди символічний молебень. Утім, їхні благання так ніхто й не почув. Розгляд справи за позовом просвітян до «добропорядних фірмачів» вкотре перенесли.

Готель «Знання», який одна підставна фірма продала іншій, хоча жодній з них він не належав, збудували ще 1975 року, як то кажуть, «усім миром». Готель функціонує і нині, до того ж ціни там — найнижчі в столиці. Про те, як вирішили обікрасти поважну просвітницьку організацію, до якої входять провідні українські вчені, «Голосу України» розповіли в Антирейдерському союзі підприємців України.

— Свого часу колишнього директора готелю підкупили три компанії-забудовники, яким Київрада виділила шматок землі поряд із готелем для будівництва офісно-житлового комплексу, — пояснює виконавчий директор союзу Андрій Семидідько. — У результаті готель у центрі міста продали за 900 тисяч гривень, це у 20 разів нижче за реальну вартість майна.

У союзі зізнаються: спроба рейдерів обвести навколо пальця науковців вразила навіть їх, хоча питаннями протидії незаконному захопленню майна там опікуються фахово і вже не перший рік. Союз провів власне розслідування і з’ясував: у хід пішли всі рейдерські технології. Зокрема, підкуп чиновників, підробні документи, незаконні постанови корумпованих суддів віддалених, ба, навіть київських, районів. Наголошують на ще одній цікавій деталі: криміналістична експертиза довела, що всі позови, за якими приймали незаконні ухвали (сьогодні майже всі з них скасовані), готувалися однією людиною.

У товаристві «Знання» про махінації дізналися випадково й почали себе захищати.

— Уже кілька років ми воюємо за наше майно. За ці роки вже виграли фактично всі суди загальної юрисдикції, — каже голова правління ТОВ «Знання» Василь Кушерець. — Але остаточний судовий процес постійно затягується. Вочевидь, для того, щоб знову перепродати готель, щоб нам було більше з ким боротися, і нарешті ми програли у цій боротьбі.

Тепер учені покладаються лише на неупереджене рішення Вищого господарського суду України, найближче засідання якого по цій справі перенесли на наступний місяць.

Наталія ОВДІЄНКО

Источник: Голос України
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: