antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Рейдери прикрилися мандатом

23/07/09
Учора керівники будівельної компанії ТОВ "Інвестиційно-будівельна група" заявили про рейдерську атаку, очолювану народним депутатом Кирилом Куликовим та звернулися до влади з проханням втрутитися в конфліктну ситуацію щодо будівництва на вулиці Олеся Гончара, 17—23. Будівельники звинувачують нардепа від "Народної самооборони" в потуранні злочинцям та в протиправних діях. Зокрема, у сприянні здирникам, які вимагають 5 мільйонів гривень за припинення протестів. Через конфлікт будівництво наразі "заморожено". Інвестори зазнають значних збитків.

Учора скандал довкола будівництва житлового будинку на вулиці Олеся Гончара, 17—23 (наше видання про перебіг подій інформувало раніше) неочікувано набув продовження. Генеральний директор ТОВ “Інвестиційно-будівельна група” Анатолій Коноваленко заявив про факти вимагання у нього 5 мільйонів гривень (близько $600 тисяч.— “Хрещатик”) і тиску з боку народного депутата України Кирила Куликова. Останній, на думку забудовників, прикриваючись депутатською недоторканністю, допомагає зловмисникам та потурає їхнім незаконним діям.

Нагадаємо, конфлікт довкола зведення будинку на Олеся Гончара, 17—23 триває ще з 2004 року, коли компанія ТОВ “Інвестиційно-будівельна група” одержала земельну ділянку під будівництво. За цей час через численні судові позови та протистояння між забудовником та різноманітними громадськими організаціями будинок зведено лише на 30 %. Черговий виток скандалу стався 14 липня цьогоріч за безпосередньої участі нардепа Кирила Куликова, який очолив демонтаж будівельного паркану та разом із молодиками кримінальної зовнішності здійснив напад на об’єкт будівництва із застосуванням сльозогінного газу. Міліція, яка б мала захистити приватну власність від вандалів, чомусь не втручалася у відверто хуліганські дії противників будівництва.

За словами гендиректора ТОВ “Інвестиційно-будівельна група” Анатолія Коноваленка, його шантажували та вимагали гроші за припинення акцій протесту. “На мій мобільний телефон було здійснено дзвінок із невідомого номера, під час якого мені натякнули, що відтепер ми винні цим особам “п’ять мільйонів самі знаєте чого, сказали мені. І після цього я категорично відмовився спілкуватися з цими людьми, сказавши, що вже давно за все заплачено. В мене є цей номер, однак він не відповідає на мої регулярні дзвінки”,— поскаржився “Хрещатику” гендиректор.

За останні роки, окрім юридичного тиску на компанії в судах міста, ТОВ “Інвестиційно-будівельна група” стала об’єктом численних перевірок з боку всіх контролюючих органів, розпочинаючи прокуратурою і закінчуючи Державною службою охорони. За дивним збігом обставин за такими діями незмінно фігурувало ім’я пана Куликова. Це, на думку Анатолія Коноваленка, мало на меті поставити підприємців на коліна та змусити їх піти на поступки здирникам.

За словами адвоката ТОВ “Інвестиційно-будівельна група” Олега Верховського, вся дозвільна та супровідна документація фірми відповідає чинному законодавству. А припис заступника прокурора Києва, на підставі якого Кирило Куликов і молодики вдерлися на територію будмайданчика, був без реєстраційного номера та печатки. В зв’язку з цим “липовий” припис було оскаржено в Генпрокуратурі та відкрито виконавче впровадження. А всі інші юридичні колізії було вирішено на користь забудовника.

До слова, ім’я нардепа Кирила Куликова вже не вперше виходить “на поверхню” під час будівельних скандалів у столиці. Востаннє прізвище народного обранця “засвітилося” під час сутичок на вулиці Бучми, 8. Тоді протестами керував помічник пана Куликова Володимир Віровцев. Причому, за словами будівельників, вимагав у них $200 тисяч “за згоду мешканців на будівництво”. Цікаво, в обох випадках рейдери діяли таким чином: намагалися зупинити будівництво не лише з допомогою пікетників, які руйнували огорожу, а й прокурорськими розпорядженнями, адресованими керівництву Державної архітектурно-будівельної інспекції. В цих розпорядженнях вимагали припинити будівництво, що є незаконним по суті. Мало того, на вказаних “документах” не було реєстраційних номерів і дат.

Наразі ж будівництво на Олеся Гончара “заморожено” правоохоронцями, через що, за словами Анатолія Коноваленка, ТОВ “Інвестиційно-будівельна група” втрачає 1 млн грн щодень.


Дмитро ДУБЕНСЬКИЙ

Джерело: Хрещатик

Антирейдерский союз предпринимателей Украины
Остановить рейдерство, обеспечить безопасность бизнеса
Национальный комитет защиты предпринимательства
Группа компаний Корпоративная безопасность
Защита собственности, поддержка предпринимательства

Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: