antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Рейдерська еволюція чи загарбницька деградація?

29/04/09
Незвичне для пересічного українця ще кілька років тому слово "рейдерство" тепер, на жаль, сприймається як неодмінний атрибут кризового сьогодення. І якщо раніше рейдерські напади потребували масштабної нормативно-правової підготовки та застосування відповідних знань, то нинішнім загарбницьким атакам більш притаманна зрозуміла мова фізичного переконання.
 
Усю принадність новітніх методів рейдерів нещодавно відчула на собі перша в СНД приватна титанова компанія «Фіко», що розташована у Києві. Наприкінці березня невідомі викрали директора ТОВ Віктора Федорова, і до цього часу немає жодної інформації ні щодо його місцеперебування, ні щодо вимог викрадачів. За кілька днів було вчинено напад на головного бухгалтера фірми – власницю частини статутного капіталу. Спочатку її колеги розцінювали цей інцидент як спробу заволодіти печаткою підприємства, але останні події дають підставу стверджувати саме про замах на життя жінки.

«Коли співзасновник компанії, брат зниклого директора Федір Федоров звернувся до державного реєстратора, то виявилося, що на підставі протоколу зборів учасників ТОВ «Фіко» від 26 лютого було вирішено призначити на посаду директора якогось Максима Різунова, – розповідає адвокат фірми Тетяна Козаченко. – З початку березня він значився як керівник підприємства, але ніхто з працівників й досі його не бачив. Більше того, цілий місяць після його «обрання» попередній директор чомусь і надалі виконував свої обов’язки. Як згодом виявилося, протокол зборів – фальшивка, яку видно навіть неозброєним оком: підроблені підписи присутніх, а печатка фірми має зовсім інший малюнок захисту…»

Певна річ, історія на цьому не скінчилася. За словами представників компанії, 5 квітня у другій половині дня на завод увірвалися близько чотирьох десятків озброєних осіб і в супроводі юристів фірми «Гарантія» намагалися захопити офісні, виробничі та складські приміщення «Фіко». Поранивши охоронця, вони виламали двері й почали спаковувати ком­п’ютери, техніку, а також усю наявну документацію. У цей час постраждалим вдалося викликати міліцію, яка й зупинила рейдерську атаку та затримала «чужинців».

«Наразі справжні причини атаки невідомі, – продовжує Тетяна Козаченко. – Представники «Гарантії» пояснили, що вони супроводжують представників нового директора ТОВ, якому заважають обійняти його посаду. Але в цій справі існує чимало дивних збігів. По-перше, ниточки від згаданої юридичної фірми тягнуться аж до представників вищих ешелонів влади та досить владних бізнесменів. По-друге, на початку квітня на нерухоме майно компанії – магазин у м. Вишневе – представниками місцевої влади без жодних на те підстав було оформлене нове свідоцтво на право власності та продано… рейдерам! Чи не дивно?»

Нині правоохоронцями вже порушено 3 кримінальні справи: за фактами нападу на головного бухгалтера, викрадення директора, а також підробки документів та спроби рейдерства. За такого «букета» залишається лише дивуватися нахабності загарбників, котрі намагаються стати повноправними власниками підприємства без жодних на те документів, зокрема, судових рішень. Поки що основні зусилля колективу фірми спрямовані на те, щоб зберегти бізнес та активи компанії, але найбільше вони переймаються долею свого керівника. Адже до сьогодні навіть невідомо, чи залишився він живим


Джерело:
Іменем Закону
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: