antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Рейдерські дії проти Житомирського підприємства ТОВ «Фірма Агропромсервіс»

21/01/08

Товариство з обмеженою відповідальністю «Фірма Агропромсервіс» (Товариство) було створене у 1994 році. Одним з засновників цього Товариства стало Закрите акціонерне товариство «Фірма АгроБІМ», яке разом з іншими засновниками сформувало свою частку в статутному фонді ТОВ «Фірма Агропромсервіс», шляхом передачі останньому занедбаного приміщення.

Крім того, для забезпечення виробничої діяльності, рішенням сесії Житомирської районної Ради народних депутатів ТОВ «Фірма Агропромсервіс» була надана у постійне користування земельна ділянка в с. Зарічани Житомирського р-ну.

ТОВ «Фірма Агропромсервіс» почала самостійну роботу. Були відремонтовані приміщення, почалось встановлення в них виробничого обладнання. Стосунки між засновниками у Товаристві були добрі, що сприяло поступовому розвитку підприємства.

З 2000 року у ЗАТ «Фірма АгроБІМ» почали змінюватись власники. Останні кардинальні зміни відбулися у 2005 році.

З того часу з боку ЗАТ «Фірма АгроБІМ» по відношенню до ТОВ «Фірма Агропромсервіс» неодноразово були застосовані активні дії, які у сьогоденній Україні називають рейдерством.

Першим кроком нових власників ЗАТ «Фірма АгроБІМ», стала приватизація переданих згідно актів приміщення, без повідомлення керівництва та засновників ТОВ «Фірма Агропромсервіс». Приватизація була здійснена за допомогою неправомірного рішення Зарічанської селищної ради.

Наступним кроком стала спроба силового захоплення території та виробничих приміщень Товариства 21.06.2006 року. За допомогою пилок та кувалд з приміщень фірми нападниками були зрізані та збиті замки. Але більш нічого нападники зробити не встигли. Напад був зупинений керівництвом ТОВ «Фірма Агропромсервіс», яке прибуло на свою територію за викликом охорони.

Як було з’ясовано пізніше, керування нападом здійснював депутат Богунської районної ради м. Житомира (один з власників ЗАТ «Фірма АгроБІМ») Самборський Юрій Анатолійович. Спритність останнього під час захвату свідчили про досвід, набутий у подібних ситуаціях.

Свої рейдерські дії депутат Самборський Ю.А. реалізовував за допомогою юриста з сумнівною репутацією на ім’я Косигін Сергій Вікторович. На Житомирщині ходять чутки, що для цього «юриста» порушення закону - справа звична, а поняття совісті та честі відсутні повністю. Косигіна С.Ю. неодноразово позбавляли ліцензії.

Під час спроби захоплення 21.06.2006 року, так званий «юрист» бігав з кувалдою від одного замка на воротах до іншого, намагаючись налякати присутніх своїм виглядом «безпредельщика». У присутності свідків Косигін С.В. постійно вигукував, що вони (разом з Самборським Ю.А.) це роблять не в перший раз, що зазвичай вони готуються до подібних операцій ретельніше і як правило використовують замість пилок та кувалд болгарки. В цей самий час Самборський Ю.А. всім своїм виглядом демонстрував, що він не знайомий з керівниками Товариства. ліворуч, з кувалдою – Косигін С.В.; праворуч – Самборський Ю.А.

(ліворуч, з кувалдою – Косигін С.В.; праворуч – Самборський Ю.А.)

Всі ці дії відбувались у присутності кількох представників одного з силових відомств м. Житомира. Як представники влади вони прибули на місце подій згідно заяви все того ж Самборського Ю.А. В заяві Самборський Ю.А. вказав, що на території його підприємства, а саме у приміщенні ЗАТ «Фірма АгроБІМ», знаходиться чиєсь невідоме майно; підприємство, якому це майно належить не діє та ухиляється від сплати податків, а директор цього підприємства вже 5 років знаходиться у розшуку.

Який же був подив цих представників влади коли з’ясувалося, що це підприємство є ТОВ «Фірма Агропромсервіс», яке жодних боргів ні перед ким не має. Що приміщення, за яке розгорівся увесь цей «сир-бор» згідно актів прийому – передачі та установчого договору було законно передано у власність Товариства. Що директор живий - здоровий і ніколи в житті ні від кого не ховався. Більше того – нападу не злякався та й з чинним законодавством знайомий. Що саме кумедне: наклепниками та нападниками виявились одні з засновників та власників ТОВ «Фірма Агропромсервіс», які цей беззаперечний факт визнавати категорично відмовлялись.

Потім були вибачення чиновників перед керівництвом підприємства ТОВ «Фірма Агропромсервіс». На цьому інцидент можна було б вважати вичерпаним, але не для депутата Богунської районної ради м. Житомира та його спритного помічника – «юриста».


Такий розвиток подій не входив до їх планів. А плани у них були великі, як депутатські можливості.. Навіщо їм тільки частка підприємства, коли можна забрати все і зразу. А «все» – це земля на якій це підприємство знаходиться. А суперечка навколо приміщення - лише ключ для заволодіння землею.

Річ у тому, що ділянка на якій розташоване Товариство знаходиться за межею міста Житомира, але від цієї ділянки до центру міста лише 10 хвилин ходу пішки. Уся територія навколо ділянки дуже активно забудовується. Ціни на землю стрімко йдуть в гору.

Тому навіщо працювати? Для чого вести тяжкий бізнес, виробляти продукцію, сплачувати податки, організовувати нові робочі місця? Адже можна у сумнівний спосіб, без проведення загальних зборів, скупити за безцінь акції ЗАТ «Фірма АгроБІМ». Згодом, у такий саме спосіб відібрати майно та землю у всіх сусідів, таких, наприклад, як ТОВ «Фірма Агропромсервіс». Пізніше все гамузом продати, але вже за комерційними цінами і заробити на цьому великі гроші.

Про ці свої наполеонівські плани депутат Самборській Ю.А. розповідає із задоволенням усім власникам підприємств, що є сусідами ТОВ «Фірма Агропромсервіс». Тому ні для кого це не є таємницею.

А що було далі? Далі, на адресу керівництва Товариства та його робітників особисто Самборським Ю.А. неодноразово висловлювались погрози. Крім того, депутат посилався на той факт, що за ним стоять впливові, серйозні і дуже багаті люди з Києва. І коли ті люди з великими грошима приїдуть до «тупоголових сєлюків» з ТОВ «Фірма Агропромсервіс», то «етім сєлюкам будєт мало мєста», мовляв, «браткі всє ваше барахло бистро вибросят, очістят от вас тєрріторію, і научат вас уму-разуму». При цьому весь цей «базар» супроводжувався специфічною у таких випадках «распальцовкой».

Від спілкування з народним обранцем у людей склалось враження, що повернулись рекетирські 90-ті роки, а у депутатському корпусі Житомирщини окрім бандитів нікого немає.

Далі, за командою Самборського Ю.А. від Товариства відключили електропостачання, яке забезпечувалось з підвладної депутату території. Виробнича діяльність Товариства була паралізована і воно почало нести збитки.

Від усього цього бруду у підприємців Товариства урвався терпець. Керівництво ТОВ «Фірма Агропромсервіс» подало позов до Господарського суду Житомирської області з метою з’ясувати: кому ж насправді належать спірні приміщення? Тому, хто згідно акту передав їх в якості частки до статутного фонду нового підприємства і у відповідь отримав корпоративні права на це підприємство, чи тому, хто згідно того ж акту отримав ці приміщення на свій баланс, відремонтував їх, встановив виробниче обладнання та використовує ці приміщення і сьогодні?

З початку 2007 року розпочалась судова тяганина. Справу вела суддя Господарського суду Житомирської області Сікорська Н.А.

На протязі півроку представники ЗАТ «Фірма АгроБІМ», а саме Косигін С.В. та його підлеглі юристи професійно затягували справу. Про те, що вони роблять це навмисно неодноразово заявляв сам Самборській Ю.А. Основна мета затягування справи – якомога довше утримувати виробничу ділянку ТОВ «Фірма Агропромсервіс» у неробочому стані, що обов’язково підірве фінансові можливості підприємства та морально знесилить керівників Товариства.

Але діяльність Товариства не припинилась. Було розпочато роботи з встановлення на ділянці підприємства власної електричної підстанції та підготовки виробничих площ до активної виробничої діяльності.

Коли нападники побачили, що їх план не спрацьовує, то вдались до нових хитрощів. У травні 2007 року ЗАТ «Фірма АгроБІМ» незаконно перепродає спірні приміщення якомусь громадянину м. Житомира Захарову С.А., якого ні хто і ніколи

в очі не бачив ні до, ні після продажу. А в судах його інтереси захищав всім відомий

Косигін С.В. Суддя Сікорська Н.А. навіть заплуталась на одному з судових засідань, бо не зрозуміла, кого цей «відомий юрист» насправді представляє: «Фірму АгроБІМ» чи пана Захарова С.А. На що Косигін С.В. з посмішкою відповів – «це одне і теж саме».

Мета, переслідувана ЗАТ «Фірма АгроБІМ» була зрозуміла – шляхом декількох перепродаж ще більш заплутати справу та максимально ускладнити її розгляд.

Аби запобігти розвитку цього сценарію, керівництво ТОВ «Фірма Агропромсервіс» в червні 2007 року звернулося до Корольовського районного суду м. Житомира. 20 липня 2007 року суддя Поліщук М.Г. своєю ухвалою наклав арешт на спірні приміщення до вирішення питання про визнання недійснім договору купівлі-продажу приміщення, таким чином припинивши нову аферу рейдерів.

Чергова невдача дуже роздратувала депутата Самборського Ю.А. А коли він ще й дізнався, що роботи по благоустрою території Товариства активно продовжуються, то сам прибіг на виробничу дільницю і у присутності декількох свідків почав погрожувати директору ТОВ «Фірма Агропромсервіс», і вимагати негайно припинити всі роботи на підприємстві. Що він, Самборський Ю.А., нікому не дасть можливості працювати на виробничій ділянці. Якщо, всупереч його вимогам роботи не будуть припинені, то люди, що стоять за ним, знайдуть спосіб як це зробити.

Працівників Товариства знову вразила нахабність, зухвалість та невихованість депутата. До якого ступеню цинічності треба дійти людині, до того ж депутату, щоб поводити себе таким чином?!

Тим часом Самборський Ю.А. продовжував здійснювати тиск на керівництво Товариства. Він став писати скарги в усі існуючі інстанції.

У серпні 2007 року на протязі одного тижня виробничу ділянку Товариства відвідали інспектори з охорони праці, пожежного нагляду, енергонагляду, управління з питань будівництва та архітектури та інші. Декого з інспекторів депутат особисто привозив на своєму авто марки Ауді.

Жодним з представників цих поважних наглядових органів, при здійсненні перевірки стану справ не було виявлено порушень чинного законодавства.

Пізніше, на територію Товариства, з місцевої Зарічанської влади завітали декілька друзів Самборського Ю.А. по депутатському корпусу. Вони теж намагались втрутитись у ситуацію на стороні господаря «Фірми АгроБІМ». Коли їм було доведено, що вчинені ними дії виходять за межи повноважень визначених законодавством України, вони покинули територію Товариства.

Роботи в Товаристві продовжувались. За цей час була встановлена та підготовлена до введення в експлуатацію окрема трансформаторна підстанція.

Одне за одним проходили судові засідання, на яких представниками ЗАТ «Фірма АгроБІМ» та Захарова С.А. раз за разом вносились якісь чергові клопотання. Вони весь час чогось не розуміли, в чомусь вони постійно сумнівалися, довівши все до абсурду.

Як приклад, на одному з засідань суду представниками ЗАТ «Фірма АгроБІМ» було заявлено, що ні якого приміщення ні хто, ні кому, ніколи не передавав, і тому спірного приміщення не існує в природі. Мовляв, згідно акту прийому-передачі приміщення має одну назву, а те приміщення, що вони тихо без зайвого галасу приватизували та тихо провели через БТІ має іншу подібну, але не таку ж саму назву.

Цей кульмінаційний момент був, мабуть, шедевром юридичної думки «юриста» Косигіна С.В. та працівників Центру юридичної допомоги «Дігест», який вони представляли.

Побачивши подив на обличчях представників ТОВ «Фірма Агропромсервіс», суддя Сікорська Н.А. заспокоїла присутніх, повідомивши, що факт існування приміщення встановлюється дуже просто, а саме проведенням експертизи БТІ на вимогу суду.

Така думка судді, яку вона озвучила у судовому засіданні заспокоїла представників ТОВ «Фірма Агропромсервіс», оскільки проведення такої процедури одразу ж показало дійсний стан речей. Дана перевірка документально підтвердила б факт існування та багаторічного використання переданих приміщень Товариством для виробничих потреб. Також, було б встановлено, що інших приміщень, які могли б бути передані в якості внеску до статутного фонду ТОВ «Фірма Агропромсервіс» не існує.

Після проведення подібної перевірки ні у Самборського Ю.А., а ні у його юристів, не залишилося б шансів реалізувати свої рейдерські наміри. І вони це чітко зрозуміли. Тому, мабуть, на місці не сиділи, а діяли. І результати цих дій стали помітними при проведенні наступного судового засідання, яке відбулося 01.11.2007 року.

По-перше, жодної експертизи суддею призначено так і не було. Чи то суддя забула про свої наміри до кінця розібратися у цій справі, чи то просто не захотіла цього робити.

По-друге, дуже різко змінилася атмосфера у залі судового засідання. Якось дивно стали поводитись представники ЗАТ «Фірма АгроБІМ». Вони вели себе не так, як завжди – з повагою до суду, а якось демонстративно розв’язно та з неповагою. Першу скрипку у цьому дійстві, як завжди, грав «юрист» Косигін С.В., котрий театрально демонстрував як вони з суддею Сікорською Н.А. одне одного не люблять і не поважають. Робилось це для того, щоб у представників ТОВ «Фірма Агропромсервіс» не з’явилось відчуття, що депутат Самборський Ю.А. і суддя Сікорська Н.А. знайшли поміж собою спільну мову. Та з урахуванням цирку, що відбувався у залі, саме таке відчуття у присутніх і виникло.

По-третє, саме на цьому засіданні Косигін С.В. раптом проголосив, що цю справу вже час закінчувати, бо у цій справі все і всім ясно та зрозуміло. Складалось таке враження, що у судовому засіданні керує не суддя Сікорська Н.А., а цей «юрист». Мабуть тому суддя, яка на протязі більш ніж півроку проводила засідання з інтервалом в місяць, раптом зрозуміла свою «бездіяльність» у цій справі і призначила наступне засідання вже через тиждень.

Усі ці та деякі інші явні ознаки корумпованості нашого українського судочинства, вказали керівництву ТОВ «Фірма Агропромсервіс» на те, що наступне судове засідання буде останнім, і рішення, яке винесе суддя, буде не на користь Товариства.

Так воно і сталося. 7.11.2007 року після нетривалих дебатів суддя Сікорська Н.А. Іменем України винесла воістину «соломонове рішення»: «у позові відмовити». Ось так -коротко і ясно.

Не захотіла побачити суддя Сікорська Н.А. ні Статутних документів, ні актів прийому - передачі, ні нотаріально завірених свідчень колишніх посадових осіб ЗАТ «Фірма АгроБІМ», ні факту реального існування приміщень на землі Товариства, ні фотоматеріалів, ні договорів, ні інших документальних доказів, що підтверджують факт виробничої діяльності. Не захотіла суддя провести і обіцяну експертизу БТІ за участю зацікавлених сторін. Але рішення винесла.

Така вона, українська Феміда. Що їй вигідно, те вона і бачить.

Інформація надана керівництвом ТОВ «Фірма Агропромсервіс».

Товариство «Фірма Агропромсервіс» подало заяву до Антирейдерського союзу підприємців України про вступ колективним членом.

Юридичним відділом Антирейдерського союзу підготовлена апеляційна скарга, яка подана до Житомирського апеляційного суду представниками ТОВ «Фірма Агропромсервіс».

Источник: Прес-центр Антирейдерського союзу
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: