antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Смертельне будівництво на Театральній

25/08/10
Перебування поблизу будівельного майданчику на набережній Незалежності, 1 може коштувати перехожим життя. Про це особливо варти знати батькам, діти яких навчаються у лінгвістичній гімназії № 1 ім. Т. Шевченка, адже вона знаходиться безпосередньо біля будівництва.

Незабаром розпочнеться новий навчальний рік і дітлахи підуть до школи, а батьки з полегшенням зможуть відпочити від галасливої малечі та бути спокійними, що вони не тиняються без діла, а гризуть граніт науки. Проте батькам, чиї діти навчаються у лінгвістичній гімназії № 1 ім. Т. Шевченка спати спокійно не доведеться, адже поблизу цієї школи проходить небезпечне для життя їх дітей будівництво.

Будівельний майданчик, що його розкинули за цією адресою, не відповідає нормам дотримання техніки безпеки на будівництві, а отже несе загрозу для життя перехожих цієї пішохідної зони. Нещодавно ми публікували матеріал про те, що на будівництві задіяна великогабаритна будівельна техніка, що не лише руйнує навколишній вигляд пішохідних тротуарів, а ще й лякає перехожих своїми щоденними виїздами на об’єкт. І дійсно, тут є чому лякатись.

Як повідомила журналістам заступник начальника управління архітектури та містобудування Олександра Зотова, для застосування будівельної техніки необхідно мати проект організації будівництва, в якому конкретно має бути вказано, який вантажний механізм буде використано в будівництві та його технічні характеристики. Також в проекті має бути вказана зона, в якій перенос вантажу категорично заборонено. Це особливо важливо, оскільки будівельні роботи ведуться в центрі міста, де полюбляють гуляти ужгородці та гості міста.

До того ж, на такому крані мають стояти спеціальні обмежувачі повороту стріли, а на огорожі будівельного майданчика повинен стояти знак, який показує, що над ним не має проходити стріла будівельного крану. А сам кран має пройти технічне обстеження в спеціалізованій організації (раніше це був котлонагляд).

Крім всього вищевказаного, огорожа повинна бути виконана згідно ГОСТу 23407-78, який є нормативним документом щодо організації техніки безпеки на будівництві. Читаємо уважніше, про що ж ідеться в цьому самому ГОСТі та бачимо:

«1.1. Ограждения по функциональному назначению подразделяются на:
защитно-охранные, предназначенные для предотвращения доступа посторонних лиц на территории и участки с опасными и вредными производственными факторами и обеспечения охраны материальных ценностей строительства;
защитные, предназначенные для предотвращения доступа посторонних лиц на территории и участки с опасными и вредными производственными факторами;
сигнальные, предназначенные для предупреждения о границах территорий и участков с опасными и вредными производственными факторами »
Що ж, в нашому випадку йдеться саме про будівництво,  отже наш варіант перший. Дивимось далі:
«2.1.1. Ограждения должны соответствовать требованиям настоящего стандарта и рабочих чертежей, утвержденных в установленном порядке, а также утвержденным образцам (эталонам).
2.1.2. В ограждениях должны предусматриваться выполняемые по типовым проектам ворота для проезда строительных и других машин и калитки для прохода людей.
2.2. Требования к конструкции
2.2.1. Ограждения должны быть сборно-разборными с унифицированными элементами, соединениями и деталями крепления.
2.2.2. Высота панелей должна быть:
защитно-охранных (с козырьком и без козырька) ограждений территорий строительных площадок - 2,0 м »
«3.1. Элементы ограждений должны быть приняты органами технического контроля предприятия-изготовителя »

Про те, що огорожа не відповідає нормам техніки безпеки на будівництві ми писали вже раніше, та і вище в цій же статті про це йдеться. Додамо також,що вже траплялись нещасні випадки на конкретно цьому самому будівельному об’єкті і саме через не дотримання техніки безпеки на будівництві. Про це писали в ЗМІ, а також цей випадок зафіксовано спеціальними органами, які контролюють ведення будівельних робіт. Тоді постраждав працівник будівництва (який не зізнавався у тому, що працює на об’єкті, але то вже інша історія), якого було госпіталізовано через серйозне травмування. Того разу забудовник слізно обіцяв зробити нормальну огорожу, оскільки поруч знаходиться школа та історична частина міста.

Проте з того часу майже нічого так і не змінилось. Ба більше – огорожа з часом застаріла та перетворилась на якусь стару шмату, що висить з дерев’яних балок наче мотлох… Невже за такий значний проміжок часу не можна було встановити нормальну огорожу навколо будівельного майданчику? І чому на будівництві застосовано будівельну техніку, яка не є дозволеною для використання?

І поки є ризик загрози життя пішоходам, а тим паче дітям, що навчаються поруч, як можуть бути спокійними ужгородці, чиє життя так просто ставить на карту сумнівний діяч Іван Волошин зі своєю і без того незаконною забудовою? Адже плюючи на жителів міста, цей місцевий «Фантомас» лише підтверджує свою бандитську натуру, яку прикриває своїм жовтим самвидавом «ВЗП» та кумом Андрієм Малиничем у прокуратурі.


Вікторія Маринич

Джерело: Европейский медиа-центр

Антирейдерский союз предпринимателей Украины
Остановить рейдерство, обеспечить безопасность бизнеса
Национальный комитет защиты предпринимательства
Группа компаний Корпоративная безопасность
Защита собственности, поддержка предпринимательства
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: