antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Сокальська агрофірма просить Верховний суд вберегти її від рейдерства

29/07/09
Понад 120 осіб можуть опинитися безробітними у Сокальському районі Львівської області у зв’язку з рейдерською атакою на Приватну Агрофірму «Селекціонер». Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник директора ПАФ «Селекціонер» Ігор Смолов.

Він зазначив, що рейдерство фірми розпочалося минулого року, коли відбувався викуп майнових сертифікатів і розподіл майна ПАФ «Селекціонер». Саме в цей період, за словами Ігоря Смолова, відбулися нелегітимні збори, на котрих поділили майно компанії, порушивши права 290 власників майнових паїв, з яких 124 – працівники «Селекціонеру». Водночас серйозні проблеми виникли пізніше, коли, як повідомляє заступник директора фірми, працівники звернулися до судових інстанцій та правоохоронних органів з проханням оскаржити незаконний розподіл майна ПАФ «Селекціонер». Тоді Сокальський районний суд ухвалив рішення про поділ майна і арештував приміщення та іншу власність компанії.

«Ми зверталися в Апеляційний суд, а він, не розібравшись в ситуації, не задовольнив наш позов. Тоді ми звернулися в Верховний Суд України. Тоді Верховний суд виніс ухвалу про призупинення дії рішення Сокальського районного суду. Тепер, замість того, щоб займатися виробничими питання, нам потрібно цілий юридичний відділ, щоб їздити по судах. Крім того, втручається ще виконавча служба, котра виконує незаконні рішення», - повідомив Ігор Смолов.

«В робочий день приїхало 10-15 осіб на машинах, сказали, що це виконавча служба і виконує рішення суду. Вони не представили жодних документів, ні про те яка це виконавча служба, ні про те, яке саме рішення суду вони виконують. Людей вигнали з приміщень, не дали навіть переодягнутися і забрати особисті речі, закрили і опечатали приміщення. Просто наклали арешт на майно. Опечатали трактори і автомобілі призначені для годування худоби. На сьогоднішній день підприємство на 80% паралізовано діями судів і виконавчої служби», - підкреслив він.

Заступник директора ПАФ «Селекціонер» зазначив, що в результаті розподілу майна, підприємство не може налагодити роботу. В основному поділ відбувся між трьома власниками, але він стверджує, що речі передані у власність нелогічно.

«Ми готові віддати деяке майно опонентам. Якщо, наприклад, є 6 машин, з яких лише три працює, ми готові залишити собі одну робочу і одну поломану. Те саме можуть взяти опоненти. Але при розпаюванні бралися приміщення, але не бралася асфальтова площадка, котра входить до цього приміщення. Наші опоненти беруть приміщення, а площадки лишають нам. А це так само, як би я купив зал, а двері купив хтось інший, тоді я б не зміг зайти в той зал», - пояснив Ігор Смолов.

«Вийшло навіть так, що приміщення сільської ради попало під розпаювання. Це смішно. Якщо пройде розпаювання, сільській раді треба буде десь піти. Ми пропонували передати це приміщення на баланс сільської ради, але на це не відгукнулися. Теперішній голові сільради це не потрібно», - додав він.

Ігор Смолов повідомив, що йому не зовсім відомо хто саме стоїть за такими рейдерськими схемами.

«Ці люди – це пан Вишневський, котрий не місцевий житель. Складається враження ніби він хоче просто скупити приміщення: гаражі, майстерня, склади. Також компанія «Шанс» - пані Наталія Шамбуровська. Вона каже, що обробляє 500 га землі, хоча офіційно в неї працює 5 осіб», - повідомив Ігор Смолов, додавши, що «Шанс» планує забрати собі у власність навіть пожежну машину, хоча таке майно не підлягає розпаюванню.

Водночас заступник начальника аграрного відділу Сокальської райдержадміністрації Ігор Махашілов підтвердив інформацію про те, що дії судів та виконавчої служби в цій ситуації є неправомірними. За його словами, боротьба точиться навколо кількох об’єктів, котрі сьогодні є досить вартісними.

«Господарство ПАФ «Селекціонер» засновано на пайовому майні. Цього майна є на 6 млн. 400 тис. грн.. 64% цього майна – це будівлі, котрі зараз надзвичайно цінні. 16% - техніка, 16% - обігові кошти, 3% - худоба і 1% - інше. Сьогодні там знаходиться 778 голів великої рогатої худоби. Повірте, що стільки худоби сьогодні навіть в районах деякий немає, а вони мають в одному господарстві. Там засіяно 800 га землі. Я був присутній на опечатувані майна. Дійсно було багато порушень. Частину техніки вдалося повернути і підприємство працює, але психологічний стан працівників важкий, оскільки люди не знають, що робити далі», - поінформував Ігор Махашілов.

Він зазначив, що адміністрація, в межах своєї компетенції, намагається вплинути на ситуацію, оскільки йдеться про понад сотню осіб, котрі можуть стати безробітними. Крім того, підприємство є важливим об’єктом для даного регіону.

«Ми неодноразово збирали всіх зацікавлених осіб, котрі провели викуп майна. В основному це пан Вишневський, який викупив свідоцтв на суму близько 1 млн. 800 тис. грн., фермерське господарство «Шанс», котре працює на сусідній території і викупило на півтора мільйона, а також свідоцтва на суму 2 млн. 720 тис. грн. перебувають у об’єднання «Надія» (об’єднання створене працівниками ПАФ «Селекціонер» - Вголос). Спірне питання виникає при розподілі будівель і техніки. Дуже багато питань є до судів, але як адміністрація ми не маємо права втручатися в судовий процес», - повідомив Ігор Махашілов.

За словами представника Сокальської районної адміністрації, якщо не залагодити сьогоднішньої ситуації, то підприємство може просто зникнути, а худоба просто «піде під ніж».

Приватна Агрофірма «Селекціонер» існує вже близько 50 років. Компанія займається вирощуванням великої рогатої худоби, свиней, зернових культур, кормів та цукрового буряка. Також ПАФ «Селекціонер» є співзасновником молокопереробного заводу. Середня зарплата на підприємстві складає 800-900 грн.


Джерело: Вголос про економіку

Антирейдерский союз предпринимателей Украины
Остановить рейдерство, обеспечить безопасность бизнеса
Национальный комитет защиты предпринимательства
Группа компаний Корпоративная безопасность
Защита собственности, поддержка предпринимательства

Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: