antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Спроба рейдерського захоплення ЗАТ «Продмаш»: на чиєму боці кримська влада

13/01/09
Два десятка невідомих людей на кількох автомобілях під"їхали до воріт сімферопольського підприємства «Продмаш». У складі "групи захвату" перебувала  вантажівка з дровами. При штурмі заводських воріт вона повинна була виконувати роль тарану. Рейдери спробували проникнути на територію підприємства. Проте на захист «Продмаша» стіною стали працівники заводу разом з охоронцями.

Сімферопольський завод продовольчого машинобудування «Кримпродмаш» імені Куйбишева (нині - ЗАТ «Продмаш») - одне з найстаріших підприємств України, засноване ще в 1876 році. Найбільший виробник технологічного устаткування для переробних галузей в різні роки постачав продукцію на 350 підприємств Радянського Союзу та експортував у десятки країн світу.

За останні роки багато що змінилося в долі підприємства. Дійшла справа ы  до рейдерських атак. Як з"ясувалося, ще в серпні та жовтні цього року відбулися засідання Господарського суду Сімферополя, на яких розглядалася доля підприємства. Але про те, що засідання проходять, керівництво «Продмашуа» ніхто не інформував і до суду не запрошував. На завод зателефонували з податкової інспекції і запитали, чому «Продмаш» закрили. Усі співробітники були дуже  здивовані, працівники податкової, до речі, теж. Адже підприємство діє. Зрештою з"ясувалося, що якісь люди по підроблених документах провели ці судові засідання і... закрили підприємство.

«Продмаш» зверталися до влади, і в першу чергу в міліцію, прокуратуру, парламент та Раду міністрів автономії. Написали відкритий лист президентові України. На даний час по факту рейдерськой атаки прокуратура порушила кримінальну справу. Вирішення Господарського суду Сімферополя розглядається в Апеляційному суді. Боятися колективу заводу абсолютно нічого, адже всі документи на підприємстві в нормі. Є вирішення загальних зборів. Права власності зареєстровані.

Але рейдери пішли на хитрість. Вони пред"явили документи, які нібито свідчать про те, що на підприємстві є скарги, що розглядаються у суді. Якби все було законно, вони прийшли б з судовим виконавцем. Мабуть, рейдери розраховували на раптовий силовий захват підприємства.

Але завод вдалося відстояти. Коли приїхали рейдери, на допомогу прийшли робітники інших підприємств. Виконуюча обов"язки гендиректора ЗАТ «Продмаш» Олена Золотарева висловила величезну вдячність  робітникам, що стали на захист рідного заводу та промисловим підприємствам, які направили людей в допомогу «Продмашу». Адже завод підтримали підприємства «Сантехпром», «СЕЛМА», «Сельхоздеталь» та інші.

Рейдерськая атака негативно позначилася на роботі підприємства. Але не дивлячись ні на що, люди продовжують працювати, і завод виконує зовнішньоекономічні замовлення по раніше підписаних контрактах.

...Стало відомо, що рейдерську атаку на ЗАТ «Продмаш» зробила якась севастопольська комерційна структура. Але ж зрозуміло, що такі справи робляться тільки з дозволу " у верхах". Тому й покласти край рейдерству повинні там. Навряд чи «Продмаш» цікавив рейдерів як виробництво, але велика територія в межах міста, склади та магазини, які згодом можна здавати в оренду - ось дійсна причина захоплення.

З відкритого листа колективу заводу «Продмаш»: «Пане Президенте, ви - глава держави, гарант Конституцiї, допоможiть трудовому народовi у боротьбi з бандитами щодо збереження пiдприємства та наших робочих мiсць... врятуйте наше пiдприємство, нашi родини, наше майбутнє, майбутнє наших дiтей... Просимо вас надати доручення відповiдним структурам Мiнiстерства юстицiї, Мiнiстерства внутрiшнiх справ та припинити злочиннi рейдерськi захвати, вжити заходiв до cуддiв Господарського суду мiста Сiмферополя, які сприяють своїми рiшеннями на користь бандитам, єдиною метою яких є лiквiдацiя пiдприємств та нажива на людському горi".

Сьогодні дуже часто можна почути, що теперішня ситуація в Україні нагадує бандитські дев"яності роки. Проте в ту пору влада, хоч і була пов"язана зі всякими рекетирами та кілерами, все ж намагалася, інколи невдало, дистанціюватися від них в очах громадської думки. Нині ж все навпаки. "Слуги" українського народу у своєму прагненні загарбати все, що добре й погано лежить, настільки забулися, що стали порушувати всі норми пристойності. Пора вже зупинитися, адже народ і вила може узяти...


Джерело: Антикримінальний вибір
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: