" />
     antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Суд поставить крапку у скандальному будівництві біля Софії Київської

16/04/10
Завтра у Шевченківському районному суді столиці відбудеться засідання за позовом ТОВ "Інвестиційно-будівельна група" до мешканців будинків по вул. Гончара, які протестують проти будівництва багатоповерхівки у буферній зоні заповідника Софія Київська. На цьому засіданні, ймовірно, буде поставлена крапка у протистоянні між будівельною компанією і жителями столиці. Про це заявили активісти ініціативи "Збережи старий Київ".

За їхніми словами, до відповідачів увійшли Євгенія Бєлорусець, Ірина Нікіфорова, Віктор Зуй і Ігор Супрун.

У своєму позові забудовник вимагає визнати будівництво на вулиці Гончара, 17-23 законним, а також стягнути з місцевих жителів 560 тис. грн. матеріального збитку, який ніби був завданий внаслідок того, що під час однієї з акцій протесту була завалена будівельна огорожа.

Активісти також зазначили, що правомірність протестів проти будівництва багатоповерхівки на вул. Гончара, 17-23 підтверджують у Міністерстві регіонального розвитку і будівництва. А начальник Головного управління охорони культурної спадщини міськадміністрації Руслан Кухаренко, відповідаючи на запит ініціативної групи мешканців, зазначив, що його узгодження щодо цього будівництва недійсне, оскільки узгодження його безпосереднього керівництва - Державного управління у сфері охорони культурної спадщини - було відкликано.

"Активність ТОВ "Інвестиційно-будівельна група" і неприкрита лояльність до компанії-забудовника судді Зубкова, який головує у цій справі, примушують киян сумніватися у справедливості майбутнього рішення суду. Так, під час попереднього слухання суддя Зубков, без сумніву, залучив до справи сумнівні цифрові фотографії невідомого авторства із зображенням відповідачів. Крім того, ще у серпні, коли справа тільки була прийнята до розгляду, суддя Зубков прийняв неправомірну постанову, відповідно до якої відповідачам забороняється брати участь в акціях протесту проти незаконної забудови, що порушує їхнє конституційне право на висловлення власної думки, а також ст. 151 Цивільного процесуального кодексу України", - зазначили активісти.

Ініціативна група мешканців вул. Гончара закликає всіх киян і журналістів, небайдужих до майбутнього міста, прийти на завтрашнє засідання Шевченківського райсуду і підтримати відповідачів.

"Якщо суд задовольнить зухвалі вимоги забудовника, це стане прикрим прецедентом, який поставить під загрозу інші суспільні протести проти незаконної забудови", - додала Є.Бєлорусець.

Нагадаємо, раніше прокуратура Києва винесла розпорядження, яким вимагала терміново припинити дію дозволу на виконання будівельних робіт по вул. Олеся Гончара, 17-23.

16 липня ознаменувалося протистоянням між забудовником, активістами ініціативи "Збережи старий Київ" і представниками ініціативної групи мешканців прилеглих до цієї ділянки будинків. За словами активістів, забудовник використав проти них сльозоточивий газ і димові шашки.

Водночас активісти заявляли про те, що 17 липня народні депутати України від Партії регіонів Олександр Волков і Ельбрус Тедеєв, а також помічники народного депутата В.Хомутинніка приїхали на місце скандального будівництва, щоб захистити забудовника.

Раніше повідомлялося, що київська влада збирається переглянути дозволи на будівництво у буферній зоні національних заповідників Софія Київська і Києво-Печерська Лавра. Мета перевірки - можливість анулювання дозволів або накладення істотних обмежень на будівництво.


Джерело: ЛігаНовости

Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: