antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


У «Лвівсільмаша» з’явилася друга печатка!

10/09/08
Корпоративний конфлікт між групами «Кредо-актив» и «БілоцерківМАЗ» на «Львівсільмаші» після кількох місяців затишшя знову ввійшов в активну фазу. Після того як перша ініціювала визнання печатки підприємства зниклою і виготовила дублікат, представники другої заявили про те, що фінансово-господарчу діяльність підприємства паралізовано.

Помічник голови правління з фінансових та юридичних питань Петро Онищак (помічник Валерія Кожухаря, призначеного «БілоцерківМАЗом») заявив «і», що минулої п’ятниці на заводі дізналися про появу дублікату печатки. «До нас надійшов лист з банку, в якому повідомляється, що голова правління підприємства Денис Мельников внесений до реєстру, він приніс усі необхідні документи, в тому числі печатку №1». Тепер право підпису на банківських рахунках перейшло від Валерія Кожухаря до Дениса Мельникова. За словами пана Онищака, на рахунку підприємства знаходиться 436 тис. грн., проте нині «Львівсільмаш» не може проводити розрахунки з контрагентами та виплачувати заробітну плату.

Денис Мельников у коментарі «і» висловив сумнів щодо повноважень Валерія Кожухаря та Петра Онищака, але факт виготовлення дублікату печатки підтвердив. «Валерій Кожухарь, з його слів, відмовився визнавати рішення зборів акціонерів від 20 липня, і тому печатку не було передано»,— заявив пан Мельников. За його словами, в результаті порушено карну справу щодо перешкоджання в здійсненні госпдіяльності підприємства, у місцевих ЗМІ опубліковано об’яву про те, що печатку загублено та виготовлено новий екземпляр.
Як розповів Петро Онищак, «коли з’явилася об’ява в газеті про те, що загублену печатку вважати недійсною, ми одразу ж поінформували правоохоронні органи, дозвільні органи про те, що печатку не втрачено і вона знаходиться на підприємстві. Тому просили не надавати будь-яких дозволів на це до остаточного з’ясування судом всіх обставин».
Денис Мельников зауважив, що печатку він уже використовує, проте прямої відповіді на питання, які саме дії здійснює, не дав: «Це дії, пов’язані з фінансово-господарчою діяльністю, включаючи розрахунково-касове обслуговування, представлення інтересів підприємства в судах, свідчення для правоохоронних органів».

Зараз пан Мельников, за його словами, чекає доки наберуть чинності судові рішення, які підтвердять легітимність обрання його головою правління. «Тільки-но вони наберуть чинності, вирішуватимемо з судовими виконавцями питання, як я маю потрапити на своє робоче місце і виконувати свої обов’язки»,— пообіцяв один з голів правління.

За версією представників «БілоцерківМАЗа», Валерій Кожухарь призначений виконувачем обов’язків директора підприємства на засіданні наглядової ради 28 травня. А в «Кредо-активі» запевняють, що зміна керівних органів відбулася 30 квітня, а потім була підтверджена рішенням зборів акціонерів 20 липня. Як і буває в таких випадках, сторони обіклалися рішеннями суддів, які підтверджують законність їх дій.

Обидві групи помічені в активній цікавості до машинобудівного бізнесу. Київська компанія «Кредо-актив» Володимира Патраманського та Андрія Драгана до придбання у лютому 2008 р. близько 50% акцій «Львівсільмашу» (сконцентрувала більше 60% акцій) вже володіла запорізьким заводом магнітофонів «Весна», ремонтно-механічним підприємством «Модуль», харківським заводом електротехнічного устаткування. Раніше контрольний пакет львівського заводу належав лізинговій компанії «Украгромашінвест».
Активи Олександра Олійника, власника «БілоцерківМАЗа», більше зосереджені в галузі сільгоспмашинобудування. На початку 2008 р. «БілоцерківМАЗ», ТОВ «Херсонський машинобудівний завод» (його викупили у Віктора Пінчука) та «Львівсільмаш» підписали договір про спільну діяльність.

Джерело: «Экономические известия»

Переклад: Прес-служба АСПУ
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: