antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Українців пропонують штрафувати за куріння дома і в машині

09/07/10
Українцям можуть заборонити палити дома і у власних автомобілях, купувати сигарети менш ніж за 300 метрів від зупинок транспорту і дивитися на процес куріння в кінофільмах. Такі нововведення пропонує законопроект №6595, зареєстрований в кінці червня в парламенті. Автори законопроекту - "нашоукраїнець" Юрій Кармазін і "регіоналка" Тетяна Бахтєєва. На думку опитаних нардепів і експертів, цей законопроект абсурдний і дискредитує ідею боротьби з курінням як таку.

Особливі зауваження до законопроекту в комітету із захисту прав людини - адже він передбачає за куріння навіть у власному домі штраф від 1700 до 2550 гривень і 60 годин громадських робіт. Глава комітету Верховної ради з питань прав людини Олег Зарубінський (фракція Блоку Литвина) вважає, що навіть в такій потрібній справі як боротьба з курінням не можна перетинати межу.

"Приватна територія людини, його житло є недоторканними. Якщо людина палить у себе в квартирі і при цьому нікому не заважає, то забороняти йому палити або, скажімо, пити пиво біля будинку, не зовсім коректно. Потрібно сформулювати такі норми закону, які можна виконувати. Найжахливіше - це коли придумують свідомо нереальні норми. Тоді такий закон матиме протилежний результат", - вважає Зарубінський.

З ним згодна і заступник комітету ВР з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Ксенія Ляпіна (фракція "Наша Україна - Народна самооборона"): "Сьогодні основна проблема не в тому, щоб існує мало заборон на куріння - їх достатньо. Проблема в тому, що немає інституту контролю за виконання таких норм. Адже якщо неможливо проконтролювати виконання закону, то заборони, про які йде мова в законі, є декларативними". На думку депутата, ефективнішим може бути не збільшення штрафів, а активна роз"яснювальна робота про шкоду куріння.

Абсурдом вважають даний законопроект і представники рекламної галузі. "Автори законопроекту демонструють незнання права, адже в будь-якій нормальній країні легальний товар має право на легальне поширення інформації про нього, - відзначає глава Асоціації зовнішньої реклами України Артем Біденко. - Тим паче, що зараз в Україні вже заборонена майже вся реклама сигарет. Законодавство про рекламу тютюну в Україні є одним з найбільш жорстких в Європі. Адже депутати люблять робити собі дешевий піар на легких темах - замість того, щоб писати законопроекти про основи здорового способу життя, створювати програми спортивним гуртків в школах, робити соціальні кампанії, як це було в США, Канаді, що справді зменшило кількість курців".

На думку Біденка, окремі норми законопроекту є відверто нереалістичними і популістськими. "Є приваблива ідея заборони куріння у фільмах, але автори закону не можуть заборонити показ, наприклад, популярних в Україні голлівудських або російських фільмів з сценами куріння або вирізувати ці сцени з кіно".

Економічний експерт Дмитро Селіверстов вважає, що поданий законопроект є бажанням нової влади відвернути увагу від актуальних економічних проблем. "У країні величезний дефіцит держбюджету - 58 мільярдів гривень - це лише офіційні цифри. Середня зарплата в травні 2010 року була нижча, ніж в грудні 2009, а заборгованість по зарплатах зросла з початку року на 414 мільйонів гривень. А урядова коаліція замість вирішення цих термінових проблем займається популістськими "прожектами". Причому ніхто не запитує представників малого і середнього бізнесу - на які кошти вони обладнали "кабінки" для куріння, чи згодні вони відмовитися від торгівлі сигаретами в кіосках на користь супермаркетів. А малий бізнес в Україні - це 6,5 мільйона українців, яким потрібно якось годувати свої сім"ї".

В цілому, як прогнозує заступник глави комітету ВР з питань свободи слова і інформації Олександр Голуб (фракція КПУ), даний законопроект викличе хвилю протидії і в парламенті, і за його стінами, адже "запропонований варіант законопроекту виконати дуже важко".
   

Джерело: finance.ua

Антирейдерский союз предпринимателей Украины
Остановить рейдерство, обеспечить безопасность бизнеса
Национальный комитет защиты предпринимательства
Группа компаний Корпоративная безопасность
Защита собственности, поддержка предпринимательства
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: