antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


”Він забрав у нас усе і зробив жебраками”

23/06/10
Понад 100 людей, переважно киян, не можуть повернути свої заощадження. Віддали їх президенту громадської організації ”Фонд взаємодопомоги” 36-річному Сергієві Хатковому. Та він зник із майже $2 млн.

— Тепер ми — жебраки, — зітхає Віра Лішкевич, 60 років. — І можемо опинитися на вулиці, бо побрали кредитів під застави квартир і все віддали Сергію.

Віра Федорівна родом із міста Прип’ять на Київщині. Її чоловік був ліквідатором наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. 1986-го їх переселили до Києва, видали двокімнатну квартиру на житловому масиві Троєщина. Мають двох доньок. Олені виповнилося 28, Наталії — 22. Старша працює у туристичній компанії, молодша — юрист.

— Дев’ять років тому чоловік помер, — згадує Віра Лішкевич. — Донькам уже треба самим родини створювати, а жити ніде. Збирали копійка до копійки, складали, обмежували себе у всьому.

Після виходу на пенсію у Віри Федорівни побільшало вільного часу. Відвідувала тренінги, де людей навчали заробляти гроші, була слухачем курсу ”Як стати мільйонером” американця Роберта Флетчера. Зараз його судять за шахрайство в особливо великих розмірах.

— Там і познайомилась із Сергієм Хатковим, одним із кращих учнів Роберта. Такий представницький чоловік, бізнесмен. Розказував, як у своїх 23 роки уже був власником цегельних заводів у Черкаській області, заробив 3 мільйони доларів.

Сергій Хатковий родом із міста Звенигородка на Черкащині. У Києві винаймав трикімнатну квартиру, їздив чорним джипом ”мерседес”. Був президентом ”Фонду взаємодопомоги”, вдавав із себе мільйонера, навчав програм, як можна швидко забагатіти, проводив тренінги. В Інтернеті досі можна знайти його проекти: ”Деньги из воздуха, или зарабатывать модно”, ”Ищем менеджера, желающего получить 60 000 гривен за 60 дней”.

— Він пояснював, що заробляє на фондовому ринку і пайових інвестиційних фондах, детально все розписував, — каже Віра Федорівна. — Його прибуток — 160 відсотків річних. Ми вірили, ставали членами фонду, несли гроші, пропонували так само заробляти сусідам. Хто приносив йому гроші — за місяць отримував із 10-відсотковим наваром. Усі були задоволені, брали кредити. Сергій же пропонував вкладати ще й в інші свої проекти. Але все то було тільки на папері. Програми розписував, а гроші витрачав як хотів.

Сергій Хатковий спонукав Лішкевич стати поручителем його молодшого брата Костянтина, щоб той зміг отримати банківський кредит $80 тис. Вірі Федорівні пообіцяли, що ці гроші будуть працювати на неї. Під заставу віддали її двокімнатну квартиру.

Гроші забрав Сергій. Потім Лішкевич купила ще у кредит однокімнатку, яку віддала йому під офіс. Віддали всі заощадження. Хатковий справно платив і за кредит, і відсотки, давав на життя Лішкевичам.

— Що щось не так, ми почали помічати десь 2009 року, — розповідає 22-річна Наталія Лішкевич. — Почали його запитувати. ”Невже ви мені не довіряєте, як ви можете?” — лаявся.

Торік у серпні Сергій Хатковий зник.

— Разом із ним — наші 115 тисяч доларів, — говорить Віра Федорівна. — Тепер ми самі зобов’язані сплачувати кредит, бо квартиру можуть відібрати.

Киянки, у яких взяв гроші Сергій Хатковий. Зліва направо: Надія Фесенко, Любов Баланчівадзе та Віра Лішкевич. Їм не повернули 225 тисяч доларів
     
51-річна Любов Баланчівадзе — сусідка Лішкевичів. Їхню родину переселили до Києва із селища Поліське, що біля Чорнобиля. Хатковий заборгував їй $95 тис.

— Теж йому повірила, — зітхає Любов Сергіївна. — Бо набридло сидіти, все життя складати, економити. А він пропонував гарний і швидкий заробіток. Показував книжки по фінансовій грамотності, там усе так чітко прописано.

Вона спочатку не вірила. Але знайомі отримували щомісячно по 10% від внесків.

— Віддала все, що за життя зібрала, — зітхає. — І те, що батьки потом і кров’ю заробили, і те, що в людей позичила.

41-річна Надія Фесенко віддала Хатковому $15 тис.

— Так хотілось заробити на квартиру, бо з донькою і чоловіком живу у свекрухи, — пояснює. — Наші мами повіддавали нам гроші, щоб ми їх захоронили, а ми захоронили їхні гроші.

Люди поскаржилися на Хаткового до Київських прокуратури Шевченківського району, Управління з боротьби з економічною злочинністю й Управління по боротьбы з організованою злочинністю. Кримінальну справу порушили за шахрайство. Затримати Сергія не можуть, бо справу порушили не проти особи. Знайти його — теж.

— Ми не знаємо, що робити, — каже 28-річний Олександр Підвисоцький. Йому не віддали $800. — Міліціонери не радять нам шукати Сергія, бо злякаємо. Самі ж узяти не можуть чи не хочуть. Справа тягнеться, а кредити висять, відсотки ростуть.

Із Сергієм Хатковим зв’язатися не вдається. Він постійно змінює номер мобільного.

— Ми раз таки додзвонилися, — говорить Наталія Лішкевич. — Він накричав. Сказав, щоб зі своїми кредитами розбиралися самі. ”Ви доб’єтеся того, що скоро боятиметесь з квартири вийти!”, — крикнув.

Вкладники дізнавалися про Сергія через знайомих. З’ясували, що він пов’язаний з криміналом ще з 1990-х.


Роман ЗАПОРОЖЧЕНКО

Джерело: Gazeta.ua

Антирейдерский союз предпринимателей Украины
Остановить рейдерство, обеспечить безопасность бизнеса
Национальный комитет защиты предпринимательства
Группа компаний Корпоративная безопасность
Защита собственности, поддержка предпринимательства
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: