antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Власники автостоянки у Полтаві заявили про рейдерське захоплення їхнього майна міськрадою

25/02/20
Власники автостоянки у Полтаві заявили про рейдерське захоплення їхнього майна міськрадою
Переглядів  760     

У редакцію інтернет-видання «Полтавщина» звернулись представники підприємства «Карсад-1», які орендують земельну ділянку біля траси «Київ-Харків» за адресою вул. Київське шосе, 70-А в Полтаві. Там підприємство на площі 9002 кв.м облаштувало автостоянку на 300 автомобілів. У своєму листі-зверненні до ЗМІ підприємці заявили, що міська влада незаконно змінила цільове призначення землі під ринок «Оптовичок» і руйнує їхнє майно.

Юрист підприємсва «Карсад» Валентин Артем’єв розповів:

— З 1987 на цій ділянці була «Всеукраїнська спілка автомобілістів». У 2014 році вони збанкрутували і почали розпродувати своє майно і ми його придбали. Після цього «Полтава-Сервіс» підписало з нами договір оренди земельної ділянки. Ми зареєстрували це майно, право власності підтвердив суд. Майно — це будівля охорони, вбиральня, гектар асфальту, який ми за власні кошти купили й поклали. Також там є металева огорожа і ворота. Ми облаштували в голому полі інфраструктуру.

У 2018 році працівники відділу земельних ресурсів, де пан Трегубов керує, підготували на сесію пакет документів і тим самим ввели в оману депутатів, які голосували за зміни цільового призначення, не маючи гадки про те, що там є чуже майно. Вони подали бланк порожній, що за тією ділянкою нічого нема — просто гола територія. Звісно, депутати проголосували за те, щоб перенести туди ринок.

Автостоянка весь цей час працювала. Про зміну цільового призначення ми дізналися аж через пів року, коли отримали рахунок на оплату оренди. З 13 тисяч вона раптом зросла до 25 тисяч гривень. Ми прийшли в «Полтава-Сервіс», у нас попросили договір і просто відібрали його. Видали нові договори на ринок «Оптовичок». Нас завірили, що «так треба» і так «буде добре». Чому ж ми повинні сплачувати таку оренду? Чому тут має бути ринок, якщо на ділянці є наше майно? Ми почали платити завищену оренду, як за ринок, а не як за автостоянку. Вже 19 місяців сплачуємо вчасно.

За законом, вони не можуть здати наше майно іншим особам. Але неможливо користуватися ринком у повному обсязі, бо там 50% землі просто зруйновано.

Я вам розповім, що там робив «Полтава-Сервіс». Вони без будь-яких погоджень і проектів, найняли якихось у лапках «фахівців», які приїхали й почали проводити якісь інженерні роботи на території. Це вересень-жовтень 2018-го і початок 2019-го року. Зруйнували наше асфальтове покриття і почали прокладати якісь комунікації, бо за їхнім проектом, на ринку повинні бути вода й каналізація. Роботи виконували там якісь п’яниці. На території стоянки з одного боку іде каналізаційний колектор — оцей проблемний, який зараз зруйнований, а за 10 метрів звідти іде центральний водогін із Абазівки до Полтави. Тобто на території майданчика є центральні артерії. Вони врізались до водогону і до каналізації. Після цього почав руйнуватись колектор, який до них стояв 80 років і все було добре.


Вздовж траси М-03 в межах Полтави проходить аварійний колектор «Полтававодоканалу»

З того часу три рази проривав центральний водогін. Там такий тиск, що під час прориву вода б’є стовпом і руйнує асфальт, як після вибуху. Ми вже сплачували людям компенсації за машини, які через це пошкодило.

А водоканал просто приїхав, поклав на трубу латочку, засипав і поїхав. Усе інше — утрамбувати, засипати щебенем, піском і заасфальтувати — це все робимо ми за наші кошти. Нам кажуть: ваше майно, ви й ремонтуйте.

Автостоянка працює й зараз. Просто нам довелось зсунутися в інший бік. Слава Богу, що вони свої роботи почали робити поступово і не перекопали одразу всю територію. На іншій частині парковки, де працювали підрядники, ніби війна пройшла. Там тече колектор на всю стоянку і сморід такий, що коні падають. Там лежать труби і поруйнований асфальт. Раніше на парковку можна було поставити 300 автомобілів, а зараз 150. Там поруч спальний район, Київське шосе. Всі люди ставлять свої машини. Якщо стоянки не стане, то де паркувати машини? В дворах місця нема.

Через дорогу від нас є ще один майданчик — Київське шосе, 60. Це також стоянка нашого підприємства. Земля громади, майно наше. Поруч із нею була величезна яма. До нас по допомогу звернувся водоканал, мовляв, треба робити колектор і для цього треба зайти на нашу територію і робити проколи з нашої території. Нам запропонували закрити частину ділянки, щоб туди могло зайти їхнє обладнання і великі машини, які прокладають труби під землею.

Вони зняли шар нашого асфальту, змінили там колодязі і викопавши дві великі ями, розвернулись і пішли, хоча обіцяли заасфальтувати. Чому ми повинні мати збитки? Чому ми повинні фінансувати цей ремонт? Підрядники водоканалу покинули своє обладнання, свої вагончики, контейнери і будівельне сміття і просто зникли. Ми почали їх шукати, бо хотіли звернутися до суду, щоб стягнути з них компенсацію. Виявилось, що такого підрядника не існує, це фіктивна фірма. В мене питання до водоканалу: кому ви перерахували мільйони гривень, якщо такої фірми — «KSK-Україна» — нема взагалі? — каже юрист Валентин Артем’єв.

21 липня 2016 року виконавчий комітет прийняв рішення про організацію оптово-роздрібного ринку «Оптовичок» на вул. Київське шосе, 70-А.

Білборд-анонс відкриття ринку «Оптовичок» у серпні 2016 року

Білборд-анонс відкриття ринку «Оптовичок» у серпні 2016 року

3 листопада 2016 року виконавчий комітет затвердив план території нового комунального ринку.


План ринку «Оптовичок»

У січні цього року директор КП «Полтава-Сервіс» Дмитро Бурмака розповів,що міська влада шукає нову ділянку під ринок в районі Київського шосе, а щодо ділянки за адресою Київське шосе, 70-а сказав:

— Ми раніше планували перенести оптовий ринок на Київське шосе, 70-А. Там була раніше автостоянка, потім змінили її цільове призначення під ринок. Але коли почали проводити ремонт дороги «Київ-Харків» у межах Полтави, виникла величезна проблема — виявилось, що колектор, котрий іде уздовж траси, згнив. Тому ділянка, на яку планували перенесення оцього оптового ринку з овочами і фурами, не підходить у технічному плані. Також є там іще юридичні проблеми, — розповів директор КП «Полтава-Сервіс» Дмитро Бурмака. — Тому ми плануємо знайти іншу ділянку на Київському шосе. Це необхідно, бо навіть самі підприємці на Центральному ринку кажуть, що це було б дуже зручно, бо дуже багато людей приїжджає з районів і не потрібно буде їхати в центр міста на вантажівці чи на бусі.

— Я маю інформацію, що зараз готується рейдерське захоплення нашої ділянки під виглядом перенесення ринку, — продовжує Валентин Артем’єв. — Що вони хочуть? Вони змінили цільове призначення — це перше коло. Тепер туди треба пустити людей і подати якийсь просто позов до суду, виставити там поліцію і свою охорону, здати наше майно іншим людям, щоб вони користувались. І все. Будуть казати, що справа в судах і користуватимуться нашим майном. Вони кажуть, що шукають нову ділянку під ринок. Уздовж траси є багато вільної землі. Але вона їм не потрібна, бо там голе поле. А в нас уже є все — прокладена лінія від «Обленерго», яка нам коштувала страшних грошей, а вони її просто переоформлять за 3 копійки. У нас вже є вода і каналізація, асфальт і охорона. Ми поставити стовпи і провели освітлення. Наше приміщення можна використовувати як адміністрацію ринку. Є вся інфраструктура, ще й траса поруч. Тому ми подали лист секретарю Полтавської міської ради Олександру Шамоті, на виконком і в «Полтава-Сервіс». Ще надіслали листа через пошту на Полтавську міську раду. Пакет документів і скаргу надіслали до Генпрокуратури, МВС, НАБУ, САБ, ДБР.


Підрядник водоканалу кинув своє обладнання, свої вагончики, контейнери і будівельне сміття і просто зникли

Ми хочемо, щоб міська рада припинила порушувати наші конституційні права, повернула цільове призначення землі — під автостоянку, як і було раніше, перерахувала нам оренду, бо вона не може бути 25 тисяч гривень. Також просимо, щоб міська рада уклала з нами договір без посередника, «Полтава-Сервісу», яке є збитковим підприємством і невідомо, чим займається.

Автор:  Олена ЛУЦЕНКО
Посилання на джерело:  https://poltava.to

Повернутися до розділу


Інші публікації: