antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


”Я не хочу сидіти за чужі гріхи”

17/06/10
Третій рік вінничанин Ігор Откидач переховується за кордоном. Боїться повертатися додому, бо тут його чекає в’язниця.

База відпочинку ”Вінниця” у селі Коблеве Березанського району Миколаївської області. Вона належить вінничанам Ігорю та його батьку Василю Откидачам, однак 50 соток землі забрали власники сусідньої бази ”Парадіз”(фото: Юрій КОМАРНИЦЬКИЙ)

— Спочатку в нас із батьком забрали бізнес і гроші, — розповідає ”ГПУ” Ігор Откидач, 36 років. — Але я не мовчав. Тоді мене вирішили просто посадити.

Ігор та його батько Василь — підприємці. У курортному селі Коблеве Березанського району на Миколаївщині мали базу відпочинку ”Вінниця”. Син працював завідувачем.

Увечері 15 листопада 2005 року Ігор з дружиною був на базі, як почув знадвору лайку. Вийшов на балкон, побачив двох п’яних робітників із сусіднього будівництва, які лізли на територію.

— Запитав, куди це вони зібралися, — згадує Ігор. — У відповідь полетіла пляшка. Потяглися за цеглиною.

Откидач вистрелив із газового пістолета у повітря. Нападники не вгамувалися, лізли битися. Завідувач захищався, вдруге стріляв уже в робітників. Влучив одному в живіт, але товста спецівка врятувала від значних ушкоджень. Коли збіглися сусіди, ті двоє втекли.

— Той напад дійшов до міліції, —  говорить Василь Откидач. — Та справу закрили у зв’язку з відсутністю складу злочину. Син не став вимагати відшкодування. Через неділю один із нападників упав з другого поверху на бетон, ударився головою. З часом йому погіршало, і помер.

Поряд із ”Вінницею” зводили базу відпочинку ”Парадіз”.


Вінничанин Ігор Откидач із молодшою донькою Іриною на власній базі відпочинку ”Вінниця” влітку 2007 року. Зараз чоловік переховується за кордоном(фото: Юрій КОМАРНИЦЬКИЙ)

— Замовник ”Парадізу” — тодішній начальник Миколаївської обласної міліції, — зазначає Василь Іванович. — Вони захопили наших 50 сотих. Син протестував проти незаконної забудови. Тоді начальник міліції знайшов метод, як його вгамувати, — використали давнішній напад. Ігоря звинуватили, що це через нього загинув той робітник.

Суд визнав Ігоря Откидача винним в умисному тяжкому тілесному ушкодженні. Отримав п’ять років умовно, проте Апеляційний суд замінив присуд на реальний термін. 19 березня 2008 року Ігор утік за кордон.

— Справа проти сина сфабрикована повністю, — говорить батько — Експертиза з’ясувала, що загиблий помер від падіння, а не від бійки. Ми знайшли свідка, який це бачив. Та справу не переглядають.

— Я за кордоном, мої діти живуть сиротами, — зітхає Ігор Откидач. — Перша дружина залишила доньку на моїх батьків, друга живе у своєї матері. Повертатися боюся, бо не хочу сидіти за чужі гріхи. Мою невинність довела не одна експертиза, та звинувачення не зняли.

Нещодавно з Генеральної прокуратури на ім’я прокурора Миколаєва надійшов лист. Просять розібратися у фактах, викладених у зверненнях Василя Откидача.


Іван КРУПНИК
Джерело: Gazeta.ua

Антирейдерский союз предпринимателей Украины
Остановить рейдерство, обеспечить безопасность бизнеса
Национальный комитет защиты предпринимательства
Группа компаний Корпоративная безопасность
Защита собственности, поддержка предпринимательства
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: