antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Збіднілі олігархи

27/10/08
Світова економічна криза ще тільки зачепила Росію, а експерти вже підбивають перші підсумки: господарі країни, її мільярдери, втрачають шалені гроші. Тільки зараз кажуть про суму в $230 млрд, втрачену Романом Абрамовичем, Олегом Деріпаскою, Володимиром Лісіним та іншими.

Треба розуміти, що це не просто гроші. Кожен з олігархів водночас активно впливає на владу, має у її найвищих ешелонах своїх людей. Кожен з олігархів має свої позиції у регіональних владних структурах – от тільки цими днями колишній губернатор Чукотки Роман Абрамович обраний головою її законодавчих зборів. Кожен з олігархів має свої можливості для впливу у силових структурах, митних органах, прокуратурі, судах. І за все це, перепрошую, потрібно сплачувати гроші. І гроші достатні, щоб конкурувати із конкурентами, які також бажають мати свої можливості для впливу.

Тож втрачений мільярд – це зміни у конфігурації російської влади. А 10 втрачених мільярдів – збільшення таких змін. А 100 – це вже може стати справжньою революцією. Звичайно, така революція не відбудеться одразу – проте певні її ознаки можна спостерігати вже сьогодні. От вийшов з-під арешту перший заступник міністра фінансів Росії Сергій Сторчак, який вважається одним з найближчих соратників керівника російського фінансового відомства Олексія Кудріна. І з першого ж дня після його затримання пан Кудрін робив усе можливе, щоб звільнити співробітника. Однак його відверто ігнорували. До останніх тижнів, коли зрозуміли, що від Міністерства фінансів залежить майбутнє багатьох російських компаній та установ і з його керівником краще не сваритися. Тепер, в умовах щоденної втрати мільярдів, не ФСБ з Генеральною Прокуратурою в Росії – силові відомства. Міністерство фінансів – силове відомство, ще б пак!

Ще одна ознака реальної, а не вигаданої кризи – це чутки про розлучення зіркової пари російського бізнесу, Олега Деріпаски та його дружини Поліни, дочки найближчого соратника і зятя Бориса Єльцина Валентина Юмашева. Молодята, як годиться, свого часу познайомились на вечірці в Романа Абрамовича. Так що відбувся класичний дворянський шлюб із об’єднанням не тільки капіталів, а й можливостей влади й бізнесу. І якщо Олег та Поліна дійсно готові попрощатися, це означає, що збіднілі олігархи перестають бути цікавими тим, хто їх створив.

Що це може означати для найближчого майбутнього Росії? Можливо – появу нових підприємців. Саме підприємців, які зацікавляться нарешті реальним сектором економіки, а не перетворенням вітру на гроші і навпаки. Можливо – нової олігархії, здатної скористатися кризою теперішніх хазяїв Росії. І як наслідок цього – нового чиновництва: має з’явитися влада, пов’язана з інтересами нового бізнесу, а не порятунком тих, кого спіткала невдача. Звичайно, все це не відбудеться за один день чи навіть місяць, але цифри втрат російських олігархів – це початок серйозного процесу змін.

Такі ж зміни чекають, звичайно, і на Україну – просто до її економічного організму новини про збідніння господарів долі доходять не так швидко, як до Росії. Однак зменшення своїх можливостей невдовзі будуть змушені визнати всі наші провідні олігархи. Будуть і банкрутства, і визнання зменшення політичного впливу, і таємничі зникнення тих, хто ще сьогодні радиться про перспективи розвитку ситуації у найважливіших кабінетах країни. Хто прийде на позиції, що звільняться? Нові українські олігархи? Російські чи західні компанії? І чи стане наслідком такої зміни зміна владної еліти?

Безперечно. Українська еліта також занадто пов’язана з інтересами великого бізнесу, щоб залишитися при своїх в епоху серйозних економічних змін. Отже, ми досить швидко побачимо не тільки нових олігархів, а й нових політиків. І не треба питати, звідки вони візьмуться – завжди хтось звідкись знаходиться, якщо у цьому виникає серйозна фінансова і суспільна потреба. До того ж, можна замість процесу появи нових облич стати свідками процесу переешелонування старих, коли останні стають першими. Однак, звичайно ж, як російську, так і українську ситуацію досить важко прорахувати – збідніння сильних цього світу, а отже, й кардинальні зміни тільки починаються...


Віталій Портніков

Джерело: журнал «Главред»
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: