antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Журналістам радять носити "бейджики", щоб не бути побитими

23/10/08
Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України, його підрозділи в регіонах, за підтримки керівництва Міністерства, одним із пріоритетів у своїй роботі вважають надання всебічної допомоги представникам засобів масової інформації у реалізації їх законного права на своєчасне отримання об’єктивної інформації про діяльність органів внутрішніх справ, сприяння у підготовці ними відповідних матеріалів, усуненні всіх штучних перепон у виконанні журналістами свого професійного обов’язку.




Тим більш прикро і болісно сприймаються факти протидії журналістам або надзвичайних ситуацій за їх участю, особливо випадки, коли представникам ЗМІ доводиться буквально на собі відчути чиюсь «міцну руку». Один з останніх таких випадків трапився 2 жовтня в Печерському районі Києва, де під час припинення міліцією силового протистояння громадян із охоронцями будівництва житлового будинку на вулиці Первомайського трапилося декілька конфліктних ситуацій між працівниками міліції та журналістами.

Ми з розумінням ставимося до природного бажання журналістів бути в епіцентрі тих чи інших подій, аби «за гарячими слідами» інформувати громадськість про суспільно важливі події, адже лише очевидець може максимально правдиво переповісти людям усі їх перипетії. Однак у вирі динамічних подій, де правоохоронцям доводиться приймати рішення і діяти негайно і рішуче, аби своєчасно попередити загрозу громадському порядку і безпеці людей, опинитися в якості потерпілих можуть, на жаль, і журналісти. Тим більше, що далеко не кожен із них під час надзвичайних подій має хоча б візуальні ознаки своєї професійної приналежності (відеокамера, фотоапарат, мікрофон тощо), не кажучи вже про «бейджик» на верхньому одязі або жилет з відповідним написом, які можуть засвідчити їх журналістський статус.

Зважаючи на це, Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України звертається до керівників засобів масової інформації з проханням звернути особливу увагу на питання безпечної поведінки журналістів в ході виконання ними своїх професійних обов’язків під час різного роду конфліктних ситуацій. Зокрема, вважаємо доцільним забезпечити кожного журналіста спеціальним редакційним посвідченням - «бейджиком» для їх візуального вирізнення працівниками міліції серед інших громадян. Це потрібно не лише для того, аби убезпечити журналістів від різного роду випадковостей, а й з метою надання їм працівниками міліції, які перебувають на місці події, всебічної допомоги у виконанні професійних обов’язків журналіста. З цією ж метою Міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком дано вказівку усім керівникам органів і підрозділів внутрішніх справ при направленні груп швидкого реагування на місця надзвичайних подій в обов’язковому порядку визначати уповноважену посадову особу з числа керівництва відповідного підрозділу міліції для організації допомоги та надання офіційних коментарів представникам ЗМІ.

Керівництво Міністерства внутрішніх справ позитивного ставиться до бажання журналістів перебувати в епіцентрі тих чи інших подій як складової права журналістів на отримання інформації та громадського контролю за правомірністю дій працівників міліції. Водночас закликаємо журналістів з розумінням ставитися до професійних обов’язків та дій працівників органів внутрішніх справ під час конфліктних ситуацій, пріоритетом для яких є захист Закону, забезпечення громадського порядку та безпеки людей.


Департамент зв’язків з громадськістю
та міжнародної діяльності МВС України
Посилання на джерело:  Antiraider.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: